Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van jogom azt mondani a...

Van jogom azt mondani a páromnak, hogy nem viheti a gyerekünket az anyjához?

Figyelt kérdés
A szülei alkoholisták, ezenkívül volt egy balhénk is. Még mielőtt megszületett a lányunk mondtam, hogy soha nem fogok leülni velük egy asztalhoz. 3 éves a lányunk, párszor az apukájával már elment 1-2 órára hozzájuk. Most hétvégén a páromnak le kell mennie segíteni a testvérének, azt mondta vinné a lányunkat is, ott aludnának. Én ezt nem akarom. Tudom, hogy az apja minden nap részeg, ha még az anyja nem is. Ezenkívül elég bunkó emberek.

2013. jan. 25. 12:28
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
48%
Nem fogják megütni a saját unokájukat. Ne foss! Lehet, a gyerek jelenléte segítene nekik. A saját paráidat meg te tedd át a gyerekedbe, mert akkor semmivel sem lesz előrébb, mint te. Amíg nem adtak rá okot, addig nincs jogod tiltani.
2013. jan. 25. 14:39
 22/34 anonim ***** válasza:
53%

Örökké sem az alkoholtól, sem a trágár beszédtől nem fogod tudni eltiltani a lányod.

És egy hétvége alatt nem is tudja átélni azt a mocskot, amit neked és a férjednek kellett.

2013. jan. 25. 14:43
 23/34 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem se vagy rossz,csak tényleg elég hisztérikus,meg a tulajdonodként tekintesz a gyerekre......szegény,ha majd nagyobb lesz,nem tilthatod meg neki úgysem :)
2013. jan. 25. 14:43
 24/34 A kérdező kommentje:

Csak úgy kérdezem, hogy azt mégis miből gondolod, hogy aki a saját gyerekét veri az az unokáját nem ütné meg ugyanúgy?

Egyébként nem ettől félek, hisz ott lesz a párom. De az az ember aki 40 éve nap mint nap részeg nem hinném, hogy most kibírna egy egész hétvégét, már délelőtt remegne. Egyszerűen nem akarom, hogy ott legyen.

Vannak unokáik akiket láthatnak. 3 gyerekük van, a miénket fél évente látják, az egyik lányuk nem engedi a közelükbe a gyerekeit, de a harmadik mindig megy és segít, ilyenkor viszi a gyerekeket is. Korábban én is tapasztaltam, hogy ilyenkor is ugyanúgy odaszól párom apja az anyjának, hogy te k. stb. Elhiszem, mert elhiszem az páromnak, hogy mikor lemennek egy órára ennyi időre tudnak viselkedni, még délre odaérnek, akkor még annyira piásak sem lehetnek, illetve csak kibírnak ennyit. De mint írtam egy hétvégét nem nézek ki egyikből sem...

2013. jan. 25. 14:47
 25/34 A kérdező kommentje:
Na jó hagyjuk. Nem vagyok hisztérikus, (de ezt nem akarom hisztérikusan bizonygatni :)) Ezzel az egy "dologgal" van gondom. Tudom, hogy fog még látni részeg embert élete során, sőt ő is lesz részeg. Hallotta már a hülye stb. szót is az oviban, fogják még talán rá is használni... Nem akarom mindentől megvédeni. Egyszerűen más az, ha látunk egy részeg hajléktalant az utcán, minthogy ilyenekkel töltsön egy hétvégét. Ha valakinek ez nem érthető, akkor azt meg én nem értem meg. A problémám, hogy a párom sem érti meg. Pedig még a gyerekvállalás előtt tisztáztuk, hogy ilyen nem lesz. Fogalmam sincs miért akarja most mégis.
2013. jan. 25. 14:52
 26/34 anonim ***** válasza:
33%
Ha csak egyetértésre vártál, akkor minek írtad ki a kérdést? Ezt a barátnőidtől is megkaphattad volna. A saját családjától akkor sincs jogod megfosztani a gyereket. Inkább egy őszinte részeges, mint egy józan hisztérika.
2013. jan. 25. 15:03
 27/34 anonim ***** válasza:
75%

De ezt én nem értem!

A párod odamegy,és akkor ők hulla részegen ott fetrengenek,felkelni nem tudnak,vagy mi?

Mert szerintem ha ez lenne,nem hiszem hogy a párod odajárna!

Vagy törnek zúznak,illetve egyfolytában k.rvázza az após az anyóst a nap 24 órájában.Nem hiszem.

Én férfi vagyok,aki szereti a szüleit,de ha azok ilyenek lennének,én 5 percre nem vinném a gyerekemet....

2013. jan. 25. 15:05
 28/34 anonim ***** válasza:
68%

Mi is nagyon egymásra találtunk a férjemmel. Az én szüleim mindketten alkoholisták. Neki az anyja, de az apukája nevelte, nem is látta 10 éves kora óta az anyját. Szerencsére nem is ragaszkodik hozzá, nem kereste fel, nem akarja odavinni a gyerekeinket. Én sem örülnék neki, ha megtenné. Nem is tudom, hogyan reagálnék. Én sem tartom a szüleimmel a kapcsolatot, ha milliókat fizetnének sem vinném oda a gyerekeimet. Nem voltak szülők, így nincs is unokájuk. Van egy bátyám, sógornőm próbálkozott be a családegyesítéssel mikor megszületett az első gyerekük, de megmondta neki, hogy elválhatnak és akkor viheti a gyerekeket a szüleinkhez.

A "szüleink" soha semmit nem tettek értünk, én 15 évesen simán elmehettem a 17 éves bátyámmal, lehet még most sem tűnt fel nekik, legalábbis nem kerestek, pedig ennek már 20 éve. Nálunk is volt erőszak, de igazából ha nem volt akkor sem gyereknek való egy alkoholista ember.

Ha a párod a megbocsátóbb, "akkor is a szüleim" típusú emberek közé tartozik akkor viszont nem sokat tehetsz. Ugyanúgy a gyereke, ha akarja elviheti. Próbálj meg vele beszélni. Vagy menj velük, kibírod, lehet már első este otthon alusztok.

2013. jan. 25. 15:11
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen igazad van, ilyen a gyerek jelleme csak romlani fog, ha emberi roncsokat kell látnia. Én megbeszélném a férjeddel, hogy vigye el, legyen akkor ott egy darabig (bár már ez is túl sok ilyen környezetben), de ott aludni semmiképp. Van alkoholista a családomban, ezért teljes mértékben megértem az álláspontodat.
2013. jan. 25. 15:16
 30/34 A kérdező kommentje:
Mindig van bennük egy kanyar. Az apja kezd is lerobbanni, ő egész nap "iszogat", szerintem alkohol nélkül is lenne egy stílusa. Az anyja van hogy csak este iszik, de akkor sokat. Amikor még elmentem akkor sem voltunk ott heteket, de volt, hogy előbb értem vissza nálunk és hívnom kellett a páromat, hogy jöjjön ő is haza a testvérétől, mert kint fekszik az anyja a kutya mellett.. Csak ő hajlamos ezeket elfelejteni, mivel most csak ritkán látja őket, olyankor nem részegek, csak az apjában van egy kis löket. Szóval szerinte nem lesz gond most sem.
2013. jan. 25. 15:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!