Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én lennék a naiv, vagy édesany...

Én lennék a naiv, vagy édesanyám a rosszindulatú?

Figyelt kérdés

Húszas éveink elején járunk a párommal, két és fél éve vagyunk együtt. Hosszú időn át tartó válság után a kapcsolatunk most teljesen megújult, szinte rácsodálkoztunk mennyire szeretjük egymást és milyen apró volt a hiba.

Sajnos kevesebbet látjuk egymást az elmúlt néhány hétben mint szeretnénk.

Ekkor került elő egy régi iskolatársa. A lány menyasszony volt, de félrelépett, majd seveledsenélküled-kapcsolat a vőlegényével és most kiderült, hogy tabletta mellett terhes lett. Nem meri bevallani a srácnak, hogy tőle van, és valószínűleg el kell vetetni a babát a fogamzásgátló miatt. Az egész alig két hete derült ki, és a lány a páromtól kért segítséget. Egyedül neki mondta el, és tanácstalan.

A párom nekem elmesélte, külön azért, hogyha pletykát hallok róluk nem kell aggódnom (kisvárosban még kávézni se lehet úgy, hogy ne legyen hír....).

Én boldogan, meghatódva újságoltam édesanyámnak, hogy milyen drága, mindenki számíthat rá, megbízható és én ezt mennyire szeretem benne.

Erre anyukám lehordott, hogy hogy lehetek ilyen vak, ez a lány apát keres. De hisz van apja a kicsinek!! Vagy én lennék naiv?

Nem lenne szabad bíznom a lányban? Párom felől nincs kétségem, így a kérdés inkább elméleti. Mit gondoltok?

2013. jan. 28. 23:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem is naiv vagy. Egy régi iskolatársamhoz se mászkálnék főleg nem ilyen ügyekkel, akitől nem akarok valamit. Eleve ilyen félrekúrós csaj, aztán most érdekes pont egy pasinak önti ki szegény kis lelkét. pfff..
2013. jan. 31. 02:35
 12/18 anonim ***** válasza:
12%

Akkor én is naiv vagyok, mert megbíznék a páromban. Hogy a lány mit akar, az nem érdekelne.

"Nem lenne szabad bíznom a lányban?" - Miért kéne neked bíznod a lányban? Nem is ismered, nem igazán tudod kikalkulálni, milyen szándékai vannak.

És igen, e téren anyukád egy kicsit rosszhiszemű (inkább így mondanám, mint rosszindulatúnak).

2013. jan. 31. 10:48
 13/18 anonim ***** válasza:
77%

1. Szerintem magával az alaphelyzettel nincs semmi gond, és igenis lehetséges, hogy egy kivülállótól - akiben mégis bizik - kér tanácsot egy nö, minden hátsó gondolat nélkül.

2. Viszont azt már nem egészen tartom szépnek a barátodtól, hogy továbbmondja a történetet neked - elvégre a lány nem valózsinü, hogy azért fordult hozzá, hogy másokat is beleavasson - de ezt még elvileg meg lehet magyarázni, hogy el akarta kerülni az esetleges pletykákat.

3. De AZ, hogy TE ezt egyböl továbbadod anyádnak, az már igencsak komoly probléma, mert NEKI az égvilágon semmi köze ehhez - és ö meg nagy valószinüséggel elmesélni a barátnöinek, a szomszédasszonynak, stb, hogy lássák, mennyire naiv vagy. Szegény lány aztán csak nézhet, hogy honnan tudja mindenki, hogy mi a helyzet vele.

2013. jan. 31. 11:21
 14/18 anonim ***** válasza:
75%

ne légy naív,

légy résen,

ne pletykálj.

2013. jan. 31. 12:44
 15/18 Bajer ***** válasza:
Anyukád biztosan nagy tapasztalatú már. Hallgass az idősebbre. Sokszor jó az előérzetük a korosabb embereknek. A naívságod pedig nem szégyen, ezzel az esettel te is tapasztaltabb lettél, legközelebb már nem lesznek kétségeid, gyanakvó leszel.
2013. máj. 9. 14:42
 16/18 anonim ***** válasza:
he, irjal mar, mi lett?
2013. máj. 26. 01:47
 17/18 A kérdező kommentje:

Hmm a stílus lenyűgöző :-)

Sajnos a lány az abortusz mellett döntött. A baráti kör tagja maradt, de nem beszélnek már a párommal, amióta nem áll fenn a "gond".

Ezek szerint valóban csak külső szemlélő véleményére volt szükség.

2013. jún. 12. 16:35
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha így döntött, akkor biztosan átgondolta. A te szempontodból is rendbe jött ezek szerint a dolog, ennek örülök. Én azon a véleményen voltam, hogy feleslegesen intettek óvatosságra, és igazam lett:D
2013. jún. 12. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!