Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kisgyerekes anyukák! A baba...

Kisgyerekes anyukák! A baba születése óta nem romlott meg a párotokkal a kapcsolat?

Figyelt kérdés
2013. jan. 29. 19:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy normális,jól működő kapcsolatban nem hiszem hogy ez gondot okozna!
2013. jan. 29. 19:29
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Ha az anyuka a gyereket teszi a férj elé nem megfelelő módon,és a férj megszűnik férfi lenni,akkor megromlik a kapcsolat.
2013. jan. 29. 19:32
 3/8 anonim ***** válasza:
63%

2-es. Gyerek egy ideig előtérben lesz mindenképpen főleg ha a pasi semmit nem segít.

Én még nem láttam olyat, ha a pasi is segít a nőnek a gyerekeknél etetni, fürdetni, öltöztetni, boltba menni blablabla akármiben, h el lenne hanyagolva. Kedves pasikon is múlik, de vmiért mindig a nő van hibáztatva...

2013. jan. 29. 19:34
 4/8 anonim ***** válasza:
86%

Nem romlott meg, mert mindenben segítettünk egymásnak.

Másképp nem is szültem volna. Így a férjemre is van időm, az otthoni teendőkre is van és 2 naponta van 1 óra szabadidőm mikor azt csinálok amit akarok.

2013. jan. 29. 19:37
 5/8 anonim ***** válasza:
67%

A gyerek sok mindent újra ír egy kapcsolatban.Amíg kicsi,főleg amíg szopik, rengeteg energiát igényel a mamitól. Fizikailag rendkívül fárasztó, hogy 3 óránál nem lehet egyhuzamban aludni.(És ez még csak a kezdet kezdete)

Még egy nőnek is hosszú folyamat az anyává válás, pedig nekünk 9 hónapunk van felkészülni arra, amire nem lehet.Pláne egy férfinek.Ők mégnehezebben alkalmazkodnak az új helyzethez. Egyetértve az előzővel én is azt mondom, hogy egy előzően jól működő kapcsolatban ez a probléma hamar rendeződik.Nekünk, anyáknak a baba körüli teendők mellett, amiben "feláldozzuk" korábbi életünket, szokásainkat sem könnyű,de anyák vagyunk.A mi testünkben és ezzel egy időben; percenként a lelkünkben történt változás...Ami persze nem olyan amilyennek képzeltük.:)A pasiknak több idő kell.Nem is tudnak mit kezdeni egy pár hónapos babával, hiszen a fürdetésen kívül nem igen van részük a nevelésükben/ellátásukban.Légy türelmes, és legalább beszélgetés, és némi demonstráció útján próbáld megértetni a helyzetet, és a saját gondjaid.(De ne nyavajogj!)Csak lássa, hogy Neked mennyi feladatod, és éreztesd vele,hogy NEKED mennyire szükséged van az ő támogatására/segítségére,mert nélküle nem lehetsz friss, mosolygós, szolgálatkész stb. ami a neki, és a gyereknek is igénye.

2013. jan. 29. 19:58
 6/8 anonim ***** válasza:
75%
Nem,nem romlott meg.Meg kell találni az arany középutat és akkor nem lesz semmi baj.
2013. jan. 29. 20:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Eleinte nehéz volt nagyon.Gyerek éjjel nappal sirt(hasfájás)anya apa kialvatlan ideges feszült.Nálam a hormonok dolgoztak érzékenyebb voltam mint máskor,férjem frusztrált volt mert munkába akkor is menni kell ha éjjel aludt vagy 2órát.Átvészeltük,hol nevetve hol sirva de túléltük.Kb 1éves kora körül kezdtük jól érezni magunkat mint egy család.
2013. jan. 29. 20:31
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Túl van misztifikálva ez a gyerek téma. Aki normálisan viszonyul a gyerekéhez annak nincs gondja. Csak az a baj, hogy újabban a gyerek a családfő. Ami a gyereknek sem jó. A gyerek is tud alkalmazkodni, csak ösztönösen a több erőforrás érdekében "zsarolja" a szüleit. Az más kérdés, hogy mikor kell engedni neki és mikor nem. Akinek nem sikerül ezt egyensúlyba hozni, ott probléma lesz.

Az is hülyeség, hogy fel kell adni az életed a gyerekért. Na itt kezdődik a baj...gyereket nem azért szülök, hogy mártír legyek, hanem azért mert szeretnék és bele tudom illeszteni őt a saját életembe. Nem magamat kell a gyerek életébe illeszteni. Mindenkinek meg van az egészséges helye a családban, aki ettől eltér ott érthető módon frusztráció jelentkezik.

2013. jan. 30. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!