Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Inkább te haltál volna meg...

"Inkább te haltál volna meg helyette". Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2 napja történt. A párom nagymamája meghalt. Kisírta magát a vállamon, beszéltünk róla, stb, majd délután elkezdett kötözködni. Provokálta a veszekedést, de nem mentem bele pár óráig. Folyamatosan kötözködött, mindenbe belekötött, nem volt jó a kaja, semmi nem volt jó, hülyén néztem ki, stb. Megkértem, hogy ne csinálja ezt, tudom, hogy nehéz (2 hónapja halt meg a mamám).

Este már nem bírtam tovább tűrni, és belementem a veszekedésbe... Nagyon felidegesített és én is őt, majd azt mondta, hogy "inkább te haltál volna meg a mama helyett".

Elmentem este, reggel hazamentem és egyszerűen ránézni sem bírok... :( Látom rajta, hogy bánja, próbál beszélni velem, de nekem nem megy...

2013. febr. 1. 14:20
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
93%

Igazad van... erre nincs bocsánat, még a nagyon szeretett nagymama elvesztése sem lehet indok.

Abban is biztos vagyok, hogy bántja a dolog, de ezt elfelejteni valószínű nem lehet soha (legalábbis én nem tudnám). Én valószínű ugyanúgy reagálnék, ahogy Te. Nem szólnék hozzá... ennyi. A férjednek azt kell megérteni amiről egy nagyon jó kis történet van, amikor a fiú a kerítésbe ver egy-egy szöget, amikor megbánt valakit. Majd amikor jót cselekszik azzal a valakivel kihúz egy szöget. De a lyuk megmarad. :-(

2013. febr. 1. 14:44
 12/35 A kérdező kommentje:
Mint írtam, nekem is nemrég halt meg a mamám, mégsem viselkedtem így vele. Mindenki máshol gyászol, de ez azért sok(k) volt.
2013. febr. 1. 14:46
 13/35 anonim ***** válasza:
96%

Nincs igaza, hogy ilyet kivánt neked, nem tudnám neki elfelejteni, és még lehet, hogy el is hagynám.

Ha veszekedett és kötekedett, akkor még sem volt annyira szomoru, akinek erre van ereje, ott más probléma lehet.

Az embernek ha fájdalma van, akkor magába roskad, nem pedig keresi, hogy kit tudjon megbántani és leveztni az idegeit.

2013. febr. 1. 14:53
 14/35 anonim ***** válasza:
35%

Megértem, hogy na gy a fájdalmad. De egy idő múlva megérted, hogy nem "ő " szólt, hanem a idegesség-fájdalom görcse nyekkent egyet. Jó lett volna, ha a "kisírás" után egyedül tudott volna maradni pár napra.

József Attila Kései sirató verse jutott eszembe. Talán ezt a "nem hallod, mama? Szólj rám!"

- provokálja bennünk ilyenkor a keserűség,düh.

"Ettelek volna meg!... Te vacsorádat

hoztad el - kértem én?"

"A gyereknek kél káromkodni kedve -

nem hallod, mama? Szólj rám!"

[link]

2013. febr. 1. 14:57
 15/35 anonim ***** válasza:
55%
A gyásznak több szakasza van, sajnos sokaknál gyakran előfordul a vádaskodás, düh mások iránt. Pl. előfordul, hogy valaki elkezd vádaskodni, hogy a te hibád, hogy meghalt stb. Nem mondom, hogy ez normális dolog, de vannak akik így reagálnak. A párodnak időre van szüksége. Én megértem, hogy nem akarsz találkozni vele, viszont ha megbocsájtasz neki, jó ha tudod, hogy sajnos gyász alatt sokan mondanak hasonló dolgokat a szeretteinek.
2013. febr. 1. 15:06
 16/35 anonim ***** válasza:
79%
Igen nyilván mindenki másképp dolgozza fel. De ki az az elme roggyant, aki egy olyannak kívánja a halálát, aki nem tehet róla és még a párja is? Én nem bocsátanék meg és kiraknám ezt a szerencsétlent az tuti.
2013. febr. 1. 15:12
 17/35 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem képesek a mai fiatalok kompromisszumra? Amikor veszekedni kezdett, miért nem mondtad neki, hogy erre nem vagy vevő? Miért nem hagytad egyedül. Elkeseredett volt, gyászolt, te még jobban hergelted. Érthető volt a reakciója. Akkor is, ha ezt nem kellett volna mondania.
2013. febr. 1. 15:15
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
Bennem az vetődne fel, hogy vajon a nagymama halála a kiváltó oka ennek a reakciónak vagy csak az indikátora egy általam nem érzékelt kapcsolati problémának.
2013. febr. 1. 15:17
 19/35 anonim ***** válasza:
97%

Remélem, már 2 napja NEM A PÁROD! Aki ilyet mond, az sosem szeretett téged! Hogy lehet ilyet mondani?!?!

Ennél sokkal kevésbé ökörre is már azt mondják hogy ennél jobbat érdemelsz, hát még egy ilyen ganéra!!!

2013. febr. 1. 15:17
 20/35 anonim ***** válasza:
96%
Ez szerintem sem igazán megbocsátható. Gyász ide vagy oda, ilyet NEM LEHET mondani senkinek. Ha nekem ilyet mondana a férjem, nem tudom rá tudnék-e nézni egyáltalán még az életben. Nehogy már a Kérdező legyen a hibás, írta, hogy egész délután próbálta elkerülni a veszekedést, de ha valaki veszekedést akar provokálni, annak előbb-utóbb úgyis sikerül.
2013. febr. 1. 15:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!