Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ciki egy partyn, családi...

Ciki egy partyn, családi ünnepen "kérni még"?

Figyelt kérdés

Nemrég meghívtak egy garden partyra Németországban élő nagynénémék. Megkínált egy 2cl kávélikőrrel,nagyon finom volt,megkérdeztem,kaphatok-e még.Azt válaszolta "hát most töltöttem tele a poharad"...

Most én voltam neveletlen,vagy ő irigy?

2009. szept. 3. 20:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
Gondolom,nem illett volna azonnal az összeset meginnod,és várnod kellett volna,hogy újra kínáljanak.Náluk biztosan nem illik újra kérni.Ahány ház,annyi szokás.
2009. szept. 3. 20:19
 2/14 A kérdező kommentje:
Hát a 2cl a nincs egy korty azt hogy lehet nem meginni egyszerre?
2009. szept. 3. 20:22
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom egy családban,legalábbis a miénkben ez nem ciki hanem ezzel közlöm,hogy izlik.Gondolom ez mindenhol máshogy van lehet,hogy Németbe ez nem szokás.De ne izgulj nem dől össze a világ
2009. szept. 3. 20:23
 4/14 A kérdező kommentje:
Ja és nem azonnal kértem hanem kb 10perc elteltével,csak hogy tiszta legyen,nem azért hogy mentegessem magam.
 5/14 anonim ***** válasza:
Valóban csak egy korty,talán csak a nyelved kellett volna időnként beledugni.Kicsit furcsa nekem a szitu.
 6/14 anonim ***** válasza:
Hát akkor meg,nincsen semmi.Én csak azt tudom mondani nagynéni=idős régebbi szokások,külföldön élnek és lehet,hogy ez illetlenség,de szerintem már el is felejtette.
2009. szept. 3. 20:25
 7/14 A kérdező kommentje:
Nekem is,ezért kérdezem,mert én mindig örülök,ha kér még a vendég.Bár nálunk a papáék is olyanok,hogy kiszednek a tányérra sütit,nem hozzák be a tálcát és az üdítőt is csak egy pohárral hoznak be,ha látogatóba megyünk. Nekem ez furcsa,és őszintén szólva rosszul esik.
2009. szept. 3. 20:25
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Az etikett neked, mint vendégnek azt írja elő, hogy meg kell várni, míg újra kínálnak. Az már más kérdés, ha ezt a vendéglátó nem teszi meg. Akkor el lehet könyvelni, hogy egy bunkó.
2009. szept. 3. 20:30
 9/14 anonim ***** válasza:

Az első vagyok.Eszembe jutott még valami.60-70 évvel ezelőtt társasg

ágban egy jól nevelt hölgy nem fogyszthatott alkoholt,és az ételt is csak csipegethette.

Talán a nagynénit is így nevelték,és leragadt abban a korban.

2009. szept. 3. 20:30
 10/14 anonim ***** válasza:
Ez nálunk nem ciki. Ez nem igazán szokás kérdése, hanem az ember személyiségén múlik...
2009. szept. 3. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!