Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom úgy tűnik féltékeny...

A párom úgy tűnik féltékeny egy régi barátomra. Hogyan magyarázhatnám el neki, hogy ez tényleg pusztán barátság? Ha kell egyáltalán.

Figyelt kérdés

Évek óta nagyon jóba vagyok egy sráccal, akivel bár valóban másképp indult, de végül csak nagyon jó barátok lettünk. Így, vagy úgy, de nem illünk egymáshoz, és felismerve a helyzetet, meg azt, hogy egyébként egy csomó mindenben egy hullámhosszon vagyunk, megtartottuk a jó kapcsolatot.

Az utóbbi időben ritkábban beszéltünk, most egy kényes ügy miatt újra felvettük a kapcsolatot. Tanácsot kértem olyasmiben, amiben a családi/baráti körömből nem tud senki érdemlegeset adni rajta kívül, mert nem volt ilyen helyzetben.

A szüleim, családom tudja, hogy jó viszonyt ápolunk, de ahogy látom a páromnak nem tetszik a dolog. E-mailezni szoktunk, amiket megmutatok neki is, tehát nem a háta mögött csinálok, mégis... Furcsának tartja, hogy pusztán jó viszony van köztünk, és a barátságunk inkább testvéri, mintsem bármi más.

Talán amiatt aggódik, hogy ez a srác nemrég egyedülálló lett, egy évekig tartó kapcsolata szűnt meg. De párkapcsolatokról még csak szót sem ejtünk egymással.

Azon kívül, hogy meséltem az enyémről, ő meg örült, hogy jól vagyok.

A kérdésem igazából az lenne, hogy kell ezt egyáltalán magyarázni? Egyszer elmondtam neki, milyen a viszonyunk, én szívem szerint nem bizonygatnám, hogy mi a helyzet, mert inkább tűnne támadás elleni védekezésnek, mint a valóságnak.

Nyílt lapokkal játszom, tehát ok az aggodalomra nincs. Csináljam így továbbra is, ne magyarázkodjak és majd belátja? Esetleg hozzam össze őket, hogy belelásson?

2013. jan. 21. 16:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Van férfi és nő közt barátság. Attól, hogy ezt még valaki nem tapasztalta, van. A férjemnek is van évek óta nő barátja, aki szintén férjnél van, nekem is van férfi barátom. Az évek során a társaság egy közös baráti körré forrta ki magát, eljárunk egymáshoz vendégségbe, együtt megyünk szórakozni.

Szerintem jó ötlet lehet, ha nem egyedül találkozgatsz ezzel a barátoddal, hanem a párodat is magaddal viszed, továbbra is elmeséled neki, miről szoktatok neten beszélgetni, így előbb-utóbb rájön, hogy nincs oka féltékenykedni.

2013. jan. 21. 19:04
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
Haverság van, barátság nincs. De mondom, ezt egy nő sosem fogja megérteni.
2013. jan. 22. 10:12
 13/15 anonim ***** válasza:
A Férjem férfi és ő sem érti, hogy miért ne lehetne barátság nő és férfi közt. :D :O Meg hát én sem, de ugye én nő vagyok, nálam evidens. :D Sőt, szerintem még házaspárok közt is lehet barátság. Erre varrjatok gombot! :D De mindenki azt hisz, amit akar, az a lényeg, mit tapasztalunk. Kérdező, addig nincs oka a párodnak féltékenykedni, amíg nem adsz rá okot és te nem adsz rá okot. Mindenképp próbáld meg bevonni a párod a barátoddal való találkozásokba! De lehet, hogy csak akkor fog megnyugodni, ha a barátodnak megint lesz majd egy komoly kapcsolata, mert hát azért érthető, hogy ott motoszkál benne a kisördög, főleg hogy mindenhonnan azt a marhaságot hallja gondolom, hogy nincs férfi és nő közt barátság. Mondjuk ez is érthető valahol, mert azért elég ritka az ilyen.
2013. jan. 22. 10:44
 14/15 Mcgalagony17 ***** válasza:
Nekem is van egy majdnem pasim, akivel végülis csak barátok maradtunk, és én tuti falra másznék, ha a mostani párom feleslegesen féltékenykedne emiatt. Szerintem ha két ember szereti egymást, nincs helye féltékenységnek, kivéve persze ha bármelyik fél is okot ad rá.
2013. jan. 23. 18:20
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem is van 1-2 haverom,akiket nem reagál le túl jól a párom.Attól félhet a te kedvesed is,hogy miatta dobod,mert egy-kettőt pont ezért nem bír az enyém is.Pedig neki vannak lányhaverjai,amit nem bánok.
2014. nov. 22. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!