Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 32 évesen még mindig nem...

32 évesen még mindig nem vagyok kész egy gyerekre. Hogy mondjam el a feleségemnek?

Figyelt kérdés

Üdv!

Az a helyzet, hogy 4 éve vagyok házas, 6 éve ismerjük egymást a feleségemmel, aki egy szuper nő, nagyon szeretem. Szeretnék gyereket is, kb mostanra beszéltük meg, hogy elkezdjük a projektet, de úgy adódott, hogy a karrierem kapott egy nagy lökést és emiatt változtak a dolgok a fejemben. Ő már nagyon szeretne, mert azt mondja, már nem akarja tovább halogatni, eddig mindig miattam húztuk a dolgot. Teljesen ráállt a témára, elkezdte abbahagyni a gyógyszert is.

Nem merem neki megmondani, hogy én még mindig nem állok rá készen és kéne még 2-3 év. Mit tegyek?

2013. jan. 19. 12:22
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Ami még fontos, hogy ha nem akarod, ne menj bele, de azért 32 évesen már volt időd karriert építeni bőven és ahogy előttem írta valaki, talán mire teherbe esik, meg végigcsináljátok a terhességet, el is telik a 2 év.

De nekem úgy tűnik, lehet, hogy tévedek, de ha már eddig is miattad "húztátok", akkor lehet, hogy nem is annyira a karrier játszik közre, hanem, hogy Te magától a gyerektől félsz, mert tudod, hogy most, hogy letette a gyógyszert, már egyre megnő az esély és közeledik a dolog.

2013. jan. 19. 12:40
 12/24 A kérdező kommentje:

Á, nem ilyen utazgatós melóról van szó, nem is annyira a pénzről, inkább a kiteljesedésről, kitörésről.

Rosszul érzem magam, mert eddig inkább az én életem volt középpontban, vagyis sok gondot okoztam neki, nem vagyok könnyű eset. Most már úgy beleélte magát és sajnálom a dolgot, ezért is félek, hogy mit fog szólni.

Nem mondom, a gyerektől is félek, hogy mi lesz az eddigi jól működő rendszerünkkel, hol lenne a gyerekszoba stb. Tudom, hülyeség.

2013. jan. 19. 12:54
 13/24 anonim ***** válasza:
80%

Talán te fogsz gyesre jönni? Mi lesz olyan nagy változás a te munkádban? Semmi! Vagy mi olyan nagy dolog?

Mond el neki, amit érzel, de nem olyan nagy tragédia ha lenne egy gyereketek. Tudod más is élcsaládban és megy a meló!

2013. jan. 19. 12:57
 14/24 A kérdező kommentje:
Nem erről van szó, csak félek, hogy mi lesz.
2013. jan. 19. 13:01
 15/24 anonim ***** válasza:
81%

Félted a megszokott, kényelmes kis életedet. Félsz, hogy alkalmazkodni kell, és hogy most már nem körülötted fog forogni a feleséget minden gondolata, és kikerülsz a pixisből stb. Ne félj ilyesmiről beszélni vele, sőt! Biztos, hogy neki is vannak félelmei, amellett, hogy szeretne babát. Gondolj bele, ő sokkal többet veszít, mint Te, neki sokkal nagyobb változás az életében.

Én még messze vagyok a gyerekvállalástól, nő vagyok, de a eszembe jut a dolog, kapából fél óráig tudnám sorolni, hogy mitől félek...:D

2013. jan. 19. 13:09
 16/24 anonim ***** válasza:
68%

A 9-esnek igaza van, mikor én abbahagytam a gyógyszert már a következő hónapban terhes lettem.

Kedves kérdező!Az én férjem is megijjedt akkor.Még én is titokban:)Nagy felelősség egy gyermek,de azért egy férfinek nem akkora mint egy nőnek.Ne részletezzem,gondolom tudod,hogy a nő aggódhat,hogy visszaveszik-e egyáltalán....A férjem is imádja a kisfiunkat,pedig tényleg nagyon megijjedt az elején.Azóta már 2,5 éves a nagyfiú.Szeretnénk még egy kislányt,de az anyagiak közbe szólnak.:(

Azon viszont ne lepődj meg ha lassan eltávolodtok a feleségeddel,mert végülis megegyeztetek valamiben,hogy kb mikor lesz baba, ő szépen várt rá,te meg ezt fokozatosan kitolod.Most 2-3 év,aztán megint valamilyen ürüggyel.

Szerintem te nem is akarsz gyereket,csak mindig kitalálsz valamit,hogy miért ne legyen.Megszoktad,hogy te vagy csak egyedül,most meg lenne egy baba,akivel sokat kell foglalkoznia.

Ne legyen igazam,de nehogy nagyobb legyen a vágya a feleségednek a baba iránt,mert még elhagyna.

24/n és 29/f

2013. jan. 19. 13:54
 17/24 anonim ***** válasza:
21%
Harmincévesen illene már egy gyereknek lennie, bármennyire is fontos neked a karriered. Hidd el, úgy még a munkád is jobban menne, ha gyereked van. Addig fogod halogatni, amire észreveszed , hogy 40 éves vagy és még gyereked sincs. Hát mondhatom nagyon szép élet az olyan, ahol nincs gyerek se 40 évesen. Arra is gondolj, hogy akarod e látni az unokáidat vagy sem.
2013. jan. 19. 14:06
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is arra tudok gondolni, hogy Te csak a saját, megszokott, kényelmes életed félted! Hiszen azt írtad, már eddig is inkább a Te dolgaid körül forgott minden, a feleséged Téged helyezett előtérbe maga helyett az elmúlt 6 évben. Így viszont azt mondom, ha 6 évig képes volt meghozni azt az áldozatod, hogy Te és a Te dolgaid voltak elsődlegesek, Te mikor szeretnéd meghozni a saját áldozatodat felé? Ezen kellene elgondolkodnod. No persze, félreértés ne essék, nehogy áldozatkészségből vállald be a babát, mert én biztos nagyon szomorú lennék ha én csak egy áldozattevés lennék az Édesapám számára... Inkább az lenne itt a fontos kérdés, hogy eljön -e majd az az idő, amikor szeretnél is gyereket, vagy motoszkál -e az a fejedben esetleg, hogy nem fog eljönni ez az idő? Egy karrierista embernek mindig nehéz a karrierjét háttérbe szorítani ... De ahogy már előttem is írták, ez a Te életedbe közel nem hozna akkora változást mint a feleségedében! Én is azt tanácsolom, hogy mondd el neki, mik a te álláspontjaid... Aztán majd meglátod hogyan reagál...
2013. jan. 19. 14:19
 19/24 anonim ***** válasza:
80%
Kedves utolsó és szerinted a Te véleményedet ki kérdezte?? Ha a kedves várandós kismamának úgy tetszik, hogy odaírja, hogy Ő márpedig kismama (mert mondjuk most ekörül forog az élete és büszke rá) akkor odaírja és ennyi. Neked meg ha nem tetszik, figyelmen kívül hagyod!!! Szerintem Őt sem érdekli hogy vélekedsz erről. Legközelebb a bunkó megjegyzéseidet tartsd meg magadnak, ugyanis ennek sincs semmi köze a témához!! :)
2013. jan. 19. 16:18
 20/24 anonim ***** válasza:

Az hogy félsz teljesen normális,2-3év mulva is ugyanúgy félni fogsz hogy mi lesz majd.

mi 4évig keményen próbálkoztunk mikor összejött a baba,és a pozitiv teszt után az örömön kivül félelmet is éreztem,akkor esett le hogy nagyon félek mi lesz majd,pedig aztán nekünk volt időnk beleszokni abba hogy gyerek lesz.

2013. jan. 19. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!