Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok/tennétek, ha a...

Mit szólnátok/tennétek, ha a gyereketekről az derülne, ki hogy pedofil?

Figyelt kérdés
A kérdés fiktív. Az ihlette, hogy sok olyan kérdés van, ahol arról van szó, hogy mit szólnának az emberek, ha kiderülne a gyerekükről, hogy homoszexuális, és sokszor a pedofília volt a negatív ellenpélda (pl.: "ez nem olyan, mintha pedofil lenne", vagy "ez nem olyan, mintha embert ölt volna"). belegondoltam, hogy vajon ezekben az esetekben, amiket sokszor felhoztok/felhoznak a válaszolók példának, mit szólnátok/szólnának. Tehát a kérdés: hogy reagálnál, ha a fiad/lányod azt vallaná be Neked, hogy pedofil? (Nem feltétlenül jelenti, hogy bántott is valakit, elképzelheted az esetet anélkül is, de úgy is, hogy sok ilyet tett.)
2013. febr. 1. 01:34
1 2 3 4 5
 11/43 anonim válasza:
11%
Agyon ütném!
2013. febr. 1. 03:00
 12/43 anonim ***** válasza:
100%
Engem gyerekkoromban az apám zaklatott, és ebből az a tapasztalatom, hogy pedofília valahogy úgy áll elő, hogy van egy nagyon frusztrált életű nulla önbecsülésű ember, akinek szeretethiánya van, szerez egy olyan tapasztalatot, miszerint a gyerekek fölött lehet hatalmat gyakorolni, és erre rákattan. Vagyis a kérdésfelvetés szerintem elég hülyeség, mert úgy tételezi fel a dolgot, mintha a pedofília egy variáció lenne a szexualitásra, mint a homoszexualitás. Az állatvilágban homoszexualitás létezik, pedofília pedig nem. Egyébként szerintem az ilyen szexuális "kilengések", nagyrészt abból fakadnak, hogy az illetőknek nagyon hiányoznak különféle érzelmi kapcsolataik, és annyira ráirányul a figyelmük, vagy annyira domináns az életérzésükben ez a hiány, hogy gyakorlatilag minden szükségletük ezek között a keretek között fogalmazódik meg. Szerintem a homoszexuálisok egyes csoportjaival, vagy például a gerontofil meg pedofil emberekkel is ez van. Önmagában egyébként ez nem biztos, hogy probléma, az ilyesmit megreparálni meg amúgy is gyakorlatilag lehetetlen, hanem ez csak akkor probléma, ha az illető szenved tőle vagy másokat veszélyeztet. Ez egyben meg is adja a válaszomat a kérdésre. Ha a gyerekem homoszexuális lenne, akkor ugyan gondolhatnám, hogy talán valamilyen pszichés indíttatásból (ami egyáltalán nem biztos, mert vannak olyan homoszexuálisok, akiknél semmi különösebb pszichés izét nem lehet kimutatni), de mivel valószínűleg úgysem tudom megreparálni, meg nem is ártalmas senkinek, illetve nem érzem erkölcsi közeleségemnek a "nemzet" tenyésztését sem, ezért azon az állásponton lennék, hogy elsősorban az ő szenvedését kell elkerülni, vagyis csinálja úgy ahogy boldog, és a vonatkozó társadalmi aktivitásomat is azirányba fejteném ki, hogy az ő életének is legyen valami kerete, és ne titokban kelljen élnie. Az érzések szintjén pedig egy feszültség keletkezne bennem; hirtelen úgy érezném, hogy nagyon távol kerültünk egymástól, vagy akár hogy soha nem voltunk egymáshoz közel, és ettől valószínűleg valamiféle pánik lenne rajtam. Ezzel szemben ha kiderülne hogy pedofil (amit egyébként nagyon kicsi valószínűségűnek tartok, mivel pedofilok inkább az idősebbek szoktak lenni), akkor egyrészt ugyanazt érezném, mint az előző esetbe, hogy vélhetően neki nem könnyű és szenved, másrészt viszont nem engedhetném meg magamnak, hogy őt ebben támogassam, mert ez veszélyes lehet másokra, meg kiüti vele magát a társadalomból stb. Így aztán abba az irányba próbálnám lökni a dolgokat, hogy ne externálisan, hanem önmagában próbálja kezelni a dolgot. Biztos vinném pszichiáterhez, vagy megpróbálnám elterelni a figyelmét alkotó dolgokkal. De különben valószínűleg soha nem lesz gyerekem, mivel az apám miatt nem tudok rendes kapcsolatot kialakítani. 24 éves vagyok, és a 30-40 közöttiekhez vonzódom, miközben hihetetlenül rosszul érzem magamat az összes férfi társaságában.
2013. febr. 1. 04:36
 13/43 anonim ***** válasza:
És akkor mi van, ha ráadásul még nekrofil is?
2013. febr. 1. 05:46
 14/43 anonim ***** válasza:
79%
OFF 10! Ajanlom figyelmedbe Nabokov Lolitajat, A pedofilia azt jelentése, hogy egy felnott szemely szexualisan eretlen fiatalokhoz érez nemi vonzodast. Leginkabb pszichiátriai betegségnek tartják es sok esetben volt gyermekkori trauma az elkövetők életében. ON Pszichiáterhez vinnem a gyerekem es ugyanúgy szeretnem mint addig.
2013. febr. 1. 05:58
 15/43 anonim ***** válasza:
29%
Nincs gyerekem még, így lehet, hogy könnyen ítélkeznék, de undorodnék tőle, megvetném. A pedofil embereknél senkit nem utálok jobban, halálbüntetést érdemelne mind.
2013. febr. 1. 06:11
 16/43 anonim ***** válasza:
14%
lelőném
2013. febr. 1. 06:52
 17/43 anonim ***** válasza:
17%
Első körben agyon verném! utána esetleg beszélgethetünk róla, hogy mi váltotta ezt ki nála
2013. febr. 1. 07:10
 18/43 anonim ***** válasza:
Bezáratnám zárt intézetbe nagyon gyorsan.
2013. febr. 1. 07:31
 19/43 anonim ***** válasza:

A pedofíliának előzménye van a gyerek életében. A szülő felelőssége is fennáll, ugyanis vagy nem vette észre, hogy gyermekét (kiskorában) milyen hatás érte, vagy ő is részese volt. Innentől kezdve a kérdés azért nem jó, mert az ilyen szülő nem tudja normálisan lereagálni, ha ilyesmi derül ki a gyermekéről nagy korában.

Tehát a válaszom: az én gyerekemmel ilyen nem történhet.

A 12-es válaszoló gyermektelenül, és korához képest nagyon éretten fogalmazott, de ebben valószínűleg közrejátszik a gyermekkori traumája, tehát ő nagyon tudja miről beszél.

2013. febr. 1. 09:20
 20/43 anonim ***** válasza:
58%

Nemrég amerikában egy apa lelőtte a 14-15 éves fiát a nyílt utcán, mert az állítólag molesztálta a 6 éves húgát.

Minden fórumon hősként ünnepelték a fickót, pedig embert ölt, a saját gyerekét.

Aki itt a saját gyerekének a megölését helyezné kilátásba, számoljon a jó hosszú börtönbüntetéssel, azzal, hogy a másik gyereke, ha van apa/anya nélkül fog felnőni, a gyerek megbélyegzésére iskolatársai által, azzal, hogy a felesége elhagyja, mire kijön mondjuk 20 év múlva, semmije nem lesz.

A ha ezt mind bevállalja a sok amőba szintű hozzászóló, akkor rajta, öljétek csak a gyerekeiteket, ti hősök.

2013. febr. 1. 09:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!