Miért romlanak meg a házasságok az évtizedek alatt?
Egyik válaszoló jól írta:
azt hiszik,a párkapcsolat működik magától,és nem kell érte semmit tenni.
Én úgy veszem észre,saját párkapcsolatomon is tapasztalom,hogy az emberek döntő többsége,lusta,igénytelen a jó programokra,nincsenek céljaik.Magyarországon a mai 60 évesek még a proli szockomm. korban nőttek fel.A monoton,céltalan,lakástöltelék szalonnázó életformát szokták meg.Nincs kreativitásuk,munkakedvük,képtelenek jó családi programokat szervezni,stb.
Azért, mert:
-meggondolatlanul választottak, de eszükbe sem jutna a válás, vagy "jaj, de ciki"... vagy esetleg csak a gyerek miatt maradtak együtt
-azt hiszik, hogy már megfogták egymást, minek harcolni a kapcvsdolatért, pedig a tűz hamar kialszik, tehát fenn kell tartani a lángot, tenni kell a kapcsolatért
-nem beszélik meg egymással a problémákat, és ezek addig gyűlnek, amíg gyakorlatilag minden érzés kialszik bennük
-túl fontos volt a gyerek, nem foglalkoztak eleget egymással, nem mentek el néha-néha kettesben sehova, ami ki tudja ölni a romantikát
Én nem mondanám, hogy mindez egyenlő a boldogtalansággal. Az én nagyszüleim is külön ágyra költöztek az idő múlásával. Nem aludtak már úgy, ahogy régen, zavarták egymást horkolással, forgolódással, a felkelés sem úgy ment már a hatalmas "vizilóbölcsőből", mint régen.
Két kisebb, külön ágyra költöztek, ami már direkt olyan volt, hogy 80 évesen és le bírjanak mászni róla... Én sosem láttam igazi, mély szerelmet kettejük között, de amikor meghalt a nagypapám, a nagyim nagyon nem találta a helyét a házban. Mégis csak a papámmal élt le egy életet, valahol ő is belerokkant az elvesztésébe. Nagyon szerette őt, még ha ez a hétköznapokon nekünk unokáknak annyira nem is tűnt fel!
Őszintén szólva, az ő példájuk nekem az egyik, hogy én milyen kapcsolatot szeretnék!!
Számomra sokkal kiábrándítóbb a megfontolatlan döntés, hirtelen házasság, aztán két év múlva válás, mint az, hogy ugyan a két fél megöregedett, megfáradt, még is kitartanak egymás mellett!
Nagyon jót mosolyogtam azon, hogy a kis tizen- huszonévesek hogy megmondják a frankót a nyugdíjas korú házaspárokról :)
Kedves kérdező: Ugyan honnan a csudából tudod, hogy hogyan vannak együtt? És szerinted valóban a szex az egyetlen dolog, ami számít egy házasságban? Annyira ismered őket, hogy meg tudodo állapítani a kapcsolatuk milyenségét? A mai világban az emberi kapcsolatok sekélyességét figyelembe véve nem hiszem, hogy annyira ismerhesz más, nálad jelentősen idősebb embereket, hogy annak alapján ilyen mészen szántó következtetéseket vonhass le.
Szerintem meg az az elszomorító, hogy a mai tizen huszonévsek jelentős része el sem tudja képzelni, hogy egy másik ember mellett éljen le 30-40-50 évet. Nem megy, lecseréljük. Mint a megunt mobilt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!