Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki lehet dobni a részeges...

Ki lehet dobni a részeges közeli hozzátartozót a lakásból?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek. A következő problémám van.

Közeli hozzátartozóm botrányos módon viselkedik a lakásomban. Minden nap eszméletlen részeg, szétokádja a lakást. A szomszédokkal összeveszett, akik már lincseléssel fenyegetik. A helyzet odáig fajult, hogy az én vagyonomat és testi épségemet is veszélyezteti.

A hozzátartozóm pszichiátriai eset, de nem hajlandó kezeltetni magát. A rezsihez kis mértékben járul hozzá, sőt kölcsön kér pénzt minden hónapban, melyet utána elissza.

Habár az ember nem szívesen csinál ilyet a hozzátartozójával, mégis elegem van a fenti helyzetből, és ki szeretném tiltani az ingatlanomból.

Már többször felszólítottam a távozásra, melyre nem hajlandó. Milyen jogi lehetőség van erre? Feljelentsem a rendőrségen? Az ÉRTELMES válaszokat előre is köszönöm...

2013. jan. 27. 19:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ha kitetted, miért aludtál az utcán?
2013. jan. 28. 16:21
 12/19 A kérdező kommentje:
Mégsem tudom kitenni, nincs hova mennie. Továbbra is iszik. Megoldhatatlan probléma.
2013. márc. 13. 17:06
 13/19 anonim ***** válasza:
Vagyunk egy páran ezzel.. több a szívünk, mint az eszünk.
2013. márc. 13. 17:21
 14/19 A kérdező kommentje:
A kényszergyógykezelés a reményem, vagy én megyek el innen, csak nem tudom hova. Szomorú ezt látni, és nem lehet rajta segíteni. Az én életemet is tönkreteszi teljesen.
2013. márc. 13. 17:50
 15/19 anonim ***** válasza:

Gondolom, olyan kapcsolatról van szó, amely (legalábbis annak idején) erős érzelmi kötelékkel járt, most pedig erős függőséggel.

Szerintem mindenképp kérj segítséget, ilyen helyzetben nem szabad egyedül maradnod, mert könnyen leránthat a helyzet.

Az ,,egyedül'' azt nem szó szerint értem, nem feltétlen úgy értem, hogy valaki költözzék oda. Átvitt értelemben értettem, úgy hogy pl. szerintem beszélj külső szakemberrel, olyannal aki az ilyen helyzetekhez ért. A legjobb lenne pszichológus. Nem azért, mintha itt bárki is pszichológiai zavarban szenvedne, hanem azért, mert az ilyen érzelmileg kötött helyzetek veszélyesekké válhatnak. Nem úgy értem, hogy feltétlen drámai tragédiába fordulna a dolog, de félő, hogy túl sok évet áldozol rá, és egyre kevesebb erőd marad, és akkor már azok az utak is bezárulnának erő hiányában, ami most lehetségesek lennének. Régi érzelmi kapcsolatokat a legtöbb ember csak nagyon nehezen enged el, még akkor is, amikor az az egyetlen út van.

[link]

[link]

[link]

most csak ennyi jut eszembe ilyen témába illő ingyenes segítő szilgálatokról, de szerintem még majd próbálj meg az önkormányzatnál vagy a családorvosbál az ingyenes szakemberek, pszichológusok elérésére is rákérdezni, vagy ha van rá lehetőséged, akár pénzért is felkeresni ilyet.

Nálunk van olyan nap, amikor kétszer is kinn van a rendőrség, a verekedés gyakori, a részegség pedig teljesen folyamatos már féléve szünet nélkül. A legnagyobb gond azonban az állandó terror érzése meg valami furcsa bűntudatérzés, ami nem is tudom, miért van. Anyámról van szó, a családi pénzből minden hónapban legalább ötvenezer forint el lett ivva, félmilliós tartozásunk jött össze a szolgáltatóknál. Szerencsére nem vagyok egyedül, nagybátyámmal átvettük a rezsipénz kezelését anyámtól, ebből persze botrány és terror lett, de ezt elviseljük, így most már kezdenek legalább anyagilag rendbe jönni a dolgok, csak a terrort meg a zsarolást nehéz elviselni.

Érdekes volt a kérdésed, és sok sikert kívánok Neked. Én igazán éppen érzelmileg nem kötődöm úgy anyámhoz, én ,,csak'' a munkanélküliség miatt vagyok csak egyelőre idekötve, ha állást kapnék, gond nélkül mennék azonnal, sajnos egyelőre csak alkalmi munkáim vannak. Érzelmileg annyira nem függök már őtőle, érdekes munkáim voltak, programozás, matematika, fizika, mindig is a természet meg a tudomány érdekelt. Egy-két éve még érzelmileg is erősen függtem az itthoni légkörtől, ma már kevésbé. Ez szerintem a gyerekkori bántalmazás emlékeinek lassú feldolgozódása, gyógyulása miatt van így. Valahogy az ilyen részeg meg terrorisztikus légkörnek van valami torzító hatása az emberre, amit nehéz feldolgozni, egy furcsa kötő hatás, ami valójában valami torzulás, de úgy tudom lehetséges túljutni rajta, én is szabadabbnak érzem magamat most, mint tavaly. Szóval szerintem semmiképp se hagyd, hogy egyedül maradj a helyzettel, mindenképp beszélj szakmabelivel, aki ilyenekhez ért. Ha nincs más, persze régi barátok is jók, de ha lehet szaksegítséget is kérj szerintem. Ha ez a rejtélyes érzelmi függőségi hatást sikerül feldolgoznod érzelmileg Magadban, akkor azután a már könnyen megszabadulsz a bántalmazástól, terrortól, rejtélyes függőségektől, mert éppen az érzelmi feldogozás része a legnehezebb, a többi inkább már csak technikai részlet.

2013. márc. 15. 13:14
 16/19 A kérdező kommentje:
Nekem is anyámról van szó, nem akartam hogy feminista előítéletek miatt mindeki védelmére keljen. 2 nagy lakás, nyaraló, garázs el lett ivva 20 év alatt, fűtés nélkül rohadunk egy putriban. De még mindig iszik, most is részeg.
2013. márc. 16. 09:09
 17/19 A kérdező kommentje:
Csak 2 éve derült ki biztosan, hogy iszik, de így visszagondolva egyértelmű a gyanúm. Eddig titkolta, mivel saját életemmel foglalkoztam, nem fogtam gyanút. Nem tudtam h az alkohol ennyire veszélyes, én nem ittam, nem ismertem igazán a hosszútávú hatását sem, nem szeretem az italt. Később már hitelből vásároltam neki a borokat. Emelett gyanítom a paranoid-skizofrén személyiséget nála, ez jól megalapozott sejtés.
2013. márc. 16. 09:30
 18/19 A kérdező kommentje:
Sőt nem is sejtés, a pszichiáter mondta, akinél kezeltetem magam.
2013. márc. 16. 09:34
 19/19 anonim ***** válasza:
Remélem jóra fordul Neked is az életed, sok sikert kívánok hozzá. Nem tudom, mit tennék a helyedben. Engem bántalmazott is gyerekkoromban, ez persze rossz, de a döntésemet olyan szempontból megkönnyíti, hogy biztosan nem akarok semmi formában együtt élni vele, mert a volt bántalmazóval szerintem nem szabad együtt élni, túl erősen roncsol lelkileg. Azt nem tudom, hogy akkor mit tennék, ha ,,csak'' inna, de nem bántalmazott volna annak idején. A terror persze nagyon rossz lehet. Neked mit tanácsolt a pszichológus? Vagy nem adott direkt tanácsot (állítólag nem szoktak egy az egyben tanácsot adni)?
2013. márc. 16. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!