Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kerüljek közelebb a...

Hogyan kerüljek közelebb a tanáromhoz (csak úgy "barátilag", nagyon jó tanár)?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A tanárom mindig ad jeleket, kérdez a tesómról, ha elmegy mögöttem akkor a süsüm megigazítja, ha rám néz mindig olyan máshogyan néz, nem tudom megfogalmazni. Egyszer óriási hó esett és elkezdte mondani hogy ki hol fog aludni.. Pl. X Y-nél, T Z-nél és ő pedig nálunk szeretne. :D:D Szeretnék hozzá közelebb kerülni. Tesómnak ő volt az osztályfőnöke, ők ismerősök facebookon is. Én nem vagyok túl aktív ott, de szerintetek bejelöljem? :D Május elején lesz névnapja, vajon mit adhatnék neki? :p Magyartanár egyébként, valami ehhez fűződő dolgot vagy pl. egy tábla csokit? Tudom, szereti. :)

Köszönöm szépen előre is.

13/L (a tanárom 40 éves nő, ne gondoljatok rosszra:D)

2013. jan. 18. 00:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Pedig már megijedtem. :D Én is magyartanár vagyok, és ennek a könyvnek örülnék: [link]
2013. jan. 18. 00:29
 2/11 anonim ***** válasza:
19%
Miért keresnéd máshol, amit anyukádtól kellene megkapnod?
2013. jan. 18. 00:32
 3/11 A kérdező kommentje:

Az elsőnek köszönöm! Szóba jöhet de várok még ötleteket. :)

A másodikat viszont nem értem... Nem azt akarom, hogy sajátjaként kezeljen, de olyan egyértelmű hogy a világ legjobb tanára és én szeretném neki megköszönni valahogy az elmúlt éveket. :)

2013. jan. 18. 00:43
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tűnik a törekvésed, mintha imponálna, hogy kedves, szerethető és szerető pedagógus, és akaratlanul is az jutott eszembe, hogy tini vagy, amikor is a fiatalok nagy része legszívesebben lecserélné a szüleit, és mondjuk tőle kapd azt a figyelmet és kedveskedést, amit anyudtól esetleg már nem fogadsz el.

Azzal tudod neki legjobban meghálálni az elmúlt éveket, hogy nem egy elkallódott gyerek leszel, és oda-vissza fújod az irodalmat és nyelvtant.

Tanárként mondom, nagyon nehéz helyzetbe hozol egy pedagógust a normálisnál nagyobb mértékű ragaszkodással.

2013. jan. 18. 01:36
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ. :))
2013. jan. 18. 17:45
 6/11 A kérdező kommentje:
Azóta egyébként már ismerősöm facebookon xD
2013. márc. 5. 19:57
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Hasonló korú tanárnő vagyok, és persze, hogy nekünk egy egyik-másik gyerek közelebb áll a szívünkhöz. Ez természetes. Nyilván kedvel téged, ilyen szimpátiák bármilyen korú emberek között vannak, bármilyen természetű kapcsolatban.

Gyerek és kamasz is voltam, ebből a szempontból is mondanék valamit. Kamasz korban az embert elkaphatja mindenféle őrületes rajongás, már-már szerelem. Mindnyájan átestünk ezen, néha azért nehéz is volt. Csak légy tapintatos, gondold meg, hogy ezt mennyire fejezed ki. Zavarba hozhatod, ha nagyon körülrajongod, és akkor nyilván hűvösebb kell, hogy legyen veled egy idő után.

Most már ugye jó ideje felnőtt vagyok, és szinte minden iskolámból van olyan tanárom, akivel megmaradt a kapcsolat, részben fontos barátságokká alakultak. Persze felnőtt korban.

Tanárként pedig van pár diákom, akiket nagyon nagyra tartok emberileg, szeretem és tisztelem őket, és örülnék, ha nagykorukban is kapcsolatban lennénk. Érdekel a sorsuk, mivé lesznek, mik lesznek az örömeik, bánataik stb.

Azt gondolom, a legjobb, ha csak hagyod, hogy jó legyen a kapcsolat, egy magyartanárral nagyon tartalmas témák merülnek úgyis fel irodalomórán, jól lehet beszélgetni. Az ajándékozás felesleges, csak mutasd ki, hogy örülsz, hogy ismered, úgyis érzi azt az ember, nem kell túlragozni. Nyilván magadba szívod mindazt, amit mond, s ha visszautalsz arra, amit tőle megőriztél, látja, hogy komolyan veszed, amit mond.

S ha elballagsz, kérdezd meg, tarthatjátok-e a kapcsolatot, megadja-e a telefonszámát, e-mailcímét. Nyilván igen, és jól fog esni neki.

(Ne a FB-on éld meg a kapcsolatokat, ott nem lehet!)

:)

2013. márc. 5. 20:29
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, nagyon sokat segített!
2013. márc. 8. 15:22
 9/11 anonim ***** válasza:
Igazán nagyon szívesen! :)
2013. márc. 8. 18:58
 10/11 anonim ***** válasza:

Hogy vagy?

Boldog ünnepeket! :)

2013. márc. 31. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!