Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ciki egy partyn, családi...

Ciki egy partyn, családi ünnepen "kérni még"?

Figyelt kérdés

Nemrég meghívtak egy garden partyra Németországban élő nagynénémék. Megkínált egy 2cl kávélikőrrel,nagyon finom volt,megkérdeztem,kaphatok-e még.Azt válaszolta "hát most töltöttem tele a poharad"...

Most én voltam neveletlen,vagy ő irigy?

2009. szept. 3. 20:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Második és harmadik vagyok :)

Nem hiszem,hogy egy családban az etiketet kéne nézzni.Lehet,hogy én tartozok olyan családban,demi egy családi ünnepen akkor kérünk/szolgájuk ki magunkat amikor akarjuk.Az már más ha esküvön,vendégségben vagyunk.De mi rokonok között megfogjuk kézzel az ételt meg nem az etiketet nézzünk ezért nem értem

2009. szept. 3. 20:34
 12/14 anonim ***** válasza:
49%
saját xarukat megennék a svábok
2009. szept. 3. 20:55
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Benne van a kérdésben a válasz. Németországban élő nagynéni.

A németek nem arról híresek, hogy "pazarolnak",

mindent sajnálnak. Ők azok akik otthon szeletre kiszámolják a húst is, csak nálunk játszák meg a gazdagot.

2 nagynéném is kint él és biza ugyanilyenek.

2009. szept. 3. 22:18
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Hát az én nagynénim 60éves és kb 8-10éve él kint,előtte "magyar" volt ő is.Mondjuk már az első hazalátogatáskor (kb két hónap után) már ojrója volt,meg défaudéje,és Jajj hogy is mondják magyarul? :) Pedig magyar közösségben él a lányáékkal. :)

Mindenesetre a tanulságot levontam a válaszaitokból,eztán odafigyelek,ha véletlen 5 év múlva megint eszébe jutunk :)

2009. szept. 4. 06:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!