Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha kérsz valamit a párodtól,...

Ha kérsz valamit a párodtól, segít neked? Vagy old meg egyedül, ahogy tudod?

Figyelt kérdés

A kérdésem azért merült fel, mert megkértem a férjem, hogy segítsen ki(vagy fizessen be kp-t a számlámra, hogy tudjak utalni), vagy a számlájáról utaljon nekem.

Segítséget nem adott, holott egy nem ingyen kérem, mert az összeget kp-ban visszakapná, szóval az én költőpénzem csappanna, nem az övé, neki nem kéne levennie pénz számláról.

Most ott állunk, hogy bő 30perces utazással elslattyoghatok két kicsivel(2 és 3évesek) a bankfiókig, befizetni a számlámra, hogy utána utalhassak.

(levettem a számlámról a kp-t, és nem figyeltem az egyenlegem, pedig tudtam sajna szükség lesz rá). Az összeg pedik 2500ft lenne, ami "nem is pénz"

Megoldani meg fogom, elég nagykislány vagyok, öregszem a kicsik miatt vagy 30évet, sebaj. De ez ilyenkor hogyan esne?

2013. jan. 24. 16:23
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

8: amikor megismerkedtünk az utolsó fillérjét is rám költötte volna, amikor jött a kicsi rózsaszín ködben úszott, hogy apuka lesz, aztán a 12.héttől hülye lett, előtte mindenki ilyen apát-férjet akarna állapotok uralkodtak, utána sem a házzal sem velem sem a babás dolgokkal nem törődött tovább. Amikor "rendeződött"(elkezdett) köztünk a dolog összejött a második kicsi, jöttek az ígéretek, hogy többet lesz velünk stb. Mintha, aztán kezdődött minden előröl, mára ez a házasság egy jogi intézmény, amibe befelé egyszerű, kifelé nehéz, slussz.

Ellátom a háziasszony teendőimet, nevelem a gyerekeiMET(tojik a fejükre sajnos), és "élem" az életem. Ahogy teszi Ő is a sajátjával...

Ha ezt a fiunk fogantatása előtt tudom róla, szóba sem állok vele, nemhogy szülök neki.

2013. jan. 24. 17:02
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Te jó ég!!! hogy ilyen is létezik?mi az hogy házasok vagytok és ..én pénzem,te pénzed,meg nem ingyen kértem,meg hogy a fizetése az övé,de a gyes és cs.p.közös?Ezt hogy is tudod elviselni,hogy egyezhettél bele ilyen baromságba,ez nem házasság,egy jószomszéd is megtesz még ennél többet is ha megkéred!
2013. jan. 24. 17:08
 13/24 A kérdező kommentje:

Sokan írják, feléjük természetes, hogy közös. Számára olyan dolgok lettek természetesek az utóbbi bő egy évben, amitől sokaknak a haja az égnek állna, nálam már fásultság van csak.

Pl az egy órás munkába járós utazás megterhelő, ezért felköltözik Pestre albérletbe, hétvégén hazaadja a szennyest, vagy jaj ma nem jövök haza mert haverra iszogatunk, és sorolhatnám...

Amit tudok az az, hogy a jogi házasságunk az idő kérdése és felbomlik(amíg sajna rá vagyok szorulva a házra, mert nincs olyan jövedelmem amiből egy albit+két kicsit mindenestül fent tartok, apai hozzájárulás nélkül, addig xr a helyzetem, sajna a pénz egyenlőre nagy úr)

2013. jan. 24. 17:11
 14/24 anonim ***** válasza:
73%
Meg értem,hogy rá vagy utalva,de szüleidre sem számíthatsz?Oda nem mehetsz a gyerekekkel?
2013. jan. 24. 17:18
 15/24 anonim ***** válasza:
22%

Az oldd kettő d-vel írandó, kedves, mivel felszólító módban van a mondatodban. Csak mielőtt megbuksz valamelyik vizsgádon.

Természetes, hogy segítene, nem is kérdés. Természetes, hogy nem zavarna el két kicsivel a bankba és nem ő menne egyedül, kezét-lábát törve, hogy segítsen. Rosszul választottál: ledobtál gyorsan két kölyköt, hogy megfogd ezt az önző és bunkó pasit most meg itt nyavalyogsz...nem is értem, minek? Szegény kis kölykök... :(((

2013. jan. 24. 17:19
 16/24 anonim ***** válasza:
46%

12-es vagyok

Nagyon sajnállak,hogy ilyen helyzetben vagy,próbálj magadnak valahogy félre tenni, spórolni,és aztán merj ebből a házasságból kilépni,mert így magadat teszed tönkre.Írod, hogy már belefásultál,amit el is hiszek,de ne tedd,mert ha hagyod magad,teljesen belesüppedsz és nem lesz erőd lépni.De hidd el, hogy egyedül ,a két gyerekkel is talpra tudsz állni, meg fogsz élni,mint sokan mások.Lehet hogy szűkösen,de nyugodtabb életed lesz.

Szörnyű ahogy éltek....

2013. jan. 24. 17:20
 17/24 anonim ***** válasza:
83%

15-ös bunkó módon válaszolsz!

12-es voltam

2013. jan. 24. 17:22
 18/24 A kérdező kommentje:

Köszi 12es. A kicsik adnak erőt, hogy az egészbe ne fásuljak bele, csak a "férjembe". Pont miattuk lépnék ki az egészből, sajna csak biológiai apja a kicsiknek.

15ös vagy nem is tudom melyik, köszi, hogy figyelmeztetsz, észre se vettem, hogy nem jól írtam(mivel nem magyar szakos vagyok nem sűrűn nézik a helyes sírát a dolgozatok javítása alatt, ettől nem bukok meg)

Ami pedig, hogy megfogjam: ha a férfi tudja, hogy a nő nem tud és nem is akar fogamzásgátlót szedni, mert nem bízik benne, akkor gumit húz és vagy kiszáll időben, nem pedig... És nem a férfi hozza fel a gyerek témát, hanem a nő kezdi nyaggatni gyerekért. Plusz a házunk sem az övé csak az 1/4- ami semmit se ér... Szóval nem egy nagy parti ebből a szempontból, és nála helyesebb, jobb kérőket is találhattam volna. Írtam: a 12.hétig ember volt, a kapcsolatunkban, olyan akit bárki elfogadott volna.

Ha meg a minden fillérét rám költötte volna miatt szűröd ezt le, nekem is volt szép keresetem, és nem hívattam meg magam sose semmire, ajándékokat se fogadtam el(egyszer a nyakláncomat) amit viszonoztam...

2013. jan. 24. 17:36
 19/24 anonim ***** válasza:
73%

Oké, de már mindegy milyen volt. Meg kell nézni, milyen lett és a legfontosabb, hogy milyen lesz. Így akarja leélni az életét? Vagy mit mondott neked? Beszéltek egyáltalán?

Nem szedted a tablettákat, az oké. Megszakításos védekezés nincs. Gumiban meg nem tudott volna d*gni? Aki gumiban nem tud, az vacak az ágyban én azt vallom.

2013. jan. 24. 17:43
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Szegénykém, rendesen hidegrázást kaptam az olvasottaktól: "nem ingyen kérem", "kp-ban visszakapná", és akkor a kérdésed lényegéről még nem szóltam, mármint hogy erre nem volt képes.

Nálunk abszolút működik a kölcsönös segítség, tettekben is, anyagilag meg... hát, a férjem bevétele kb. nyolcszorosa az enyémnek, és közös a számlánk.

2013. jan. 24. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!