Lányommal nagyon rossz a kapcsolatunk, hamarosan betölti a 18. életévét és megörökli az elhunyt apja után a ház 25%-át. Jogom van-e öt kirakni ha kifizetem a részét? Félek hogy idegeneket fog be engedni a házba
hat ez ...pfff.. miert nem valtoztatsz a kapcsolatodon vele ?
rendes vagy ;) csak ugy siman kirakod ? --" felhaborito!!
Ehhwz ügyvédet kellene megkérdezned, de feltételezem, ha elfogadja az általad kifizetett összeget, akkor igen.
ui: sajnálom, hogy ilyen rossz a viszony .-(
Lehet, hogy 25 %-ban a lányod lesz a tulajdonos, de az ő 25 %-a felett is neked van haszonélvezeti jogod.
A haszonélvezet erősebb mint a tulajdonjog.
Téged a lányod sosem tehet ki a házból.
A ház a tied és az is marad!
szerintem is elég gáz az, hogy ezek szerint eddig az volt a felállás, hogy nem jöhettek barátok...mert gondolom elmondtad neki milliószor, hogy amíg kiskorú, mi? mégis, milyen más "idegeneket" engedne be?
nálunk se szerették, nem anyám, a mostohaapám (ugyanez a felállás, tesómmal apukánk halála után van egy-egy negyed részünk, konkrétan kitörölhetjük vele a fenekünket.)
jobb is lesz neki, ha elköltözik, nekem is jóval előbb kellett volna.
Az érzelmi életetekbe nem szólok bele, a helyzet jogi oldalába is csak egy mondat erejéig:
kifizetni csak olyan dolgot lehet, amit árulnak. Ha a lányod nem akarja eladni, akkor ez a klasszikus PATT. El lehet menni Bíróságra a keresettel (közös tulajdon megszüntetése), de ha haszonélvezeted van, akkor ennek semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!