Elegem van az apámból és az anyámból egyfolytába parancsolgatnak, szóval sértegetnek, és nekem ez nem esik jól! Bele szólnak az öltözködésembe pedig már 16 éves elmúltam. Mit tehetnék? Beszéljem meg velük hogy változtattni kénne? :S
A szülők "parancsolgatása" és a sértegetés között nagy a különbség.Amíg ők adják neked a pénzt a ruhákra,joguk van beleszólni,hogyan öltözködj.Sok fiatal egyáltalán nem a korának és a pénztárcájuknak megfelelően öltözködik.Nincs kialakult ízlésük,csak mennek a többi divatmajom után.
A szüleid csak jót akarnak neked,hogy ne rontsd el az életed.Ha valami nagyon fontos neked,azt beszéld meg velük.Ha úgy látják,hogy az helyes vagy elfogadható számukra is,akkor megfogják engedni.
Abban igazuk van, hogy segíts a házimunkában, illetve legyen jó a tanulmányi eredményed.
Próbáld "oldani" őket, beszélgetéssel például. Ez sokat segíthet. kerülj közelebb hozzájuk. Persze ehhez ők is kellenek. De ne szemrehányásokat tégy! Éreztesd velük, hogy tiszteled őket, fontos a véleményük. Kérdezd őket a fiatalkorukról, kérd ki a véleményüket erről-arról - hidd el, ettől szerintem enyhülni fognak a Számodra fontos dolgokban! Próbálj meg ne ellenséget, hanem partnert látni bennük, és akkor hátha azok is lesznek...
Az öltözködésed viszont a Te dolgod. (mi bajuk vele egyébként?) Annyi kompromisszumot tégy, hogy ha a szüleiddel mégy valahova, ne azt a ruhadarabot vedd fel, ami nekik a legkevésbé tetszik.
Illetve ha nagyon piszkálnak, menj el diákmunkára - most már csak jövő nyáron - és keresd meg a rá valót. Én is anno megkerestem az első acélbetkósomra :) (mondjuk nekem Anyukám nem tiltotta, csak pénze nem volt)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!