Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek most? Nem akarom,...

Mit tegyek most? Nem akarom, hogy a politika miatt tönkremenjen a kapcsolatom a családommal!

Figyelt kérdés

A lányeg annyi, hogy más nézeteket vallunk ilyen téren... Eddig nekem is más volt a véleményem a vilégról, hogy mi zajlik Magyarországon, és az egész világon, de utánaolvastam dolgoknak, nagyon sokat informálódtam és be kellett látnom, hogy sajnos valóban igen szomorú sors vár Magyarországra, ha nem cselekszünk időben. Sajnos viszont a családom nem egészen igy vélekedik. Én úgy érzem, nagyon sok embernek fel kellene ébrednie ahogyan nekik is. Most mit tehetek? Hiszen magamat sem szeretném feladni, de őket sem szeretném elvesziteni!

Értelmes válaszokat várok!

2009. szept. 3. 18:17
 1/10 Kankalin ***** válasza:
94%

Beszélgess velük erről, de ne bonyolódj vitába!

A saját véleményed mond, és ne azt, hogy de gipsz jakab ezt meg azt mondta...

Hallgasd meg a véleményüket, reagálj, és ne úgy kezd a mondandód, hogy nadeezhülyeség, hanem szépen nyugodt hangnemben, hogy hááát én ezt egy kicsit másként látom... saját magadat add, de egyenlőre finoman, árnyaltan, majd ha elfogadják, hogy te másként látod a világot kibontakozhatsz, és talán sikerül őket is jobb belátásra bírnod.

2009. szept. 3. 18:25
 2/10 A kérdező kommentje:
Úgy érzem anyu szemét sikerült már kinyitnom, hogy ne csak a tv-ből a hiradóból értesüljön, mert ott mindent elhallgatnak, hanem interneten nézzen inkább utána dolgoknak. De a nővérem nagyon megharagudott most, úgy érzem. Eddig én is osztottam az ő véleményét, de már nagyon nem és látom ez talán most megijesztette... Ami neheziti a dolgom, hogy én most külföldön lakom, igy személyesen nem tudunk beszélni.
2009. szept. 3. 18:29
 3/10 anonim ***** válasza:
16%

Sok helyen nem illik a politikáról beszélgetni! Vezesd be te is otthon! Ha szóbahozzák, válts témát, vagy kérd, hoyg beszéljünk másról.

A leányom pl. be szokta fogni a fülét, ha nem fogadnak szót!

A politikát beszéld meg(csakis veled egynemű!!)barátaiddal! Ha fiú vagy,n e beszélj nők jelenlétében politikáról! Ha nő vagy , ne tűrd el.

a kollégám ezt szokta mondani: Ne beszéljünk erről, hisz nem értünk egyet!

Megváltoztatni ne akard őket! Keress hasonszőrűeket, velük beszélgess! Kár lenne a családba feszültséget vinni. Ráeszmélnek maguktól. Nme kell mondanod, látnak téged,.Majd jó soká feladják a büszkeséget is és igazat adnak! Évekbe telhet!

2009. szept. 3. 18:45
 4/10 anonim ***** válasza:
43%
Nyilván a jobb élet reményében tartózkodsz külföldön. Kérdezd meg tőlük ha olyan jó a mi országunk, ha annyira fasza minden, akkor miért vagyunk mindig a béka pi..ája alatt?! Egyébként meg nem érdemes vitatkozni velük, aki hülye és már elnézést, az az is marad. Valaki megvezethető hazugsággal, valaki nem. Ők beveszik a dumát, de nem mindenki ilyen "könnyűvérű", ahogy én sem.
2009. szept. 3. 18:47
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem "megvezetni" akarom őket, és főleg nem hazugságról beszélek
2009. szept. 3. 18:50
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha igazán szerető családban élsz, akkor sem a politika, sem más miatt nem vesztheted el Őket.

Ha véleménykülönbségek vannak köztetek, azt szépen érvekkel alátámasztva beszéljétek meg. Mondd el Nekik, milyen új információid vannak és honnét származnak. Ha kell magyarázd el gondolataidat, hivatkozz tényekre, hiszen Te most egy tágabb aspektusból látod a dolgokat. Ha kell mondd el többször, nyugodtan. Ha nagyon elszabadulnak az indulatok, napoljátok a beszélgetést.

Szerintem a lényeg az hogy megbeszélni, megbeszélni, megbeszélni....

Ha mégsem sikerül meggyőznötök egymást, akkor sincs baj, mert egy családi kapcsolatban (máshol is) bőven megférnek a különböző gondolatok, vélemények, nézetek egymás mellett. El kell fogadnotok egymást, úgy ahogy vagytok.

2009. szept. 3. 19:10
 7/10 anonim ***** válasza:
31%
Az a véleményem, hogy sajnos, a politikai nézet is a családi/párkapcsolati alapdolgok közé tartozik. Ha akarod, ha nem, politikai vagy vallásbeli vagy neveltetésbeli vagy stb hasonló különbségek nagyon is okozhatnak összeférhetetlenséget egy párnál, családnál :( Szerintem nincs rá gyógyir, csak, ha valaki feladja a saját nézetét.
2009. szept. 3. 20:37
 8/10 anonim ***** válasza:
62%
Politikát nem szabad a családba vinni.Hagyd őket,ne törődj vele.Sajnos én is beleestem ebbe a hibába.Kár volt.
2009. szept. 3. 21:29
 9/10 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk a párom családja volt olyasmi, mint a te családod, és persze ő is :( Elég rossz volt nézni, h az orruknál fogva vezetik őket :( Volt pár veszekedés a párommal politikán, de aztán megbeszéltük, h hagyjuk a témát. Hagytuk, ő meg érdeklődött és egy kicsit jobban utánanézett a dolgoknak, rájött, h nekem volt igazam. Úgyhogy most már együtt lépünk fel az ő családja ellen, ha nagy ritkán erre terelődik a szó. Ők még sajnos mindig nem akarnak tisztán látni.
2009. szept. 4. 14:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Miért akarjátok megváltoztatni a családtagjaitok véleményét? Inkább tartsátok tiszteletben. Azt kellene kialakítani, hogy mindenki felvállalhassa az álláspontját anélkül, hogy ezért bárki is ferde szemmel nézne rá. Ez viszont ritkán működik, így az a jobb, ha kiiktatják a csládi beszédtémák köréből. Ha mégis muszáj beszélni róla, akkor meg nem támadjuk le a másikat, nem ítéljük el azért, mert másképp gondolkodik, másképp látja. Felnőtt emberek, saját gondolatokkal.
2009. szept. 5. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!