Mit szólnátok/tennétek, ha a gyereketekről az derülne, ki hogy pedofil?
"z a tapasztalatom, hogy pedofília valahogy úgy áll elő, hogy van egy nagyon frusztrált életű nulla önbecsülésű ember, akinek szeretethiánya van, szerez egy olyan tapasztalatot, miszerint a gyerekek fölött lehet hatalmat gyakorolni, és erre rákattan. "
Ebben teljesen igazad van, pszichológiai könyvekben is hasonlót olvasni, de ettől még a kérdés nem hülyeség, mint ahogy mondtad, mert ezeknek az embereknek is vannak szülei.
22-essel (ha még jól emlékszem) én is egyetértek: egy ilyen vallomás egy 20 éves embertől (én most valamiért ilyen fiatalnak képzeltem) valóban egyben segítségkérés is, és becsülendő, hogy ezzel elő mert állni. Ettől függetlenül jónak nyilván nem jó.
Amúgy sokan írták, hogy az ő gyerekük nem lenne ilyen: az, hogy valakit ilyesmi ér gyerekkorában, nem jelenti, hogy szükségszerűen tőled, és nyilván a megtörtént esetekben is olyan személy tette, akiről nem is gondolták volna, különben nem történt volna meg.
Egyébként én nem is igazán tudom a választ a saját kérdésemre, elég bonyolult ügy lenne.
Szerintem azok jönnek annyira a Lolitával, akik nem olvasták. Lolita marhára nem ártatlan, és semmiféle erőszakosság nincs benne, ő húzza a pasi agyát, pontosan tudja, mit csinál.
A kérdésre válaszolva: szerintem elvinném kasztráltatni gyógyszeresen (lehet ilyet), akkor nem lesz ingere ilyesmikhez!
"Azok az állatok, akik 8-10 éves gyereket erőszakolnak meg, nem pedofilok, csak találtak egy gyenge áldozatot akin uralkodhatnak. Azt olvastam, hogy aki pedofil az 3-4 éves gyerekek iránt érez vonzalmat "
Ez így egyszerűen nem igaz.
Pedofil vagy pedofil hajlamú az, aki nemileg éretlen gyermekekhez vonzódik. Legyen az 3, 4 vagy 10 éves. A fejlett keblekkel rendelkező menstruáló 13 éves lányokhoz való vonzalmat/közeledést elítélhetjük, de a klasszikus értelemben véve nem pedofília. Ettől még gáz, gusztustalan és törvénytelen is, de nem pedofília.
Más kérdés, hogy a Magyarországon alkalmazott 14 éves korhatár (mint beleegyezési kor) teljesen abszurd. Egy 14 éves hiába érett nemileg, attól még gyerek. Minimum 16-ra kéne emelni. De ez már más tészta, és valójában sok köze nincs a pedofíliához.
Megerőszakolni sem 3, sem 20 éves embert nem elfogadható.
"Tehát a válaszom: az én gyerekemmel ilyen nem történhet. "
dehogynem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!