Mit tegyek most? Nem akarom, hogy a politika miatt tönkremenjen a kapcsolatom a családommal!
A lányeg annyi, hogy más nézeteket vallunk ilyen téren... Eddig nekem is más volt a véleményem a vilégról, hogy mi zajlik Magyarországon, és az egész világon, de utánaolvastam dolgoknak, nagyon sokat informálódtam és be kellett látnom, hogy sajnos valóban igen szomorú sors vár Magyarországra, ha nem cselekszünk időben. Sajnos viszont a családom nem egészen igy vélekedik. Én úgy érzem, nagyon sok embernek fel kellene ébrednie ahogyan nekik is. Most mit tehetek? Hiszen magamat sem szeretném feladni, de őket sem szeretném elvesziteni!
Értelmes válaszokat várok!
Beszélgess velük erről, de ne bonyolódj vitába!
A saját véleményed mond, és ne azt, hogy de gipsz jakab ezt meg azt mondta...
Hallgasd meg a véleményüket, reagálj, és ne úgy kezd a mondandód, hogy nadeezhülyeség, hanem szépen nyugodt hangnemben, hogy hááát én ezt egy kicsit másként látom... saját magadat add, de egyenlőre finoman, árnyaltan, majd ha elfogadják, hogy te másként látod a világot kibontakozhatsz, és talán sikerül őket is jobb belátásra bírnod.
Sok helyen nem illik a politikáról beszélgetni! Vezesd be te is otthon! Ha szóbahozzák, válts témát, vagy kérd, hoyg beszéljünk másról.
A leányom pl. be szokta fogni a fülét, ha nem fogadnak szót!
A politikát beszéld meg(csakis veled egynemű!!)barátaiddal! Ha fiú vagy,n e beszélj nők jelenlétében politikáról! Ha nő vagy , ne tűrd el.
a kollégám ezt szokta mondani: Ne beszéljünk erről, hisz nem értünk egyet!
Megváltoztatni ne akard őket! Keress hasonszőrűeket, velük beszélgess! Kár lenne a családba feszültséget vinni. Ráeszmélnek maguktól. Nme kell mondanod, látnak téged,.Majd jó soká feladják a büszkeséget is és igazat adnak! Évekbe telhet!
Ha igazán szerető családban élsz, akkor sem a politika, sem más miatt nem vesztheted el Őket.
Ha véleménykülönbségek vannak köztetek, azt szépen érvekkel alátámasztva beszéljétek meg. Mondd el Nekik, milyen új információid vannak és honnét származnak. Ha kell magyarázd el gondolataidat, hivatkozz tényekre, hiszen Te most egy tágabb aspektusból látod a dolgokat. Ha kell mondd el többször, nyugodtan. Ha nagyon elszabadulnak az indulatok, napoljátok a beszélgetést.
Szerintem a lényeg az hogy megbeszélni, megbeszélni, megbeszélni....
Ha mégsem sikerül meggyőznötök egymást, akkor sincs baj, mert egy családi kapcsolatban (máshol is) bőven megférnek a különböző gondolatok, vélemények, nézetek egymás mellett. El kell fogadnotok egymást, úgy ahogy vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!