Mit szólnál, ha a gyereked ilyenek alapján választana szakmát?
"kiskorától kezdve nagyon tetszik neki az orvos,nővér szakma,amikor kórházban volt,mindig segített a betegtársainak,nővéreknek,ápolóknak is"
CSAK ilyenek alapján lenne szabad szakmát választani. Én mérnök vagyok, de ha a gyerekem nem akarna majd továbbtanulni, az sem zavarna, ha lesz valamilyen hivatástudata bármilyen tisztességes szakma felé. Ha virágkötő akarna lenni, akkor abból küldeném el a lehető legjobb iskolába, tanfolyamra, ha fodrász, abból, ha meg ápoló, akkor abból. Csak legyen a munkája a szenvedélye is, különben egy életen át gyomorgörccsel fog dolgozni járni.
Én úgy vagyok evvel, ha szereti miért ne? Nem a pénz a minden. Sokszor 100x gazdagabb az aki azt csinálja amit szeret, és ez egy olyan terület amit nem lenne szabad a pénzért elvállalni, ehhez szív-lélek, kitartás szeretet kell.
Tisztaság fél egészség, és, ha azért kapsz pénzt ami szeretsz az még egy fél. Teljesen jó ez így.
Én erre csak annyit tudok mondani, hogy manapság kevesek csinálják azt, amit igazán szeretnek.
Többek között én is.
Inkább mennék kevesebbért egy olyan helyre ahol jól érzem magam és rendben a lelkem, mint naponta felkelni és bemenni egy olyan helyre, amit legszívesebben felrobbantanék és olyan munkát végezni, amit gyűlölök!
Hidd el ha a lányod olyat csinál, amit szeret azzal megspórol magának egy kiadós idegbajt.
Még az is meglehet, hogy menet közben rájön a szakma árnyoldalaira és vált de lehet az is, hogy talán javul egy kicsit a helyzet a szakmában. Ha annyira érdeklődik akkor talán tovább mehet orvosnak is azok egy kicsit többet keresnek.
Ha megtanul normálisan min. 1 idegen nyelvet (német vagy angol), és még esetleg tovább is képzi magát főiskolán/egyetemen, lehet normális állása.
Ausztriában és Angliában is keresettek az egészségügyisek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!