Ex nejem megvonhatja a láthatási jogomat?
Elviteles láthatásom van kéthetente hétvégén. Vidékre (220 km-re) költöztem új párom családjához. A láthatási jogomat sajnos nem tudom igénybe venni, mert jelenleg nincs pénzem utazásra.
A volt nejem már fenyegetőzik, hogy ha nem megyek, akkor hivatalos útra tereli az ügyet.
Ha most még pár hónapig nem tudok menni, akkor tényleg kérvényezheti, hogy megvonják a láthatási jogot? Vagy milyen más lépést tud tenni ellenem?
Két éve váltunk el. A gyerektartást rendesen fizetem. A láthatással csak ideiglenesen nem élek. A volt nejem mindenben nagyon ellenségesen viselkedik, és valójában szeretné is, ha távol maradnék a gyerektől.
Ha voltatok már hasonló helyzetben, vagy van ismeretetek a témában akkor megköszönném a segítséget.
az az apa joga megvonni ilyen indokkal nem lehet
még akkor is engedni kell a láthatást ha te egy petákot nem fizetsz
keresd ki az idevágó jogszabályt és ad oda neki
de itt már pár topikban volt róla szó be is másolták a jogszabályokat
Nem vonathatja meg, de azt Te mégis hogy képzelted a gyerekeddel szemben, hogy nem látogatod, mert nincs pénzed? Munkanélküli vagy, vagy mi? Ha nem, akkor van neked pénzed, csak a gyereked van a fontossági sorrend végén. Ne csodálkozz, ha elidegenedik tőled, nem akar majd látni.
Egyébként, ha meg nem is akarod látogatni hónapokig, mit érdekel téged a láthatási jog? Szegény gyerekben egy világ fog összeomlani, hogy az apja le se...., aztán majd megjelenik, apukásat játszani, amikor neki kényelmes. Old meg, a gyerek érdekében.
# 5/6
Ja persze mert ha a nő költözik el akkor, költözni kell a megélhetés miatt az nem gond, még ha az új apuka jelölt miatt is akar.
Mégis, honnan tudod miért kötözött el, lehet azért mert ott talál olyan munkád, hogy normális gyerektartást tudjon fizetni. Ne ítélkezz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!