Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érzelmi roncs vagyok főként a...

Érzelmi roncs vagyok főként a családom miatt. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
2013. jan. 15. 21:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Mondjuk kifejthetnéd bővebben.
2013. jan. 15. 21:46
 2/8 anonim ***** válasza:
Így semmit.-Légy nyitottabb.
2013. jan. 15. 21:48
 3/8 Nikinyuszi ***** válasza:

Szia!

Kérlek írd le mi a gond...hátha tudunk segíteni.

Niki

2013. jan. 15. 21:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha a szüleid vagy a családod érzelmileg fogva tart és manipulál akkor nem tehetsz sok mindent.Valahogy meg kell ebből a "rabságból" szabadulnod,hogy ki tudj nyílni az emberek előtt,a világ előtt
2013. jan. 15. 21:51
 5/8 A kérdező kommentje:

Na igen, a kifejtéssel is gondjaim vannak :) Mármint elég nehéz ezt leírni, megfogalmazni vagy egyáltalán megnyílni (hiába anonim az oldal)

Elég sokat "bántottak" és mindig mindenért én vagyok a hibás. Valahogy úgy gondolom, soha nem is voltam elég jó nekik. A szüleim azóta már elváltak, de én nem menekültem meg attól, hogy mindkettőjüknek meg kell, hogy feleljek. A testvéremnek szerencséje volt, neki sikerült új életet kezdeni saját családdal. Én viszont egyedül maradtam.

Sajnos azt veszem észre, hogy az itthon elsajátított egymással való bánásmód (pl. hogy semmibe vesszük a másikat és nem tudják egymást elfogadni) már az én életemre is rányomta a bélyegét, úgyhogy a párválasztás illetve a barátkozás is nehézkes. Elég nehezen kerülök érzelmileg közel valakihez, mert akkor ugyanúgy meg tud alázni, mint ahogy családon belül tették.

2013. jan. 15. 22:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor az elsőszámú célod legyen az, hogy kikerülj valahogy ebből a rossz közegből. Próbáld fejleszteni magad,szerezz munkát,tegyél valahogy félre pénzt, hogy minél előbb elkerülhess.Ha suliba jársz,akkor diákmeló és igyekezz jól tanulni, hogy jó állásod lehessen....
2013. jan. 16. 10:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Ezzel próbálkozom, csak még két és fél év amíg befejezem a sulit. Közben melózom, azt félrerakom. De így sincs sok kilátásom.
2013. jan. 16. 12:40
 8/8 Nikinyuszi ***** válasza:

Nem szeretnélek elkeseríteni,de nagyon nehéz ez az út....én sajnos nagy árat fizettem,mire feldolgoztam...igaz,nem volt segítségem....

Nézd,ne akarj Te megfelelni senkinek...

Hány éves vagy? Fiú vagy lány?

E-mail: marthanikolett@freemail.hu

Segítek amiben tudok...

Niki

2013. jan. 17. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!