Van jogom azt mondani a gyerekemnek, hogy csak amkor mehet rgyetemre, ha besegít a családi vállalkozásba?
Előzményként tudni kell, hogy szegény családból származom, évekig keményen dolgoztam a suli nellett, hogy egyetemre járhassak. Ma már saját, jól menő vállalkozásunk van.
A nagyobbik gyerekem idén érettségizik, szetembertők menne egyetemre. Imádom őt, mindig mindenben támogattam, igyekeztem mindent megadni, hogy ne kelljen nèlkülöznie, mint nekem. DE!
Nem akarim, hogy azt higgye, mindent a feneke alá tolok, és semmit nem kell tennie az álmaiért. Èletkèoes, küzdő embert akarok belòle nevelni....aki képes lesz később egyedül is megállni a lábán.
Arra gondoltam, megmondom neki, hogy csak akkor mehet egyetemrs, ha kifizeti magának. Ha heti 3 délutánt besegít az üzletben, akkor kap èrte fizetèst, amiből tudja finanszírozni a tandíjat. Ha nem, akkor nem...
Mi a véleményetek?
Az életreképes nevelést kb. 10 évvel korábban kellett volna elkezdeni.
Apámék is vállalkoztak,kezdték állatokkat.vilt 50 bikájuk, én még éphogycsak emlékszek erre,na de már 8 éves voltam mikor 3000 ctyukot tartottsk.Szerinted kinek kellett a 10 éves bátyjával mosni a szaros tojást -5 fokban a hidegvízben?
Késöbb a cukiban 14 évesen felszolgáltam,mosogattam.
A szállodában pedig takaritottam 18 éves koromig besegitettem mindenhova bevoltunk fogva, aztán elkoltoztek mert a választottamat nem fogadták el.pedig mai napig segitenèk ha nem lettek volna idioták.
Az biztos hogy ha kell a sz.rbók is várat tudok épiteni.
Tudom hogy a hideg sz.ros viz után jön a forro csokis palacsinta :D
Jah ès 24 N
fősulira is jártam a kedvükért...el is végeztem.
Sokan felhozták a nyarat.
Egy valamire való szakkal nyáron el lehet járni gyakorlatra. A legtöbb egyetemista társam vizsgaidőszak végeztével, többnyire július elsejétől, augusztus végéig dolgozik. (mérnöknek tanulunk) Lehet nem kapunk érte túlzottan sok pénzt, de később a gyakorlat előnyt jelent olyanokkal szemben, akik még életükben nem látták közelről azt, amit évekig tanultak. Én erre fektetném a hangsúlyt. Ettől függetlenül persze heti pár órát bárki tud szakítani a családi vállalkozásban való segítségre, de ne legyen ez elvárás.
Elkéstél - 18 évvel.
Szerintem ez egy veszélyes ötlet. Szóval, alig érettségizik le, és máris bedobod a "mély vízbe". A tapasztalatlanságával komoly károkat tud okozni.
Ha mindenképp ragaszkodsz az elképzelésedhez, akkor csak és kizárólag kicsi feladatokat bízz rá. Semmi olyat, amiben aláírni kell, számlázni, vagy bármi hasonló!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!