Hogy mondjam el anyának, hogy depressziós vagyok?
Az igazi depressziós nem olvasgat tüneteket és nem beszéli el a bajait. Én is öngyilkos akartam lenni,15 voltam nem is egyszer próbáltam játszania dolgokkal, több kevesebb sikerrel, de ezt mind azóta sem tudják.
Azóta összeszedtem magam, lecsengtek a hormonháborúk.
Az a baj hogy sokan csak beképzelitek ezt a depressziót. A másik az ha elmész pszichiáterhez csak gyógyszert ír fel, bedob pszichiátriára hogy feküdjél be ahol az agyad elnyomják a sok gyógyszerrel és ilyen terápiákra kell járnod amivel csak az idődet pocsékolod el.
Persze lehet hogy komoly a dolog inkább pszichológushoz kellene elmenned kicsit beszélgetni, mert lehet hogy ez már jót tenne ennek.
Másrészt a fáradékonyság sem feltétlen a depresszióra fogható, egyszerűen ki kellene pihenned magad rendesen, eljárni szórakozni, ha nem akkor csináld egyedül azt amit szeretsz, ez is jót fog tenni. Az hogy nem tudsz koncentrálni a feladatodra az annak az oka hogy fáradt vagy, meg nem találod a helyed, ilyenkor egyszerűen össze kellene kapnod magad, és ebben anyukádnak adok igazat. Agyban el kéne döntened hogy mit is akarsz elérni, mert célok, tervek, nélkül persze hogy depis vagy, mert nincs semmi amit el szeretnél érni, nincs motiváció rá csak úszol a térben.
Gondolom csak van valami ami téged érdekel. Tanulj szakmát ami érdekel, menj el dolgozni, ismerkedj új emberekkel, hidd el ez jót fog tenni erre. Ha gáz van a suliddal akkor iratkozz át másikba, és léágy nyitott minden felé.
Na!
Kis öndiagnoszta! Ha fáj a fejem és rákeresek a fejfájásra, máris agydaganatom van?!
Egy depressziós nem ismeri be, hogy depressziós.
Ez TÉNYLEG csak a kamaszkori -nem hiszti- hormon túlburjánzás hatása.
20N
Vagy ami még eszembe jutott:
A suli hogy megy? Csak mert ez lehet önostorozás is mert nem végzed el a feladataidat, pedig tudod, hogy el kellene, csak nincs kedved.
Ne olvasgass tünetekről, ne csinálj teszteket, ne beszéld be magadnak azt, ami nem biztos, hogy betegség.
Helyette menj el a háziorvoshoz, beszélj vele, ő majd elküld egy pszichiáterhez, aki pontosan meg tudja állapítani, hogy tényleg depressziós vagy-e vagy csak bőszen kamaszodsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!