Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire normális,...

Szerintetek mennyire normális, ha 2 leszbikus ember gyereket akar vállalni?

Figyelt kérdés

Nem vitát szítani szeretnék, vagy bárkit is bírálni, csak érdekelne a véleményetek.

Van egy lányismerősöm, 25 éves, soha senki nem gondolta volna róla, hogy ilyesmi hajlamai lennének, aztán egyetemen összejött egy csajjal, akit mindenki a legjobb barátnőjének hitt. Most már közel 4 éve járnak és a családja is tudja. Kedvesek mindketten, okosak és szépek, ha hetero kapcsolat lenne, talán senki nem akadna ki a tervükön, miszerint majd egyszer gyereket akarnak vállalni valamilyen módon. De ez a tény, hogy azonos neműek, kicsit megnehezíti a dolgot és nagyon ellentétes véleményeket szült az ismerősei körében, ahogy megfigyeltem. Én próbáltam objektíven nézni a dolgot és úgy nem tartom a legjobb döntésnek, de ha már szubjektíven vizsgálom és látom hozzá a személyiségüket is, akkor másképp gondolom.

Nektek mi a véleményetek erről?

2013. jan. 18. 00:01
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
67%
Nem olvastam el a válaszokat, mert gondolom mindenki szidja a másikat. Szerintem nem normális. Pont. Ennyi róla a véleményem.
2013. jan. 18. 22:36
 22/28 anonim ***** válasza:
Nos igen a leszbi párokat nem lehet megakadályozni, hogy gyerekük szülessen...
2013. jan. 18. 23:49
 23/28 anonim ***** válasza:
9%
Teljesen normális.Nincs benne semmi,igaz nehezebb lesz nekük kicsit,mert majd jönnek a k*cs*gök és majd megakarják mondani a tutit meg minden.. A párommal majd mi is akarunk gyermeket és úgy gondoljuk,hogyha szeretetben neveljük fel a picit,akkor semmi baja nem lesz és úgy fog ránk tekinteni,mint a szüleire,nem pedig úgy mint két leszbikus nőre,akik kaját raknak elé és ruháztatják..
2013. jan. 25. 14:38
 24/28 anonim ***** válasza:
Most őszintén, kinek és mi volt a baja azzal, hogy leírtam egy nyilvánvaló tényt, miszerint egy nőt nem lehet megakadályozni abban, hogy teherbe essen (elmegy egy akármilyen szombat esti buliba és felcsináltatja magát, a többi a természetre van bízva)?:D Beszarok, komolyan mondom:D
2013. jan. 25. 20:52
 25/28 anonim ***** válasza:
54%

Teljesen normális. Egy gyereknek ez egyáltalán nem jelent problémát, ha szeretik.

Szerintem a gyereknek sokkal rosszabb, ha azt látja otthon, hogy anyuka apuka veri egymást, üvöltöznek, stb.

Jómagam is meleg vagyok, de tudom, hogy ha a kérdés 2 fiúról szólt volna, mindjárt egyből idecsődült volna az összes homofób az oldalról, és magyaráznák a bibliával meg lélekkel stb stb, hogy nem jó.

Mind2 NORMÁLIS, semmi kivetni való nincs benne. SZerintem rosszabb az sokkal, ha valaki érdekből házasodik.

2013. márc. 1. 13:15
 26/28 anonim ***** válasza:

Engem nem zavar a dolog mindaddig ameddig nők csinálják ,de azért elég érdekes értékrendjei lesznek a gyereknek ,ha felnő. Sok nehézség is vár rá belegondolván ,hogy mind a 2 fél hölgy. Anyja neve? Apja neve? Egészséges családi vacsora?Hogy mondják el neki ,hogy nem ez a normális hanem az amit anyu meg anya nem csinál?

Mindenesetre ,ha ők meg tudnak bírkózni ezekkel a gondokkal akkor sok sikert nekik;)

2013. márc. 23. 16:40
 27/28 anonim válasza:
Ne haragudj az enyhén alpári kifejezésért ezt azoknak írom akik nem tudják megérteni. Egy kisgyereknek miért lenne az fontos hogy milyen nemű az a személy akitől csak annyit lát hogy őt nagyon szereti és megpróbál neki mindent megadni. A gyereknek egyáltalán nem fontos az hogy mi van a lábad között. És nem tudom miért nem csinálnálhatna egy nő barkácsolást,focizást,horgászatot, vadászatot stb. Egy kiskölyökkel én sokszor töltöm ilyesmivel az időmet és nő vagyok ráadásul meg ez elektromos gépekhez is értek,a kocsiszerelésről nem is beszélve. ÉS igen majd én is szeretnék megházasodni és felnevelni a saját gyerekeimet csak hát ahhoz még először el kell költözzek mert magyarországon sosem fogják engedélyezni a melegházasságot,bár azt egyáltalán nem tudom hogy ki és milyen jogon dönti el hogy ki élhet teljes és boldog családi életet azzal akit szeret és nem azzal akit a ''társadalom'' elfogad.
2013. jún. 9. 21:27
 28/28 anonim ***** válasza:
0%

Nem azzal van a gond utolsó, hogy miket tudnak együtt csinálni.

Hanem azzal a hatalmas ellentmondással, amivel akkor szembesül a meleg pár, amikor a nemiségről, szexualitásról kell beszélgetni a gyermekkel.

Mert ha azt mondod, hogy az ember a heteroszexualitásra lett teremtve (ami igaz, ezt nem tagadhatod), akkor gyakorlatilag magadat hívod nem normálisnak. Ez ugye kerülendő, nem szabad lerombolni a gyermekben a rólad kialakított (anya szép ügyes okos aranyos) képet.

De ha ezt nem mondod, akkor mit mondasz? Hogy a gyermeket körülvevő többi család a nem normális, ahol ellenkező nemű szülő van? Érted, mire gondolok?

Ez egy feloldhatatlan helyzet, amit el lehet kerülni a meleg pároknál történő gyermekelhelyezés kerülésével. Ha a hetero emberektől elfogadást vártok, olyannak az elfogadását, ami a természet törvényei ellen van, akkor tőletek viszont a társadalom áldozatot kér: lemondást a gyermeknevelésről.

Másról nem kell lemondani, csak erről az egyről.

2013. jún. 9. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!