Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki lehet dobni a részeges...

Ki lehet dobni a részeges közeli hozzátartozót a lakásból?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek. A következő problémám van.

Közeli hozzátartozóm botrányos módon viselkedik a lakásomban. Minden nap eszméletlen részeg, szétokádja a lakást. A szomszédokkal összeveszett, akik már lincseléssel fenyegetik. A helyzet odáig fajult, hogy az én vagyonomat és testi épségemet is veszélyezteti.

A hozzátartozóm pszichiátriai eset, de nem hajlandó kezeltetni magát. A rezsihez kis mértékben járul hozzá, sőt kölcsön kér pénzt minden hónapban, melyet utána elissza.

Habár az ember nem szívesen csinál ilyet a hozzátartozójával, mégis elegem van a fenti helyzetből, és ki szeretném tiltani az ingatlanomból.

Már többször felszólítottam a távozásra, melyre nem hajlandó. Milyen jogi lehetőség van erre? Feljelentsem a rendőrségen? Az ÉRTELMES válaszokat előre is köszönöm...

2013. jan. 27. 19:07
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Mit takar a közeli hozzátartozó, van haszonélvezeti joga valakinek?
2013. jan. 27. 19:12
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
....vagy tulajdon joga?
2013. jan. 27. 19:13
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy milyen rokon, és hogy milyen jogon lakik ott.Amíg ezt nem tudjuk, addig válaszolni se nagyon lehet.
2013. jan. 27. 19:15
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tulajdonos, és más jogi alapja (haszonélvezet) sincs ott lakni, akkor a rendörségnek kell szólni. Csúnya dolog ezt tenni egy hozzátartozóval, de részegeskedni, és tönkretenni a befogadójának az életét, még csúnyább. Szerintem meg kell tenned. És kényszer-gyógykezelés is létezik.
2013. jan. 27. 19:19
 5/19 anonim válasza:
Ki.................. még ha fáj is....
2013. jan. 27. 19:28
 6/19 anonim ***** válasza:
Ki. Ha te vagy a tulajdonos, neki meg nincs haszonélvezete, akkor minden zokszó nélkül megteheted. Pakold össze a cuccát, mire hazaér, közöld vele a tényeket, és tedd ki. Utána meg cserélj zárat. Minden ezek utáni megjelenése már feljelenthető. De nem kell neked megtenned, ha balhézik, megteszik a szomszédok helyetted, ez biztos. Én sem tartanék el vagy tűrnék el senkit, aki így viselkedik. Akkor sem, ha közeli rokonom.
2013. jan. 27. 21:50
 7/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Mint említettem, a lakás tulajdonosa én vagyok, haszonélvezet nincs rajta. Lelki terrorizálás alatt vagyok, a szobám és a ruháim minden nap át van kutatva, utána jön a felelősségre vonás, megjegyzések, ordibálás, ha valami nem tetszik neki. Egy nyugodt pillanatom nincs, nyugtatókon élek. Az illető dolgozik, a fizetése nem sok, de nem kéne az utcán lennie szerintem.
2013. jan. 28. 12:26
 8/19 A kérdező kommentje:
4 éve félig-meddig az utcán élek, mert utálok hazajönni. Csak estére jövök haza, de most már így sem bírom tovább. Nem tudom, hogy képes lennék egyedül ellátni magam, mert célirányosan teljes önállótlanságra vagyok nevelve. És aggódok miatta is, hogy mi lesz vele.
2013. jan. 28. 12:37
 9/19 anonim ***** válasza:

Akkor sima ügy, rakd ki a szűrét. Aggódsz, mi lesz vele?

Veled mi lesz? Eddig Te voltál félig csöves,miatta.

Most oldja meg ő. Lehet, ettől észhez tér, és talán másképp viselkedik. Nem fűznék nagy (inkább semmi) reményt arra, hogy megjavul, ha továbbra is ott lakik.

Fájó szívvel, de tedd ki.

2013. jan. 28. 12:44
 10/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget. Megtörtént.

Nem fog megváltozni, ez biztos, 30 éve semmi javulás nincs, sőt egyre borzasztóbb a viselkedése. Tegnap az utcán aludtam a hóban, majdnem halálra fagytam. De még ez is ezerszer jobb volt, mint ennek a személynek a közelében lenni.

2013. jan. 28. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!