Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Inkább te haltál volna meg...

"Inkább te haltál volna meg helyette". Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2 napja történt. A párom nagymamája meghalt. Kisírta magát a vállamon, beszéltünk róla, stb, majd délután elkezdett kötözködni. Provokálta a veszekedést, de nem mentem bele pár óráig. Folyamatosan kötözködött, mindenbe belekötött, nem volt jó a kaja, semmi nem volt jó, hülyén néztem ki, stb. Megkértem, hogy ne csinálja ezt, tudom, hogy nehéz (2 hónapja halt meg a mamám).

Este már nem bírtam tovább tűrni, és belementem a veszekedésbe... Nagyon felidegesített és én is őt, majd azt mondta, hogy "inkább te haltál volna meg a mama helyett".

Elmentem este, reggel hazamentem és egyszerűen ránézni sem bírok... :( Látom rajta, hogy bánja, próbál beszélni velem, de nekem nem megy...

2013. febr. 1. 14:20
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
96%
6-os ha ok nélkül veszekedne velem a párom hát én is "megölelgetném",egyet jobbról meg egyet balról.Attól hogy fáj neki nem egy másik emberrel kell bunkó lenni.Mit tehetsz te róla elment a mama.Ez az élet rendje, jövünk vagyunk egy darabig ,aztán elmegyünk.Én még ilyent nem is hallottam valaki nagy gyászába veszekszik más ember halálát kívánja.Megértem nem tudsz rá nézni se.lehet neked még sem ő az igaz...
2013. febr. 1. 15:57
 22/35 A kérdező kommentje:

Mit hergeltem???

Mondtam, hogy legyen szíves ezt abbahagyni, majd főztem, tanultam, elvonultam. Ő jött utánam, én meg nem figyeltem rá.

Akkor miről beszélsz???

2013. febr. 1. 16:40
 23/35 anonim ***** válasza:
81%
Ezt nem lehet gyásszal magyarázni. Megbocsájthatatlan. Elég béna a párod kérdező. Lúzer!
2013. febr. 1. 16:54
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

Még ha a saját tetvére, vagy anyja is hal meg, ilyet akkor sem mondd egy ember a szerelmének! Persze nem mondom, hogy a nagyszülő kevésbé értékes(én aztán főleg nem, még belegondolni sem merek, hogy elveszítsem bármelyiket is, mert a nagyszüleimmel egy házban nőttem fel), de akkor is! Mint mondtam, bármekkora a fájdalom, ilyet nem mond valaki a társának, aki támaszt nyújt jóban rosszban.

Fogalmam sincs, hogy képes lennék e megbocsátani egy ilyen kijelentést. Az ezáltal okozott fájdalom nekem felérne azzal, mintha szakított volna csak úgy hirtelen a semmiből. Teljesen összetörtem volna ez tuti.

2013. febr. 1. 16:56
 25/35 anonim ***** válasza:

Én tavasszal gyászoltam a nagypapámat, hát nálunk is voltak érdekes dolgok, de azért ilyen soha eszembe sem jutott volna. Nálunk a párom vetette el egy kicsit a sulykot, én gyászoltam, magamba voltam fordulva és úgy közlekedtem napokig, mint egy zombi, szerintem érthető okból... Ő belémkötött egyik nap, amire flegmán sikerült válaszolnom és ez az egész hatalmas vitába torkollott, amit lezárni sem tudtunk, mert én olyan zokogásban törtem ki, hogy nagyjából 8-9 órán keresztül csak bőgni tudtam, hol jobban, hol kevésbé. Azt hiszem akkor jött ki igazán a nagypapám elvesztésével járó fájdalom is és minden más is. Nagyon nagyon haragudtam a páromra, hogy ennyire nem ért meg, még sem jutott eszembe SOHA, hogy ilyet mondjak a páromnak. Szerintem ezt nem lehet megbocsátani és pláne nem lehet elintézni egy bocsival.

Mond az ember butaságokat, ha maga alatt van, én is mondtam akkor olyanokat, hogy menjen el itthonról, többé nem akarom látni, utálom, stb. De olyat, hogy bár ő halt volna meg, SOHA SOHA SOHA... Bármit is vágunk egymás fejéhez, ő a párom és szeretem! Akit szeretek, annak pedig nem kívánom a halálát!

2013. febr. 1. 18:09
 26/35 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem pedig nem gondolta komolyan. Azt nem tagadom hogy nagyon durva volt ilyet mondani, de ilyenkor az ember dühös és tele van fájdalommal. Előfordul, hogy olyat mondd amit megbán. Ha eddig ilyesmi nem történt, és a kapcsolat normálisan működött akkor szerintem nem kell mindent felrúgni egyetlen hiba miatt. Beszéljétek meg a dolgokat.
2013. febr. 1. 18:44
 27/35 anonim ***** válasza:

Nem a mentséget kell keresni arra amit mondott! Sok mindent meg lehet bocsátani,de ezt SOHA!Akit szeretünk annak ilyet nem mondunk,akármilyen feldúltak vagyunk.Különösen egy ilyen helyzetbe,inkább még jobban értékeljük, hogy van mellettünk valaki,aki szeret!

Nekem ez lenne az utolsó esélye,hogy hozzám szólhatott!

2013. febr. 1. 19:02
 28/35 anonim ***** válasza:
59%

nekem tesóm mondta h bárcsak meghalnál.olyan kedves gyermeki hangon, hűvös tudatossággal mert épp nem kapott csokit abban a pillanatban h kigondolta. hát ütött rendesen,mert akkoriban anyja helyett is anyja voltam,és nem volt már annyira kicsi. ez persze más példa.

sztem itt ebben van valami lelki cuccos ..de nem diagnosztizálnék. az én családom se 100,velem együtt, és annyi bántást szenved el az ember, akiben meg van öngyűlölet az hajlamosabb az ilyen adok -kapokra. szóval vagy rendezed vele,de elfogadod kicsit sérültnek. v szakítasz. persze mindenképp át kell ezt beszélni.

(amugy sztem ez itt kivetített öngyűlölet.)

2013. febr. 1. 19:24
 29/35 anonim ***** válasza:
Valószínűleg mérgemben a képébe vágtam volna, hogy "oké, megyek elb*szatom maagam egy kamionnal, de a nagyidat már senki nem hozza vissza"
2013. febr. 1. 19:34
 30/35 anonim ***** válasza:
7%
Ó, nekem anyukám mondta azt egyszer, hogy "fojtottalak volna meg akkor, amikor megszülettél". Mindezt azért, mert műteni kellett, félt, hogy meghalt és rajtam vezette le a feszültséget. Vannak ilyen emberek. Hagyd, hogy kérjen bocsánatot és felejtsétek el, még akkor is, ha nagyon fáj. Nekem is pocsékul esett, amit anyám mondott, de nem gondolta komolyan, biztos, hogy a párod se gondolta komolyan ezt, csak te voltál kéznél, akin levezethette a feszültséget. Szitkozódás helyett inkább sírjon és fusson pár kilométert, majd megnyugszik. Sajnos a mamát nem hozza vissza semmi.
2013. febr. 1. 20:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!