Ideje lenne megváltoznom és eldobni a régi életemet?
24 éves leszek tavaszra.
Eddig azt hittem, hogy jó életem van(bár nem panaszkodhatok, mert tényleg jó, csak egy valami hiányzik a szabadságom és az egyéni döntéshozatalom).
Dolgozom, már lassan 2,5éve. (kisebb megszakításokkal)
És anyám beleszól az életembe. Szó szerint mindenben. Baráti kapcsolataimban, a szerelembe, a munkahelyembe, mikor vehetek ki szabit. stb
Most is van egy férfi(oké idősebb nem kevéssel), de megtiltotta a találkozást. Nem engedi, hogy megismerjem.
Ez a férfi felajánlotta, hogy költözzek hozzá és kezdjek vele új életet. Amit komolyan is gondolt.
de elég határozatlan vagyok. Mit tegyek? ideje lenne lelépnek és anyámmal megjavulnia a kapcsolatom, vagy csak rosszabb lenne?
Mert félek tovább lépni innen. Adnátok jó tanácsot, hogy mégse legyek ilyen nyuszi?
Ismerem, már több mint 1éve.
De munkahelyen kívül nem engedi hogy találkozunk.
De persze ott megismertük egymást
Ne költözz el, hanem anyádat teremtsd le. Jogod van ismerkedni.
Azt te tudod eldönteni, hogy anyád meg tudna-e valaha is változni.
Én a helyedben inkább barátnőimmel költöznék össze, vagy kivennék egy szobát valahol.
Menekülni nem érdemes az biztos. Azonban ha szivesen kiprobálnád milyen az összeköltözés, akkor tedd azt.
Azonban szerintem a fő kérdés inkább az, miért hagyod hogy beleszóljanak az életedbe?
Meg egyébként az hogy néz ki hogy nem engedi hogy találkozz vele? ha nem vagy otthon egyből munka után akkor kihivja a rendőrséget, vagy hogy néz ez ki? Mert em értem, kérlek mond el.
koltozz el, de maradjon meg kaposzta, meg lakjon jol a kecske is: ne az idosebb ferfihoz koltozz (mar csak azert se, mert o is kontroll alatt tartana, tudod, ne hallgass hangosan zenet, ne csinald azt, meg amazt se) keress lakotarsat a korodbeliek kozott. sok van, javareszt egyetemistak. es jot fog tenni a fuggetlensegednek is, es az egesz egy nagy kaland lesz, ez egesz biztos!
(en amugy ilyenkor mikor anyamra rajon a felthetnek, akkor mindig bologatok, es utana azt csinalok amit en szeretnek. legfeljebb kiakad - de ilyenkor nem szokott, mar belatja - amikor felfogja, addig meg legalbb nem idegesiti magat feleslegesen, mert szoban beleegyeztem. )
Légy önálló, és tedd amit szeretnél.
Ez a te életed, ne hagyd magad befolyásolni.
Szerintem a fő probléma az, hogy te nem bízol saját magadban, és egyszerűbb anyád "zsarnokságára" fogni, hogy jó, vagy rossz irányban alakul-e az életed. Nem nagyon tudok elképzelni olyan érvet, amivel egy anya meg tudja fenyegetni, vagy zsarolni a normális 24 éves dolgozó lányát, hogy olyan életet éljen, mint ha fele ennyi idős lenne. Ne anyukádat akard átnevelni, hanem saját magadat.
Ha elfogadsz egy ötletet: ülj le, és írd le magadnak egy papírra, hogy akarnád, és tudnád élni az életedet egyedül. Részletesen mindent, a reggelikészítéstől, a bevásárlásig, a rezsi kifizetésétől, a nagytakarításig. Utána jelöld be azokat a pontokat, amiket most anyukád végez, vagy nélküle nem tudnád megoldani. Az arányokból pontosan látni fogod, hogy ő telepszik-e rá az életedre, vagy te nem mersz kibújni a szárnyai alól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!