Hihetek a barátomnak? Hogy mondjam el a családomnak, hogy terhes vagyok?
Tűz és víz vagyunk,ő úgy éli az életét,hogy bármit megtehet,mert a családja gazdag és befolyásos,mindent elintéznek neki.A gimiben odavan érte mindenki,mert helyes és népszerű.
Én pedig egy átlagos családban élek,spórolunk,ahol tudunk és a sosem tartoztam azok közé,aki a társaság közepe.
Mégis együtt vagyunk 2 éve kisebb-nagyobb szünetekkel.Igyekeztünk titokban tartani a kapcsolatunkat és sikerült is.Viszont kiderült,hogy terhes vagyok.
Ő szeretné a babát és állítja,hogy próbál változni és felelősség teljes.De istenem,néha ő is olyan,mint egy 5 éves gyerek...Tényleg sokat változott,már nem olyan "röptében a legyet is" típus,de lehet,hogy csak azért szeretné a picit,mert azt hiszi,hogy az abortusz után elhagynám.
Még 17 éves vagyok,úgyhogy bárhogy is döntünk,a szüleimnek el kell mondanom.De nem kedvelik a barátomat,pedig nem is tudják,hogy együtt vagyunk.Egy részem szeretné a babát,de csak úgy tudnám megtartani,ha a barátom tényleg komolyan gondolta,amit mondott.Mert akkor feladnám az eddigi életemet és már jópárszor bebizonyította,hogy szeret,de ez most azért mégis csak más...
A barátom egyetemre megy jövőre,az anyagiakkal pedig nem lenne gond.
Nem felelőtlenül szexeltünk,gyógyszer mellett lettem terhes.
Leginkább miattam tartottuk titokban a dolgot.Nem akartam,hogy a szüleim balhézzanak,az ő szüleivel már találkoztam és semmi bajuk velem.
Talán tényleg őrültség megtartani a babát,de a szüleimnek akkor is el kell mondanom a dolgot...
Szia!
17 éves vagyok és én is terhes, csak az a különbség, hogy a barátom 25.
Tudom, könnyű mondani, de mindenképp beszéld meg az anyukáddal/szüleiddel. Ők tudnak neked első sorban segíteni. Mondd el, hogy gyógyszer mellett estél teherbe és emiatt "nem tehettek" róla. Azt nem tudom, hogy mit fog anyukád szólni (az enyém pl. először kiborult, most meg örül az unokának. bár teszem hozzá, hogy én kijelentettem, hogy nem lesz abortusz, mert már abban a pillanatban megszerettem a kicsit, hogy megláttam az ultrahang képet :))
de mindenképpen hagyd nekik, hogy segítsenek. tuti pipák lesznek egy ideig, de majd elmúlik.
a barátod viszont már más téma...először is szerintem vállaljátok fel, hogy együtt vagytok. lehet, hogy már emiatt is kevesebb lesz köztetek a gubanc...és ha tényleg szeret, akkor remélhetőleg jó sokáig együtt lesztek.
most mi mondjuk meg h tartsd-e meg?
te ismered a barátod, hogy mennyire felelősségteljes
az anyagiakkal nem lennének gondjaitok, azon nem kell gondolkozni
döntsd el, hogy a barátod szerinted mennyire lenne jó apának, és hogy te szeretnél e már gyereket.
de legyen egy saját véleményed, ne a szüleid döntsenek csak egy ekkora dologról, mert jó, mivel még kis korú vagy van beleszólásuk, viszont ha ők azonnal az abortuszt mondják te meg csak úgy belemész, lehet hogy később eléggé megbánod(vagy fordítva)
ezek a mostani lányok csak gyógyszer mellett lesznek terhesek...te már a sokadik vagy...
Biztos, hogy fogamzásgátlót szedtél és nem C vitamint?
Hivatalosan nem is "jártok" de te bevállalnál egy gyereket! Ember! Ébresztő!
Tökmindegy, hogy a párod mit mond, hogy milyen gazdagok a szülei és minden más, ami vele kapcsolatos teljesen mindegy. Pár hónap után megunja és otthagy a gyerekkel együtt. Tudd hány ilyen anyukát ismerek? Csak úgy zsigerből 5 ilyenről tudok, de ha nagyon elgondolkoznék, össze tudnék még szedni párat és ez csak az én környezetemben van, mennyi és mennyi ilyen lehet még! Lecsúszott mind, ottmaradtak egy gyerekkel, iskola nélkül a szüleiknél, van, aki még 33 éves létére is a szüleinél lakik! Árufeltöltők, pénztárosok, akik egy normális pasinak sem kellenek. Az egyik ilyen általam ismert anyukát a múltkor kilakoltatták, mert nem tudta fizetni a lakást, a gyerekeit majdnem elvették és kicsin múlt, hogy nem csukták le (mert persze szeretett lopkodni a munkahelyéről csak éppen lebukott).
Mind mondják, hogy nem bánják, hogy van a gyerek, mert hát szeretik, csak éppen várhatott volna még legalább 5 évet.
A pasijuk már réges-rég nincs meg, a gyerek pár hónapos-éves korában mind otthagyta őket, megunták, ami érthető, gyerekek voltak még, ahogyan az anyukák is.
Az életük romokban, mondd, te is erre vágysz? Ez kell neked? Hogy a teszkóban húzd az igát, hogy füzetet alig tudsz venni a gyereknek iskolakezdéskor? Hogy rongyokban jár a gyerek oviba, mert nadrágra sincs pénz? A szüleiden akarsz élősködni franc tudja még hány évig? Vagy majd egyszer megunod és elmész prostinak (ezt is elég sokan csinálják ilyen helyzetben)? Komolyan arra akarod alapozni a hátralévő 60 évedet, hogy a pasid talán betartja az ígéreteit? Az a pasi, aki még csak gyerek, nem is szeret, csak párszor jó volt vele kefélni?
Én ilyen esetben csak akkor tartanám meg, ha feleségül vesz. Ez lenne a biztosíték, h jóban-rosszban. (Morbidul hangzik, de mi mást kérhet ami biztosítja arról, h vele lesz)? Ha nem akkor attól függően, h a szüleim, h állnak hozzá. Ha segítenének jöhet, ha nem akkor sajnos el kell tetetni.
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!