Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el anyának, hogy...

Hogy mondjam el anyának, hogy depressziós vagyok?

Figyelt kérdés
Olvastam a tüneteket, egytől egyig igazak rám, teszteket csináltam, ott is az jött ki, hogy komoly problémám van. Próbáltam egy ideig azt hinni, hogy á, ez csak egy kis kamaszkori hiszti és mindenkivel előfordul. De nem. Folyamatosan levert, fáradt vagyok, nem tudok koncentrálni a feladataimra, nem érdekel semmi, még az emberi kapcsolataim se. Az öngyilkosság is gyakran megfordul a fejemben. Anyával próbáltam beszélni róla, de csak legyint rá és csak annyit tud mondani, hogy szedjem össze magam és szerinte azért nem szeret engem senki, mert bunkó vagyok és nincsenek érzéseim. Össze akartam magam kapni, rengetegszer, nem akarok gyenge lenni, lelkiismeret-furdalásom is van, hogy ilyen vagyok.
2013. jan. 22. 19:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Menj el pszichológushoz, beszélj vele. Ha ő is úgy látja hogy baj van, nyugodtan mondd el ezt anyukádnak, hogy voltál szakembernél és ő is így látja.
2013. jan. 22. 19:51
 2/9 anonim ***** válasza:
9%

Az igazi depressziós nem olvasgat tüneteket és nem beszéli el a bajait. Én is öngyilkos akartam lenni,15 voltam nem is egyszer próbáltam játszania dolgokkal, több kevesebb sikerrel, de ezt mind azóta sem tudják.

Azóta összeszedtem magam, lecsengtek a hormonháborúk.

2013. jan. 22. 19:55
 3/9 anonim ***** válasza:
11%

Az a baj hogy sokan csak beképzelitek ezt a depressziót. A másik az ha elmész pszichiáterhez csak gyógyszert ír fel, bedob pszichiátriára hogy feküdjél be ahol az agyad elnyomják a sok gyógyszerrel és ilyen terápiákra kell járnod amivel csak az idődet pocsékolod el.

Persze lehet hogy komoly a dolog inkább pszichológushoz kellene elmenned kicsit beszélgetni, mert lehet hogy ez már jót tenne ennek.

Másrészt a fáradékonyság sem feltétlen a depresszióra fogható, egyszerűen ki kellene pihenned magad rendesen, eljárni szórakozni, ha nem akkor csináld egyedül azt amit szeretsz, ez is jót fog tenni. Az hogy nem tudsz koncentrálni a feladatodra az annak az oka hogy fáradt vagy, meg nem találod a helyed, ilyenkor egyszerűen össze kellene kapnod magad, és ebben anyukádnak adok igazat. Agyban el kéne döntened hogy mit is akarsz elérni, mert célok, tervek, nélkül persze hogy depis vagy, mert nincs semmi amit el szeretnél érni, nincs motiváció rá csak úszol a térben.

Gondolom csak van valami ami téged érdekel. Tanulj szakmát ami érdekel, menj el dolgozni, ismerkedj új emberekkel, hidd el ez jót fog tenni erre. Ha gáz van a suliddal akkor iratkozz át másikba, és léágy nyitott minden felé.

2013. jan. 22. 19:55
 4/9 anonim ***** válasza:
90%
Én is ilyen voltam tizenévesen és többször is próbáltam öngyilkos lenni, pusztán azért, mert úgy éreztem, hogy felesleges vagyok és senki se szeret. Engem az egyik akcióm után vittek el egy pszichiáterhez, aki maga is kezelésre szorult volna, pl. végig kényszeresen vigyorgott, amikor a problémáimról beszéltem. Utána elmentünk egy másik dokihoz, kaptam hangulatjavítót és jártam terápiára, 2 év alatt helyrejöttem, azóta nem szedek gyógyszert. Ha az anyukád nem segít, kérj meg más családtagot, ha ők sem segítenek, menj el a háziorvosodhoz és kérd meg, hogy segítsen. Valamint létezik lelkisegély szolgálat is, velük is beszélhetsz (ingyenesen): [link]
2013. jan. 22. 20:02
 5/9 anonim ***** válasza:
36%
A fáradékonyságot meg legtöbbször hormonprobléma okozza, engem 3 évig hittek egy semmirekellő lusta disznónak mert egész nap csak aludtam volna és még híztam is,mondjuk csak 3 kilót, aztán kiderült, hogy alulműködik a pajzsmirigyem. Ennyi.
2013. jan. 22. 20:02
 6/9 anonim ***** válasza:
19%

Na!

Kis öndiagnoszta! Ha fáj a fejem és rákeresek a fejfájásra, máris agydaganatom van?!

Egy depressziós nem ismeri be, hogy depressziós.

Ez TÉNYLEG csak a kamaszkori -nem hiszti- hormon túlburjánzás hatása.

20N

2013. jan. 22. 20:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Vagy ami még eszembe jutott:

A suli hogy megy? Csak mert ez lehet önostorozás is mert nem végzed el a feladataidat, pedig tudod, hogy el kellene, csak nincs kedved.

2013. jan. 22. 20:22
 8/9 anonim ***** válasza:
35%
Egy depressziós felismerheti magáról, hogy depressziós, nem véletlenül vannak ilyen tesztek a neten. A depresszió nem szenvedélybetegség. Legfeljebb valakinek nem jut eszébe, hogy a depresszió az oka a tüneteinek. Persze ez nem jelenti, hogy a kérdez depressziós, de jobb ha ezt szakember mondja ki helyettünk, aki még segíteni is tud a kamaszkori problémáin.
2013. jan. 22. 20:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Ne olvasgass tünetekről, ne csinálj teszteket, ne beszéld be magadnak azt, ami nem biztos, hogy betegség.

Helyette menj el a háziorvoshoz, beszélj vele, ő majd elküld egy pszichiáterhez, aki pontosan meg tudja állapítani, hogy tényleg depressziós vagy-e vagy csak bőszen kamaszodsz. :)

2013. jan. 23. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!