Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik lehetőséget választanád...

Melyik lehetőséget választanád: összeköltözés azonnal vagy egy év gyűjtögetés után?

Figyelt kérdés

Miután mindketten lediplomáztunk, szeretnénk összeházasodni a vőlegényemmel, majd összeköltözni is. Kétféle megoldás között gondolkodunk:

A) Mikor végzünk, rögtön esküvő, majd beköltözünk a teljesen üres lakásba, ahol nincs semmi bútor, szőnyeg, hozunk otthonról egy-egy ágyat, aztán majd összeszedjük a bútorokra és a berendezésre a pénzt.

B) Végzés után összeházasodunk és valamelyikünk szóleit boldogítjuk, amíg minden berendezést meg nem vettünk az új házba, azután külön költözünk.

C) Még egy évig otthon lakunk, ki-ki a saját szüleinél, a fizetésünket félrerakjuk, s mikor összegyűlik valami bútorra, berendezésre a pénz, akkor megvesszük, s szép lassan berendezzük a házat. Addig élvezzük még kicsit otthon az életet a szülői házban, s az esküvő utáni este már a berendezett házban alszunk.

2013. jan. 31. 23:24
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Én is az "A" verziót választanám! Gondolj csak bele:pár év múlva a szép berendezett lakásotokban amikor már tényleg mindenetek meglesz milyen jó lesz beszélgetni hogy emlékszel e mikor még a földön ettünk és dobozokból öltözködtünk :) vagy majd egyszer a gyerekeiteknek mikor mesélitek ;) . Tény,hogy nem egyszerű de hidd el élmény ;). Mi is így voltunk/vagyunk. Decemberben volt egy éve hogy beköltöztünk és nem bántuk meg! Néha kényelmetlen volt de mindent együtt csináltunk és jó látni az idő közbeni haladást ;) Mondom: A ;) ;) ;) Sok sikert!
2013. febr. 1. 00:04
 12/28 A kérdező kommentje:
2. ezt olyan jó olvasni, minden szavadból árad, hogy milyen boldogok voltatok a szivacs és a műanyag székek ellenére is. :)
2013. febr. 1. 00:05
 13/28 anonim ***** válasza:
77%
11 vok! Látod? Tele van mindenki csupa szép emlékekkel :)
2013. febr. 1. 00:06
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok, igen így volt (van). :) És már mindjárt 20 éve lesz ennek... és mintha most lett volna :) 18 és 19 évesek voltunk akkor. :)
2013. febr. 1. 00:08
 15/28 anonim válasza:
100%

Bocsi nem olvastam végig a válaszokat!

De szerintem, költözzetek össze, legalább 1.5- 3 évig lakjatok együtt, a saját lakásotokban, a saját kis keresetekből. Utána házasodjatok össze!

Ezt csak azért mondom mert igaz a mondás miszerint az ember lakva ismeri meg a másikat!

És hidd el tudom, h teljesen más anyuciéknál együtt lakni mint saját lakásban!

Ez csak egy jótanács.

Ha nem gondolkoztok el rajta, akkor viszont esküvő után költözzetek össze saját házba. Hisz új pár, új élet, új lakás, A bútor majd meglesz a régi szobátokból meg átt tudjátok vinni addig a bútorokat amíg nem vesztek újat!

Szóval nem lenne az anyira butorozatlan.

2013. febr. 1. 00:15
 16/28 A kérdező kommentje:

Albérletben lakunk jelenleg, már 3 éve, szóval tudjuk, hogy milyen együtt lakni, volt jó pár vitán, mire összecsiszolódtunk. Ami más lesz, az a közös kassza, meg hogy ne ma szüleink tartanak el minket.

Amit tudunk vinni, ez 1 íróasztal, 1 komód, és 1 ágy, meg 1 éjjeliszekrény. Most jöttem rá, hogy az én otthoni bútoraim már nincsenek mozdítható állapotban, még a nagyszüleimé volt a bútor, úgy van kitámasztva a szekrény és az ágy lába is. :) Sebaj, megoldjuk. :D

2013. febr. 1. 00:21
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát, mi az A verziót választottuk, de nem sokáig bírtuk. Az elején nem akartam ócska bútorokat venni, de aztán, vettem egy nagy szekrényt a yisk-ben, nem lesz örök darab, de nem bántam meg. Táskából öltözni elég gáz.

De amúgy ajándékokat is fogtok kapni a lagziban elvileg, és abból is vehettek ezt-azt. Nekünk egy ideig nem volt függöny, mert tartó se volt, hát...

Nem kellett volna vele hónapokat várnom, csak féltettem a pénzt, mert szebbet képzeltem el. Hülyeség volt.

2013. febr. 1. 02:13
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

A.) verziót választanám.

Nekünk is régi szép emlékek. Mindketten válás után költöztünk össze, üres ház, semmi bútor.

Esküvőnkre meg kaptunk 30 db kristálypoharat..

Ja, volt egy ágy, marxista könyvek pótolták az egyik ágylábat.Akkor azok voltak a legvastagabbak, meg nem is olvastuk. Beépített gáztűzhely volt, főzni tudtam, szülőktől hoztam egy-két edényt. Esőtáncot jártam, mikor kidobhattam az aluminium kanalakat, mert azt szívből utáltam. Szex is jobb volt, alattunk Leninnel. :)

2013. febr. 1. 07:54
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Elsőt választottuk,most is azt választanám.

Volt egy ágyunk beköltözéskor és ruhák,és valamennyi pénz.

Beköltözéskor vettünk ruháknak ilyen szabadonálló akasztót,és be voltunk költözve.

Aztán szépen sprban,gáztűzhely és asztal székkel első hónapban,majd ruhásszekrény,mosógép (első 2 hónapban kézzel mostam).Fél évig csak 2 lapos és 2 mély tányérunk volt 2 pohárral,de mai napig emlékszem milyen boldogan ettünk ágy szélén ülve belőlük,most is megvannak,15 évvel később.

2013. febr. 1. 08:42
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

A

Mi ugy költöztünk össze hogy egy szobát rendbetettünk (ebédlőt alakitottuk át nappalinak)egy pici lyuk volt csak egy ággyal,konyha volt,volt 2bögrénk meg 2tányérunk,evőeszözök,meg egy kis rezso pár edény,ez volt minden amink volt.Megmondom őszintén azok voltak életünk legszebb hónapjai amikor igy éltünk.Mi fokozatosan ujitottuk a házat(vakolatcsere stb)mindig költöztünk egyik szobából a másikba,imádtuk.:)Most kész a ház de a napokban beszéltünk arról hogy vissza kellene költözni a pici lyukba mert ott olyan jó volt.

2013. febr. 1. 08:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!