Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megoldható az, hogy valaki...

Megoldható az, hogy valaki lemond a nyugdíjáról és inkább dolgozik helyette?

Figyelt kérdés
Mondjuk eléri a korhatárt, és azt mondja: nem köszi inkább maradjon az államé a nyugdíjam, szeretnék továbbra is dolgozni mert szeretem, amit csinálok, továbbra is hasznos tagja akarok lenni a társadalomnak és mellesleg a családnak is több jut. Csak mert én is így képzelem el öregkoromat. Megoldható?
2011. jún. 7. 22:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha a munkahelyed is egyetért veled,akkor igen.
2011. jún. 7. 22:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Ugye nem rendőr vagy? :)
2011. jún. 7. 22:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Úgy van ahogy az első írta, annyival még kiegészíteném hogy ha mondjuk vállalkozó lennél akkor azt addig csinálod amíg csak akarod és bírod. De arra is van lehetőség hogy nyugdíj mellett dolgozzál.
2011. jún. 7. 22:38
 4/6 anonim ***** válasza:

De nem azon akarnak változtatni?

Hogyha nyugdíjas vagy, és dolgozni akarsz, akkor nem kapsz nyugdíjt, vagis ha dolgozó képes vagy akkor nem nyugdíjt kapsz..

Egyébként szeríntem a rendörök, fontos munkát végeznek, de azért attol hogy 25 évig volt rendör , tud mondjuk rendör tanárként vagy valami ilyesmi dolgozni, ha tud.

Szerintem nincs abban semmi furcsa hogy dolgozannak tovább.

2011. jún. 7. 23:09
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket, egyébként még fiatal vagyok, csak már előre gondolok az idős koromra is, lehetőleg gépészmérnök szeretnék lenni, de akkor azt majd egy egész életen keresztül.
2011. jún. 7. 23:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha már elérted a korhatárt, korlátlanul dolgozhatsz a nyugdíj mellett is, nem kell lemondanod sem róla.
2011. jún. 8. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!