Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A 16-18 éves teherbe esett...

A 16-18 éves teherbe esett tinik miért gondokodnak ilyen könnyelműen a gyereknevelésről?

Figyelt kérdés
Egyre gyakrabban van itt ilyen kérdés, hogy a tini lány teherbe esik, és ő itt állítja, hogy mennyire érett, tisztában van azzal, hogy mivel jár az anyaság.Még érettségije sincs, de fogadkozik, hogy a párja majd eltartja, közösen felnevelik a gyereket mellette meg leérettségizik, a szüleinek meg innentől fogva a neve kuss!Mert a párjához költözik, mert az anyja nem nézi jó szemmel ezt a gyerek fejjel gyereket gondolkodást.
2013. jan. 20. 09:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
51%

Mer csak az lája, hogy milyen cuki egy baba, de a költségeke és a gondokat nem.

Itt egy tegnapi példa:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

2013. jan. 20. 11:19
 12/17 anonim ***** válasza:
44%

Egy barátnőm 16 évesen esett teherbe, mire kiderült, az apuka lelépett, szóval nehéz volt a kezdet. Ő a következőt csinálta: magántanuló lett, majd a pici egy éves korában visszaült az iskolapadba (addig a kislány bölcsiben volt). Időben leérettségizett, elment fősulira levelezőn, mellette dolgozik. A szülei támogatták, csak az volt a kikötésük, hogy viselkedjen anyaként, tehát ne bulizzon/pasizzon stb. És ő ezt így tette. Nemsokára meglesz a diplomája, közben nagyon boldogok a kicsivel, így is lehet, ő felnőtt a feladathoz.

Én 16 évesen kezdtem el nemi életet élni. A szüleimmel megbeszéltük, hogyha becsúszna, marad, csak nem hagyhatom ott az iskolát (nem is terveztem volna). Pontosan tudtam, hogy mivel jár egy kisgyerek, 12 évig voltam egyke, mire egymás után megszülettek az öcséim. Együtt éjszakáztam anyukámmal, együtt pelenkáztunk, etettünk (sajnos mindkettő tápszeres volt), szóval tudtam, hogy mire számíthatok. Sosem voltam bulizós/pasizós, erről nem lett volna nehéz lemondani. Rengetegen tanulnak gyerek mellett (itt, az egyetemen is), és ha a szülőknek nem esik nehezükre támogatni ÁTMENETILEG őket, én csak a kor miatt nem látok kivetnivalót a gyermek megtartásában. Persze, védekezni kell, mert nem ideális, de nem lehetetlen.

2013. jan. 20. 12:43
 13/17 anonim ***** válasza:
63%
Nem lenne annyi 16-18 éves terhes lány ha a szülők vennék a fáradságot leülnének beszélgetni velük és normálisan elmagyaráznák hogy mire való az óvszer és a fogamzásgátló. Elmondanák milyen a biztonságos szex, és mi a következménye annak ha nem elég óvatosak. De persze könnyebb minden felelősséget a gyerekre hárítani. Nincs az sehol előírva hogy egy fiatal lányból nem lehet jó anya, ha már egyszer úgy alakult. Csak hát ilyenkor támogatni kéne azt a lányt és nem elfordulni tőle, ha már a felvilágosítás kimaradt az életéből. Könnyű itélkezni a tini anyukák felett, de nem minden fekete vagy fehér, és nem minden feltétlenül a lány hibája. Én személy szerint büszke vagyok azokra a fiatal anyukákra akik képesek voltak szembe szállni mindenkivel és anyaként helyt állni ebben a nehéz világban, ahelyett hogy a könnyebb utat választották volna.
2013. jan. 20. 12:55
 14/17 anonim ***** válasza:
51%

Mert nem érzik a döntéseik súlyát.

Csak félreáll a pofijuk, mikor otthon kell maradni a gyerekkel, mert pl. beteg, és nem lehet elmenni játszani az agyukat az éjszakában, vagy a plázában.

Akik nem akarják legalább befejezni az iskolát, miből gondolják, hogy eltartják a gyereket? Most már a bölcsi és az ovi is fizetős lett.

2013. jan. 20. 14:52
 15/17 anonim ***** válasza:
53%

# 13/14

Azért ez a mai világban elég gyenge kifogás, naponta órákat töltenek a gépet előtt már a kisiskolások is. Annyira érdekli órákon át olvashat a témáról az interneten.

2013. jan. 20. 14:58
 16/17 anonim ***** válasza:

16 évesen rám bíztak egy babát 2 órára. Na ott volt bőgés, kaki, meg etetés, nyáladzás.... egy jó időre elvette a kedvem a gyerek ötletétől is.

Majd akkor vállalok, ha meglesz a közös lakás és a megfelelő anyagi hátterünk.

2013. jan. 20. 15:21
 17/17 anonim ***** válasza:
15 Lehet hogy tényleg igazad van csakhogy az ilyesmit nem az internetről kéne megtudniuk. Alapból egy normális szülő odafigyel rá hogy a gyereke mit nézz meg az interneten, és lehet lepontozni de ha a 16 17 éves gyerekem nem tudja hogy ha szexel akkor védekezni kell és felelőtlenül teherbe esik az akkor is az én felelősségem. Én vagyok a felnőtt nekem kell ezeket elmagyaráznom és példát mutatnom, megmutatni neki a helyes utat és nem neki kell azt egyedül kitalálnia. Annyi buta tini lány van akik azt se tudják merre hány méter. Vajon miért? Anyuci apuci magasról tesz rá hogy mi van, lefoglalja őket a munka meg a saját problémáik. Aztán meg csodálkoznak, hogy a kicsi lányuk egy nap bejelenti hogy terhes.
2013. jan. 21. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!