Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megbocsájtás? De mégis hogyan?...

Megbocsájtás? De mégis hogyan? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Szóval van nekem egy apám aki kiskoromban lelépett. Aztán 18 évvel később újra felbukkant az életembe. Jelzem előtte semmit se tudtam róla nem keresett soha. Na jó kétszer beszéltem vele telefonon de az is véletlen volt mert nagyszüleimet hívtam 6 éves koromba, alig hogy megtanultam olvasni. Felköszöntött augusztusban. Egyébként áprilisban születtem. Soha nem kaptam tőle semmit se születés napomra se karácsonyra, még egy képeslapot se. Megpróbáltam neki megbocsájtani mikor felbukkant és normális kapcsolatot kialakítani vele. Egy darabig minden jól ment. Aztán teherbe estem 18 évesen, és mikor elmondtam neki teljesen kiakadt, hogy elrontom az életemet, és jobb lenne ha elvetetném meg ilyenek. Én meg arra gondoltam. Ugye most csak viccel mi köze hozzá hiszen sose nevelt egy percig se. Sajnos a baba meghalt. Utána egy darabig még járt ide majd ilyen olyan kifogásokkal szép lassan lemaradozott. Mert rossz a kocsija gondjai vannak mert dolgozik. Könyörgöm állandóan?

Aztán 2010 karácsonya után elmondtam neki hogy megint terhes vagyok. Utána egy darabig vártam hogy jöjjön vagy hívjon,de nem történt semmi. Ezért úgy döntöttem végleg kizárom az életemből. Ha őt nem érdeklem akkor ő se engem. Megírtam neki hogy felejtsen el és soha többé nem akarom látni. Erre mit ad az Isten újra felkeresett a neten. Először karácsonykor, majd kb másfél hete. El akar jönni megnézni az unokáját. A fiam 18 hónapos lesz, és eddig nem érdekelte. Egyszer írt a férjemnek egy egysoros üzenetet de semmi egyéb. Nem akarok haragot vagy dühöt érezni de hogyan bocsássak meg neki? Ez annyira bonyolult. Én nem vagyok gép, nem tudok csak így tovább lépni. Hiszen elhagyott sose törődött velem. Mégis mit kéne tennem, hogy kéne viselkednem vele? Szombaton jönnek a barátnőjével.

2013. jan. 17. 11:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én nem tudnék megbocsátani.

Nem is mondtam volna hogy jöjjenek.

2013. jan. 17. 11:49
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem is magam miatt engedtem hanem a fiam miatt. Szeretném ha megismernék egymást. Bár már sokszor magamat se értem, szeretnék megbocsájtani mert ez az érzés nagyon rossz. De félek nem fog menni.
2013. jan. 17. 11:55
 3/12 poet1 ***** válasza:
100%
Mérlegelj magadban. Az én apám is hasonló volt, mégis megbocsátottam neki,de nem bíztam meg benne minden területen. A megbocsátás döntés kérdése. Adj magadnak időt. Bocsáss meg,de ne szolgáltasd magad ki, és ne hagyd magad kihasználni. Szurkolok!
2013. jan. 17. 11:58
 4/12 anonim ***** válasza:
Nézz át rajta.
2013. jan. 17. 12:13
 5/12 anonim ***** válasza:
A múltat már nem tudod meg nem történté tenni.valahol mindig tüske marad,de át lehet lépni.Neked nem volt apád,de a fiadnak még lehet remek nagyapja.Hiszen már megöregedett lehiggadt.Viselkedj természetesen,amilyen vagy.Azzal nem csapsz be senkit.Szerintem jól gondolkodsz.Most ha egész életedben fújnál attól sem lesz szebb a világ.
2013. jan. 17. 12:29
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szombaton felöltöd a legszebb ruhádat, férjestől, a legudvariasabb modorodat, és úgy bánsz vele (ha javasolhatom), mintha egy kedves idegen ember lenne, aki vendégségbe jön hozzátok. Légy vele nagyon udvarias, és figyelj arra, hogy amikor elkezd személyeskedni, mentegetőzni, vagy vádaskodni, azonnal paterold ki a lakásból.

A legjobb volna, ha nem otthon fogadnátok, hanem elmenntétek valahova egy nyílvános helyre, pl. étterembe ebédelni. Ez az ilyen cikis eseetknél azért jó, mert visszafogja a cirkuszolástól, és ha eleged van belőle, akkor ő jobbra barátnőstől, te balra férjestől.

Ha nem akarsz vele találkozni többé, nem kell.

Megbocsátani neked kell tudnod, belül, amely megbocsátás független attól, hogy ő mit tesz vagy mit nem, kér bocsánatot vagy sem.

Ez egy gyászfolyamat, hiszen a gyászod alapja az a veszteség, hogy nem volt apád, illetve nem volt jó apád, hogy becsapott, hogy nem lehetett rá soha számítani. Ha eljutsz a végére, akkor egyszerűen megtörténik a megbocsátás. De ez nem jelenti azt, hogy édesapádat látni kellene valaha is többé az életben. (Annyiszor eljátszotta a bizalmadat, hogy az elképesztő, és most, amikor öregszik, van képe odapofátlankodni hozzád, megnézni a fiú (!) unokáját.)

Rád, a lányára nem volt kíváncsi annyi éven át?

Csak arra kellesz neki, hogy a nyakadba varrja magát?

Más kérdés, ha ő bocsánatot kér, és innetől fogva teljesen megváltozott módon igyekszik behozni azt, amit anno elcseszett. De ezzel nemigen érdemes magad áltatni.

Csak nagyon-nagyon kevés ember képes gyökeresen megváltozni - és ami a fő: a jó irányba - vénségére.

2013. jan. 17. 17:52
 7/12 anonim ***** válasza:

Annak van igaza, aki úgy gondolja, hogy egy rossz apából is válhat jó nagyapa. Ezt a lehetőséget pedig nem kell sem tőle, sem a fiadtól elvenni.

Ha nem változott semmit, akkor valószínűleg nem lesztek továbbra sem olyan kapcsolatban, hogy túl sokat kelljen gondolkodnod azon, hogy viselkedj vele. Ha időközben "megjavult", és látod, érzed majd, hogy szereti, keresi az unokáját, benned is megszelidülnek majd a vele kapcsolatos rossz érzések.

2013. jan. 19. 14:03
 8/12 anonim ***** válasza:

Most egy saját tapasztalatomat írom meg neked. Az én nagy szüleim sohase érdeklődtek felőlem. Egyszer csak rájöttek, h van egy uokájuk. Én, mint kisgyerek, örültem, s cseppet se voltam  "óvatos a szeretetemmel". Egy kis idő múlva megint hanyagoltak. Rosszul esett, fájt....Ma már ha szembe jönnek velem, meg se ismernek (legalábbis remlem, h ez az ok) nem köszönnek. 

Én a helyedbe a kisfiamat nem tenném ki ennek. és téged se a lelkiismert furdalásnak, az újabb csalódásnak sem a férjedet annak, h dühös legyen azért mer taz apád megint ott hagyot -most már nem csak téged- s ezért szenvedsz. 

sztem hagyd. ha igazán szeretné viszont, akkor kitartó lesz.És ha elég itartó lesz, akk komolyabban is ellehet rajta gondolkozni. Ezt a komolyabbat , nem egy hétr értem. Talín évre, de több hónapra, az biztos!

2013. jan. 19. 14:11
 9/12 anonim ***** válasza:

én amondó vagyok hogy jobb fátylat borítani a múltat, mert később ha meghal ne adj isten, a tüske örökre benned lesz hogy miért nem ismerheted meg?? Miért nem bocsájtottál meg!

Viszont ne ezerszer, hanem egyszer, majd most de beszéld vele meg hogy az életed nem egy átjáró ház ha akar titeket, akkor mindig legyen kapcsolat ne hébe hóba. :) sok sikert

2013. jan. 19. 14:21
 10/12 A kérdező kommentje:
Pont ez az hogy megismertem, mikor 18 év után felbukkant és nem volt az a példa apa. Mint ahogy azt már leírtam. Kapott esélyt nem is egyet. Én már nem akarok tőle semmit. Kap egy új esélyt, hogy az unokájának jó nagyapja legyen, nekem már sose lehet jó apám.
2013. jan. 20. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!