Szerintetek mennyire normális, ha 2 leszbikus ember gyereket akar vállalni?
Nem vitát szítani szeretnék, vagy bárkit is bírálni, csak érdekelne a véleményetek.
Van egy lányismerősöm, 25 éves, soha senki nem gondolta volna róla, hogy ilyesmi hajlamai lennének, aztán egyetemen összejött egy csajjal, akit mindenki a legjobb barátnőjének hitt. Most már közel 4 éve járnak és a családja is tudja. Kedvesek mindketten, okosak és szépek, ha hetero kapcsolat lenne, talán senki nem akadna ki a tervükön, miszerint majd egyszer gyereket akarnak vállalni valamilyen módon. De ez a tény, hogy azonos neműek, kicsit megnehezíti a dolgot és nagyon ellentétes véleményeket szült az ismerősei körében, ahogy megfigyeltem. Én próbáltam objektíven nézni a dolgot és úgy nem tartom a legjobb döntésnek, de ha már szubjektíven vizsgálom és látom hozzá a személyiségüket is, akkor másképp gondolom.
Nektek mi a véleményetek erről?
Teljesen normális. Egy gyereknek ez egyáltalán nem jelent problémát, ha szeretik.
Szerintem a gyereknek sokkal rosszabb, ha azt látja otthon, hogy anyuka apuka veri egymást, üvöltöznek, stb.
Jómagam is meleg vagyok, de tudom, hogy ha a kérdés 2 fiúról szólt volna, mindjárt egyből idecsődült volna az összes homofób az oldalról, és magyaráznák a bibliával meg lélekkel stb stb, hogy nem jó.
Mind2 NORMÁLIS, semmi kivetni való nincs benne. SZerintem rosszabb az sokkal, ha valaki érdekből házasodik.
Engem nem zavar a dolog mindaddig ameddig nők csinálják ,de azért elég érdekes értékrendjei lesznek a gyereknek ,ha felnő. Sok nehézség is vár rá belegondolván ,hogy mind a 2 fél hölgy. Anyja neve? Apja neve? Egészséges családi vacsora?Hogy mondják el neki ,hogy nem ez a normális hanem az amit anyu meg anya nem csinál?
Mindenesetre ,ha ők meg tudnak bírkózni ezekkel a gondokkal akkor sok sikert nekik;)
Nem azzal van a gond utolsó, hogy miket tudnak együtt csinálni.
Hanem azzal a hatalmas ellentmondással, amivel akkor szembesül a meleg pár, amikor a nemiségről, szexualitásról kell beszélgetni a gyermekkel.
Mert ha azt mondod, hogy az ember a heteroszexualitásra lett teremtve (ami igaz, ezt nem tagadhatod), akkor gyakorlatilag magadat hívod nem normálisnak. Ez ugye kerülendő, nem szabad lerombolni a gyermekben a rólad kialakított (anya szép ügyes okos aranyos) képet.
De ha ezt nem mondod, akkor mit mondasz? Hogy a gyermeket körülvevő többi család a nem normális, ahol ellenkező nemű szülő van? Érted, mire gondolok?
Ez egy feloldhatatlan helyzet, amit el lehet kerülni a meleg pároknál történő gyermekelhelyezés kerülésével. Ha a hetero emberektől elfogadást vártok, olyannak az elfogadását, ami a természet törvényei ellen van, akkor tőletek viszont a társadalom áldozatot kér: lemondást a gyermeknevelésről.
Másról nem kell lemondani, csak erről az egyről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!