Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 18 évesen költözni? Nem túl...

18 évesen költözni? Nem túl korai?

Figyelt kérdés

Van még 1 évem a suliból, augusztusban fogok költözni, júniusban töltöm a 18-at. A barátomhoz fogok költözni, mivel eléggé hajtani fogják a melóhelyén és továbbképzésre is járnia kell, tehát egyetlen szabad napja sem lesz. 2 órányira lakunk egymástól, tehát az sem megoldható, hogy átmegyünk egymáshoz, miután végzett...

Szóval költözni fogok.

De annyira korainak tűnik.. Nem a kapcsolat miatt, hanem simán csak a korom miatt. Hazaérek, semmi ebéd, főznöm kell, közben takarítanom egy kicsit, utána tanulnom, közben az állataimmal is foglalkoznom kell 3-4 órát, na meg a barátomra is kell időt szánni.. Nincs ennyi óra egy nap, hogy minden beleférjen.

Félek ettől az egésztől, de izgatott is vagyok... Várom, de rettegek!! :(

2013. jan. 17. 18:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szerintem igen korai. Mondjuk én házasság előtt sem akarok összeköltözni senkivel.
2013. jan. 17. 19:01
 12/16 anonim ***** válasza:

Jaj de sok itt a jóindulatú ember!

Hát, ha ilyen érzelgősebb vagy (mint én is), tuti sírni fogsz az elején, mert minden hiányozni fog, az is, hogy nem "oda" mész már haza, nem anyukád főztjét fogod enni, sőt . . . És ez amennyire izgalmasnak tűnik az elején, legalább annyira lesz lehangoló a költözés után. Én 26 évesen költöztem, de közel két hétig minden apróság miatt eltörött a mécses. De azt mondják az okosak, hogy ez az élet rendje, hogy a gyermek kirepül, "fészket rak" és már nem lakik otthon. Más is megszokta, nekünk is menni fog :)

A háztartás miatt meg nem kell aggódni. Valaki írta itt, hogy csekkeket befizetni, mosni stb. . . Ha a srác jómódú, akkor tuti van automata mosógép, nem forgótárcsással kell mosni. Szóval bepakolni meg kiszedni a ruhákat max 15 perc, vasalni meg majd lehet tévézés közben is (vagy vasalás közben lehet hallgatni az idegen nyelvű tananyagot is).

Csekkeket befizetni pedig nem úgy kell, hogy egyik nap megkapod, másnap meg okvetlen szaladni a postára vele . . . Ha tudod, hogy jársz a posta felé, viszed magaddal. Vagy átulással is fizetheted. Vagy csoportos beszedési megbízás, és akkor vonja a szolgáltató automatikusan a bankszámláról, még a határidőkre sem kell figyelni.

Főzni sem kell minden nap. Ha nagyobb adagot főzöl, az jó lehet 2 akár 3 napig, ha meg nincs kedved főzőcskézni, összedobsz egy melegszendvicset, vagy rántottát, vagy bundáskenyeret, vagy bármit, ami hamar készen van.

Bele lehet rázódni ebbe is.

2013. jan. 17. 19:25
 13/16 A kérdező kommentje:

Vasalásra, meg az időigényesebb házimunkára lesz hétvégén időm, na meg nagybevásárolni is.

Meg azért a barátom sem várja el, hogy mindent én csináljak...

Főzést úgy gondoltam, hogy hétvégén mindig főzök 2-3 ételt, lefagyasztom adagonként, és akkor bármikor fel lehet engedni és enni.

2013. jan. 17. 19:49
 14/16 anonim ***** válasza:

Az is megoldás, kreatívan kell mindenhez hozzáálni, nem úhy, hogy "márpedig nem fog menni".

Sok sikert :)

2013. jan. 17. 19:56
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom jól értem-e.Eddig Budapest mellett laktál a szüleiddel és Budapesten jártál suliba.Most összeköltözöl a szintén Budapesten élő barátoddal,ami azért fontos és életbevágó,mert ő 2 órányira van a szüleid házától,ahol eddig laktál.Eddig jól mondtam? Vagyis te úgy végezted el eddig a gimit,hogy 2 órákat ingáztál a suliig és haza?

Az összeköltözés ijesztő,pláne,ha az ember saját magát sem látta el még,eltartani sem tudja és rögtön háztartásbeliként kezdi.Részvétem.

2013. jan. 17. 21:28
 16/16 anonim ***** válasza:
Előző. Azért nem mindegy, hogy Budapesten az egyik szélénjár suliba, mondjuk 40 percre, 1 órára az otthonától, vagy a város másik végébe kell ingázni a barátjához, ami +1 óra út. Nekem tartott már egy óráig Budapesten keresztül menni.
2013. jan. 18. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!