Miért kell mindent számonkérni rajtam? Miért kell
mindent megmagyaráznom anyunak? 16/L már idegesítő, a
cuccaimban is turkál. :-S Nem tehetek semmit?
1/12 A kérdező kommentje:
oka nincs arra hoy ezt tegye,,mert jókislány vagyok=D
Az rendben van, hogy ne turkáljon, de mér zavar az h. meg kell valamit magyarázni ?? Ha valamit meg kell magyarázni ott már gond lehet, vagy egyátalán valami ok csak van arra?!!!hogy keresgessen, nekem 2 lányom van 15 és 18 évesek, soha meg enm fordult a fejembe, hogy turkáljak, de miért gondolja anyukád, hogy kell???
2009. aug. 30. 16:03
Mondd meg neki, hogy szeretnél vele beszélni, nyugodt körülmények között (ne visítson a kistesó, ne legyen ott más, ne pattanjon fel 2 percenként főzni vagy telefonálni). Ültesd le a konyhában és kérdezz rá kerek perec, hogy mivel adtál okot a bizalmatlanságra. Mondd meg hogy rosszul esik, és ha szeretné, hogy valamin változtassál, most sorolja el, és majd átgondolod, de ne így próbáljon megváltoztatni hogy turkál meg számonkér. És ne emeld föl a hangod és ne vágj a szavába, hadd mondjon mindent végig, amit akar. így tudod bizonyítani, hogy felnőttként is tudtok beszélgetni.
2009. aug. 30. 16:05
4/12 A kérdező kommentje:
Aham..de ő mindig kiabál velem....tegnapis ittvolt az egyik barátnpm két órára elmentünk sétálni ugyhogy tudta hol vagyok,kivel,mikor jövök haza,és a barátőm előtt kezdett el kiabálni hogy hol voltam ennyi ideig........................Ma meg msnezek és nemért semit hozzá amugy sem,de elküldött a boltba hogy végignézhesse kikel beszélek meg mit.............(kíváncsiság?.........)Erre mire visszajöttem,rámtámad hogy ezt nézed egész nap?(volt pár embernek kiirva csúnyább szó,de nem rám,de azért is engem hibáztat...) Istenemmár.............
aha.. hát ez elég gáz.. nem az a baja, hogy annyit ülsz a gép előtt, meg csak a saját szórakozásoddal törődsz, hogy egyedül főz meg mos meg mosogat? rohadt idegesítő, ha az ember egész nap ganéz a konyhában meg a lakásban, a 16 éves gyereke meg csak szórakozik egész nap. főleg, ha nem különösebben jó tanuló... ha jók a jegyeid és segítőkész vagy otthon (nézz magadba, meg szoktad kérdezni, megcsinálj-e valamit), és így is ingerült veled, akkor valami más baja van, csak rajtad vezeti le.
de őszintén szólva legtöbbször azt szoktam látni, h gimis lánynak természetes, hogy új cuccok, meg anyuék szorítsák ki a fizuból a mobilt meg a bizsut meg a mittoménmit, meg persze legyen kimosva meg a kedvenc kaja, de amúgy egész nap a szobájában csetel vagy lófrál a barátnőkkel... te tudod, melyik kategória vagy..
2009. aug. 30. 17:29
6/12 A kérdező kommentje:
Aha........anya nem takaírt semmit......én takarítok mindent.anya csak főz meg kertben van ,amugy nem dolgozik ..szval egyáltalán nem csinálok olyat ami e tetszene..jól is tanulok,szóval....
akkor lehet, nem is veled van baja.. ennyire nem ismered anyukád életét, hogy mégis mi bántja? valamit csak tudsz, amit nem írsz ide. sok problémája lehet egy szülőnek, amin nem is segíthetsz. mindenesetre ha elmész sétálni, mondd meg, hányra fogsz hazaérni. és érj is haza akkorra. akkor nincs vita. én se mehettem el 16 évesen csak úgy, hogy "majd" jövök. meg kellett mondani, mikor. ez még nem akkora gáz..
2009. aug. 30. 18:11
8/12 A kérdező kommentje:
Tudom...a szüleim már régen elváltak,anyunak szinte alig van barátnője meg nemis jár át senkihez sem,meg kicsit bonyolúlt ez az egész..Az előző férje meghalt,meg mindenSzóval sok negatív dolog érte.De tudom hogy ezek miatt ilyen szigorú meg minden,de nemtudom mit csináljak.Szeretném ha kicsit engem is hagyna,meg ő is boldog lenne végre..Csak nemtudom hogyan.Már gondoltam arra hogy az új suliból pár barátnőm anyjával összehozom hogy beszélgessenek,meg ilyesmik.Ez jó ötlet?
Ez nem tulzás egy kicsit? aAnya nem takarit semmit ? !!!na ezt nem veszem be hogy te takaritasz helyette.
16 éves vagy, fogd fel neki sincs senkije, meghalt barát , stbb... neki sem lehet könnyebb.
Nekem van 15 és 18 éves lányom, sosem nyíulkáltam a cucaiba, itt a megbeszélés tárgya a dolog, de probáld megbeszélni ezt anyuddal, lehet többre mész, mind a magán életbe, mind a beleoiszkálásba (szekrény stbb..)
2009. aug. 30. 22:17
10/12 A kérdező kommentje:
..egyáltalán nem túlzás.......ez igy van,és nem ezt kifogáslom,de mindegy.csak szeretném ha megbízna bennem és nem féltene ennyire,meghogy ő is bolodg legyen..nemértem minek kell kiosztani ezért..csak egy kérdés volt.....
Kapcsolódó kérdések: