Ciki egy partyn, családi ünnepen "kérni még"?
Nemrég meghívtak egy garden partyra Németországban élő nagynénémék. Megkínált egy 2cl kávélikőrrel,nagyon finom volt,megkérdeztem,kaphatok-e még.Azt válaszolta "hát most töltöttem tele a poharad"...
Most én voltam neveletlen,vagy ő irigy?
Második és harmadik vagyok :)
Nem hiszem,hogy egy családban az etiketet kéne nézzni.Lehet,hogy én tartozok olyan családban,demi egy családi ünnepen akkor kérünk/szolgájuk ki magunkat amikor akarjuk.Az már más ha esküvön,vendégségben vagyunk.De mi rokonok között megfogjuk kézzel az ételt meg nem az etiketet nézzünk ezért nem értem
Benne van a kérdésben a válasz. Németországban élő nagynéni.
A németek nem arról híresek, hogy "pazarolnak",
mindent sajnálnak. Ők azok akik otthon szeletre kiszámolják a húst is, csak nálunk játszák meg a gazdagot.
2 nagynéném is kint él és biza ugyanilyenek.
Köszönöm a válaszokat.Hát az én nagynénim 60éves és kb 8-10éve él kint,előtte "magyar" volt ő is.Mondjuk már az első hazalátogatáskor (kb két hónap után) már ojrója volt,meg défaudéje,és Jajj hogy is mondják magyarul? :) Pedig magyar közösségben él a lányáékkal. :)
Mindenesetre a tanulságot levontam a válaszaitokból,eztán odafigyelek,ha véletlen 5 év múlva megint eszébe jutunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!