Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire normális,...

Szerintetek mennyire normális, ha 2 leszbikus ember gyereket akar vállalni?

Figyelt kérdés

Nem vitát szítani szeretnék, vagy bárkit is bírálni, csak érdekelne a véleményetek.

Van egy lányismerősöm, 25 éves, soha senki nem gondolta volna róla, hogy ilyesmi hajlamai lennének, aztán egyetemen összejött egy csajjal, akit mindenki a legjobb barátnőjének hitt. Most már közel 4 éve járnak és a családja is tudja. Kedvesek mindketten, okosak és szépek, ha hetero kapcsolat lenne, talán senki nem akadna ki a tervükön, miszerint majd egyszer gyereket akarnak vállalni valamilyen módon. De ez a tény, hogy azonos neműek, kicsit megnehezíti a dolgot és nagyon ellentétes véleményeket szült az ismerősei körében, ahogy megfigyeltem. Én próbáltam objektíven nézni a dolgot és úgy nem tartom a legjobb döntésnek, de ha már szubjektíven vizsgálom és látom hozzá a személyiségüket is, akkor másképp gondolom.

Nektek mi a véleményetek erről?

2013. jan. 18. 00:01
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
oke, igazad van, erre nem is gondoltam!;)
2013. jan. 18. 02:34
 12/28 anonim ***** válasza:
49%
Kizárólag a kérdésre válaszolva: én nem tartom jó döntésnek.
2013. jan. 18. 07:41
 13/28 anonim ***** válasza:
52%
Én mondjuk nem alapoznék arra,hogy majd egy barátom lesz az apapótlék, akinek megvan a saját élete a saját problémáival és talán saját gyereke is van.
2013. jan. 18. 08:22
 14/28 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem teljesen normális,de sajnos ez az ország tele van olyan emberekkel,akiknek a felfogása megragadt az Özönvíz előtt.

Ha megfelelően nevelik és szeretik akkor nem számít a szülei neme.Öcsémmel mindketten apa nélkül nőttünk fel,mégsincs belőle semmi bajunk,öcsém nem lett meleg és én sem leszbikus.Annyit megtanultam belőle,hogy óvatos legyek a férfiakkal.A szülői minta meg teljesen mindegy,vannak olyan gyerekek akik otthon csak veszekedést látnak,tehát ennyit erről.

2013. jan. 18. 09:20
 15/28 anonim ***** válasza:
75%
Teljesen NORMÁLIS!
2013. jan. 18. 09:58
 16/28 anonim ***** válasza:
49%
Ez teljesen normális. Minden ember-legalábbis a nők többsége vágyik gyerekre. Az hogy 2 nő nevelné a kicsit tök normális. Máshol van olyan hogy az apa ott hagyja a gyerekét és a nő egyedül neveli fel a gyereket- ez normális?!
2013. jan. 18. 10:21
 17/28 anonim ***** válasza:
22%
Hát nem valami egészséges.Nem lesz igazi apaképe szerencsétlen gyerkenek.Szerintem nem jó ötlet.
2013. jan. 18. 10:25
 18/28 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem normális, és nincs ezzel semmi gond!

Akik azt vallják, hogy nem lesz a gyereknek az életében apa képe, vagy egy férfi akire felnézhet, akitől tanulhat, arra azt mondom, hogy mi van azokkal a családokkal, akiket az apja bántalmaz, alkoholista és még sorolhatnám. Mert akkor inkább ne legyen előtte semmilyen apa minta, mint ez. Valamint ne felejtsük el az egyedülálló anyukákat is, ahol pl. az apa lelépett mert meggondolta magát a gyerekvállalásról stb. Szerintem egy gyermeknek törődés, odafigyelés, szeretet, megértő szülők kellenek akik el tudják látni, és ez nem zárja ki azt, hogy 2 nő, vagy 2 férfi is lehet az a szülő!

2013. jan. 18. 11:34
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a gyerek szempontjából nincs különbség, ha 2 anya neveli őt, vagy az elvált anya a nagymamával, akihez a válás után hazaköltözött.
2013. jan. 18. 16:33
 20/28 anonim ***** válasza:
41%

Teljesen érthető és normális vágyak ezek! Azonos neműek is ugyanolyan jó szülők lehetnek.

A barátom és én is szeretnénk egyszer saját gyereket, de ennek a kivitelezése nehezebb, mint leszbikus pároknak, de remélem egyszer sikerül.

Sok sikert és boldogságot kívánok az ismerőseidnek!

23 meleg F.

2013. jan. 18. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!