Ti kiállnátok a feleségetekért, ha a munkahelyen olyanokat mondanának rá, amiket lent írok?
A férj jól látja, ennél többet ő nem tehet.
Egy munkahely NEM játszótér és nem is kocsma, hogy más helyett rendezkedjünk. A végén még a férjet is kirúgják, és akkor nézhetnek öt-hat felé.
Egy jó tanácsa a feleségnek: ÍRJA le előre, hogy mit szeretne mondani, s ha kell, egyszerűen olvassa csak fel!
,,de már olyan méreteket ölt, hogy a feleség teljesen kivan idegileg, és majdnem mindennap sír.''
Ez lehet bűncselekmény, bár nem tudom, mennyire képes a jog az ilyet megragadni. Nem is azért írom, mintha értenék a jogi oldalához, hanem azért, mert önmagában én nem érzek kivetnivalót abban, ha egy családtag nyílt bűncselekmény esetén kiáll a másik családtagért.
A férj mennyire képes uralni a helyzetet? Tényleg képes a csoportvezetővel határozottan és tárgyilagosan, világos rálátással tárgyalni?
Fel tud venni valamit a feleség rejtett kamerával, valami elég összefüggő és önmagáért beszélő naprészletet? Nyilvánvalóvá tehető, mi folyik ott, elmegy-e a dolog olyan szintre, ami már bűncselekmény?
Nem érzem etikátlannak bűncselekmény esetén. Nem is annyira a sértést érzem önmagában bűncselekménynek, hanem a ,,céltudatos kicsinálást''. Ez olyan, mintha valakinek kivenném a kenyeret a kezéből, amivel az életét fenntartja.
A jogi szabályozást nem ismerem, úgy tudom, a bíró mérlegelésére van bízva a dolog, és bűncselekmény esetén elnézőbb lehet a ,,jogtalanul'' készült felvétellel szemben. Ezt a jogi rovatnál lehetne részletesen és pontosan megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!