A férfiak nem szeretik, ha a barátnőjük gyűrűt vesz magának?
Vettem magamnak egy gyűrűt az egyik fülbevaló-nyaklánc szettemhez, mert megtetszett és a párom oda akarja adni az árát, hogy olyan legyen, mintha ő vette volna. Én mondtam neki, hogy nem kell, hagyja, van rá pénzem, stb. Az egyik beszélgetésünk során megjegyezte, hogy ez a gyűrű olyan szép, hogy jegygyűrűnek is jó lenne (pedig nem úgy néz ki, mint egy klasszikus jegygyűrű, a közepén van egy lila kő, körülötte fehérek, olyan, mint egy virág, de tény, hogy fehérarany tehát nem egy olcsó gyűrű).
Mi a véleményetek erről az egészről? Az egyik barátnőm szerint ez presztízs kérdés, a párom étteremben se hagyja hogy fizessek, szerinte neki a gyűrű is olyan dolog, amiről a párom úgy gondolja, hogy nem nekem kéne kifizetni. A párom sose tudja, hogy milyen ajándékot adjon nekem, általában azt veszi meg, amiről tudja, hogy szeretném, tetszik, ill. szükségem van rá, pl. karácsonyra habverőt kaptam, mert az enyém az ünnepi készülődés során leégett.
Ha a páromat kérdezem erről, csak annyit mond, hogy szeretné kifizetni, mert nagyon szép a gyűrű, illik hozzám és az ékszereimhez is, ő ilyet úgyse találna.
4 éve vagyunk együtt, én 26N vagyok, ő pedig 32F. 2-3 év múlva szeretnénk gyereket és esküvőt. Éltünk már együtt kb. 2 évig külföldön, de most Magyarországon vagyunk és mindketten a szüleinknél lakunk, tehát nem közös a háztartás. (Az ő anyukája nagyon beteg, ezért jöttünk haza.)
Az én férjem is ilyen, sose tudja mit vegyen, így a legtöbbször én mondom meg konkrétan, hogy mit szeretnék, vagy ha együtt megyünk vásárolni, megjegyzi, hogy mi tetszett. De mindig nagy gondban van szülinap/névnap/karácsonykor, mert ami tetszik azt megveszem magamnak, mindenem megvan, neki meg nincs ötlete.
Szóval szerintem a párod is ilyen tipus lehet, csak kedveskedni szeretne :)
Utolsó, és neked jobb lenne a lelked, ha mondjuk épp cipőt próbálnál, mert amúgy is kéne egy cipő és a párod közli, hogy kifizeti és azt kapod névnapodra? Én egy csokor virágnak jobban örülnék, de azt még sose kaptam tőle. Vagy, ha mondjuk sütne ajándékba egy szép tortát, ugyanis cukrász az eredeti szakmája, bár nem abban dolgozik, de minden eszköze megvan hozzá és még szeret is sütögetni.
Nekem kicsit furcsa ez, mert a szüleimtől is mindig így kaptam ajándékot (mondjuk az más volt, mert szegények voltunk és olyan dolgokat vettek névnapra, karácsonyra, ami akkor is kellett volna, ha nincs karácsony - pl. hótaposó, téli kabát), és őszintén remélem, hogy jegygyűrűt nem így fog venni, ha venni fog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!