A férjem jelenleg munkanélküli, egy keresetből élünk és naponta hangoztatja, hogy megalázom azzal, hogy nem veszek neki cigarettát. Ez teljesen normális hozzáállás?
#31 - a kompromisszumig nyilván egyetértek, de szerintem ezt nem kell külön hangsúlyozni, mert egy párkapcsolatban a döntések magától értetődően kompromisszumos döntések, legalábbis normáliséknál...
Azzal nem értek egyet, hogy aztán az utolsó mondatoddal mindjárt behozod a kérdésbe a saját értékrended is, mert pont ez szokott a kompromisszumok legfőbb akadálya lenni.
""mi jobb ha az elmaradt számlák miatt kikapcsolják az áramot vagy ha a pasi megelégszik napi 1-2 szállal" - na ez az, amit mindenkinek magának kell eldöntenie..."
Kedves Válaszadó!Anyósom is ugyanígy gondolja.Napi 2 dobozt cigit szív el. Tavaly több százezer Ft tartozást fizettünk ki nekik, mert rezsire nem futotta, de napi 2 doboz cigire igen. Ha nem segítettünk volna, akkor ma utcán lennének.
Azt hittük változni fog, de most is elszívja az adagját, nem vesz magának egy nadrágot sem, mert nincs rá pénze, ahogy semmire sincs, csak a napi 2 doboz cigire. Azt mondta ő nem is fog leszokni, inkább megy az utcára.
Szerinted ez normális felfogás?
34-es vagyok. Alapból semmi közöm nem lenne hozzá, hogy mennyit szív el anyósom, de mi fizetjük nekik a számlák nagy részét,hogy ne maradjanak el ismét. Persze hogy egy idő után az ember besokall az ilyen felfogástól.
Ugye az már mellékes, hogy egész nap nagyon csúnyán köhög.
S én tudom milyen nehéz leszokni, én is cigiztem, de pont, hogy anyagi okok miatt tettem le.
Keresztapukám 40 évig szívott el napi 2 dobozzal, ma már egy szálat sem.
10:13-as " "mi jobb ha az elmaradt számlák miatt kikapcsolják az áramot vagy ha a pasi megelégszik napi 1-2 szállal" - na ez az, amit mindenkinek magának kell eldöntenie.."
Ebben ELVILEG igazad van, csak itt az a probléma, hogy ha a kérdezö FÉRJE eldönti, hogy NEKI a cigi a fontosabb, akkor a KÉRDEZÖ fizeti ki neki és a KÉRDEZÖNEK SEM lesz mit ennie...
Addig, amig a férj is keres annyit, hogy a család megélhetését ne veszélyeztesse a cigizéssel, addig van dnötési joga, attól kezdve, hogy MÁS életéért is FELELÖS, már nem, nem ö áll az elsö helyen!!!!!
37-es! Én is dohányos voltam,sőt nem rég szoktam le anyagi okok miatt. Szóval én nem bántom a dohányosokat, ugyanúgy kimegyek a munkahelyen is hozzájuk a dohányzóba.
Itt a gond azzal van, amikor valaki nem látja be, hogy nincs annyi pénze, hogy ezt a luxust megengedje magának,mert nem futja rá. S emiatt másoknak okoz kellemetlenséget.
Tegye, cigizzen, ha keress annyit, hogy el tudja mellette magát látni minden téren.Kaja, ruha, rezsi. Ne másokat húzzon le már.
Már dohányzó koromban is utáltam azokat az embereket, akik siránkoztak, hogy nincs pénzük egy ruhára, de a cigi folyamatosan ott lógott a kezébe.
Ha valakinek nem tetszik, változtasson rajta. Vagy ha cigire költ havonta több tízezret, hadd ne kelljen már sajnálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!