Egy szerető tarthat-e igényt a gyermekére, ha az anya nem engedi?
Kérem segítsenek. A 25 éves öcsém pár éve viszonyt kezdett egy házas asszonnyal, 2 éve szakítottak. A nő terhes lett, de még a terhesség elején közölte vele, hogy semmi esélye nincs arra, hogy részt vegyen a kisfiú életében, mert nincs rendes munkája és a férjével majd felnevelik, mert már van 2 kisgyerekük. Az öcsém először belement, hogy rendben, neki nincsenek jogai, de mióta a kisfiú megszületett, már azt mondja, hogy még mindig szereti a nőt és a gyereket is akarja, de nincs bátorsága odamenni és követelni a jogait.
Nem tudom, hogy mit lehetne tenni, hogy van-e értelme egyáltalán tönkretenni egy családot, ha már annyi esze nem volt, hogy ne kezdjen viszont egy családanyával(a szüleink már nem élnek, én külföldön dolgoztam és semmit nem tudtam az egészről)? Az öcsém évek óta nem tud mit kezdeni magával, akárki pénzt ad neki, azt züllésre használja fel és gyerektartást se tudna fizetni. Még magát se tudja ellátni, nemhogy gondoskodni egy gyerekről, de ezt nem érti meg és csak azt szajkózza, hogy most itt az alkalom, hogy legyen családja!
Már senki nem tud hatni rá, de ugyanakkor azt sem tudja, hogy mit csináljon, van-e egyáltalán esélye! Mit tehetnénk ebben a helyzetben?
32/N
Ha családot akar, előbb tanuljon ebből az esetből, kezdjen magával valamit, és ha képes lesz gondoskodni magáról, akkor lehet családja is. Ne azért kelljen neki család, hogy gondoskodjanak őróla.
Szerintem felejtse el, elég egyértelmű volt a nő nyilatkozata. Lépjen tovább és vonja le a következtetéseket.
Tanulságul, nevelőapám öccse is züllött, elvesztette a családját, pedig neki volt, aztán negyvenpár-évesen halt meg, fiatalon, mert elitta az eszét is, már munkája sem volt, pedig nagyon jól fizető állása volt, csak az ész nélkül kéregetett kölcsönökre ment el a keresete. Óriási adósságot hagyott maga után, meg a tini fiának az űrt, hogy volt is apja, meg nem is. Sajnálatos, hogy így pazarlódnak el életek, mikor lehetne hajtóerőt találni, ami értelmessé teszi a napi küzdelmet. Minden gödörből ki lehet mászni, csak akarni kell, és időben észbe kapni, mielőtt betemetnek.
De rossz lehet ez.
Valahol értem öcsédet is, hiszen a vér szerinti gyerekéről van szó, de ha nem valami fényes az élete (sőt ahogy írtad eléggé lefele csúszó), akkor talán meg lehetne győzni, hogy ne tegyen tönkre egy családot- nyilván a feleség az, aki félrelépett, de ha eddig "megúszta", akkor ne igyák meg a levét a gyerekek. Ha ő önmagát sem tudja rendesen fenntartani, mármint az öcséd, akkor meg kellene győzni, hogy hagyja békében és biztonságban felnevelkedni a gyermekét.
A jó öreg szokásos sztori, ami tabu téma a gyakorin.
A hűséges, családcentrikus feleség összejött a családot eltartó férj háta mögött a semmirekellővel.
Szerintem elég egyértelmű, h az öcsédnek borítania kell mindent, másképp nem lehetnek boldogok.
(Az öcséd nem az, a feleség nem az, a férj meg álomvilágban él)
Most nem azért, de az a férj is elég balf... lehet, hogy a felesége félrelépéséből származó gyerekét neveli,a saját kettő mellett....
A nő minek tartotta meg, ha már terhes lett a fiútól?
Elég zavaros,de sztem a fiúnak kellene bebizonyítani,hogy valóban övé a gyerek...
Mert tényleg lehet, hogy a férjé, vagy másé éppen...
Bíróságra kéne menni amihez ügyvéd kéne ami komoly pénzbe kerülne, kéne egy dns teszt hisz nem is biztos hogy ő az apa már csak ez kb fél millió + az ügyvédi kölcség és a dolog végére már 1 millió felett jártok,
mindezet úgy hogy biologiailag talán köze nincs a gyerekhez.
A legjobb esetben is csak 2 hetenti láthatást kapna és gyerektartást kéne fizetni. Tényleg fel kel túrni a család életét?
8
"Tényleg fel kel túrni a család életét?"
Mivel ezt irtad utolsó mondatodként, így abszolút látszik, hogy irányitani próbálod az eseményeket.
Teljesen hihető lett volna a "jó" indulatod, ha ezt a kiragadott mondatodat, elsőre teszed-de igy, csak egy manipuláció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!