Van jogom arra, hogy elküldjem itthonról özvegyként az elhunyt férjem nagyfiát?
A férjem meghalt pár éve, a második felesége voltam. Az előző házasságából van egy 22 éves fia aki tavaly hozzánk költözött, mert az édesanyja nem bírta tovább. Most kezdek én is besokallni tőle. Próbálkoztam vele, több mint egy évet, tudom, hogy megviselte az édesapja halála, kamasz volt, akkor került bele egy rossz társaságba. Szóval sok mindent megértek, de van mellette két fiam akiknek nagyon nem mutat jó példát. Szerettem gyerekként, úgy érzem tartozom is ennyivel az édesapjának, de mindennek van egy határa. Nem csinál semmit, a munkákat (amit én szerzek neki) mindig otthagyja. Közben kérné a pénzt mert tartozik mindenhová. Nemrég kifizettük a nagyszüleivel amivel tartozott, akkor dolgozott is kerek két hónapot, de talán csak megijedhetett. Most megint kezdi az egészet, idegbeteg, nem lehet hozzászólni. Azt hiszem adtam neki elég esélyt a változásra. Lehet egyszer felnő, de már nem akarok arra várni
Ha közös volt a ház, enyém a haszonélvezet, elküldhetem itthonról? Vagy van joga mint örökös itt élni? Tehetek valamit? Vagy próbáljam meg eladni a házat, kifizetni a részét. Kérdés, hogy mikor vennék meg...
Elküldheted!
Hiába van tulajdonrésze a házban, te vagy a haszonélvező, és az erősebb, mint a tulajdonjog.
A haszonélvező határozza meg, hogy ki lakhat ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!