A 16-18 éves teherbe esett tinik miért gondokodnak ilyen könnyelműen a gyereknevelésről?

Mer csak az lája, hogy milyen cuki egy baba, de a költségeke és a gondokat nem.
Itt egy tegnapi példa:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Egy barátnőm 16 évesen esett teherbe, mire kiderült, az apuka lelépett, szóval nehéz volt a kezdet. Ő a következőt csinálta: magántanuló lett, majd a pici egy éves korában visszaült az iskolapadba (addig a kislány bölcsiben volt). Időben leérettségizett, elment fősulira levelezőn, mellette dolgozik. A szülei támogatták, csak az volt a kikötésük, hogy viselkedjen anyaként, tehát ne bulizzon/pasizzon stb. És ő ezt így tette. Nemsokára meglesz a diplomája, közben nagyon boldogok a kicsivel, így is lehet, ő felnőtt a feladathoz.
Én 16 évesen kezdtem el nemi életet élni. A szüleimmel megbeszéltük, hogyha becsúszna, marad, csak nem hagyhatom ott az iskolát (nem is terveztem volna). Pontosan tudtam, hogy mivel jár egy kisgyerek, 12 évig voltam egyke, mire egymás után megszülettek az öcséim. Együtt éjszakáztam anyukámmal, együtt pelenkáztunk, etettünk (sajnos mindkettő tápszeres volt), szóval tudtam, hogy mire számíthatok. Sosem voltam bulizós/pasizós, erről nem lett volna nehéz lemondani. Rengetegen tanulnak gyerek mellett (itt, az egyetemen is), és ha a szülőknek nem esik nehezükre támogatni ÁTMENETILEG őket, én csak a kor miatt nem látok kivetnivalót a gyermek megtartásában. Persze, védekezni kell, mert nem ideális, de nem lehetetlen.

Mert nem érzik a döntéseik súlyát.
Csak félreáll a pofijuk, mikor otthon kell maradni a gyerekkel, mert pl. beteg, és nem lehet elmenni játszani az agyukat az éjszakában, vagy a plázában.
Akik nem akarják legalább befejezni az iskolát, miből gondolják, hogy eltartják a gyereket? Most már a bölcsi és az ovi is fizetős lett.

# 13/14
Azért ez a mai világban elég gyenge kifogás, naponta órákat töltenek a gépet előtt már a kisiskolások is. Annyira érdekli órákon át olvashat a témáról az interneten.

16 évesen rám bíztak egy babát 2 órára. Na ott volt bőgés, kaki, meg etetés, nyáladzás.... egy jó időre elvette a kedvem a gyerek ötletétől is.
Majd akkor vállalok, ha meglesz a közös lakás és a megfelelő anyagi hátterünk.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!