Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az alkoholisták hogy tudnak...

Az alkoholisták hogy tudnak így élni?

Figyelt kérdés
Hogyan bírnak napi 3-4 liter (vagy akár több liter) tabis bor mellett életben maradni? Egy átlag ember erre nem képes...ezek meg élnek 20-25 év kemény alkoholizálás mellett 60-70 éves korukig így, ne adj Isten, 80 évesen is még élnek, aztán valaki majd csak ápolja, mert pelenkázni kell, stb.....én személy szerint sajnálom tőlük az életet, mert így ártatlan embereket tesznek tönkre (gyerekeik, és feleségeik). Undorítóak. Más emberek, akik jó emberek, meg hamar meghalnak rákban. Ezek meg isznak egész nap, bűzlenek, mert nem fürdenek, összehugyozzák magukat, és sorolhatnám, de mégis hosszú életük van, ezalatt meg a szegény gyerekek lelki sérültté válnak, mert az anyuka tehetetlen anyagi okokból, és ebben ő is tönkremegy, hogy nem tud jó életet biztosítani a gyerekeknek, emellett ő is ugyanúgy bántalmazott fél, mint a gyermekei :( Belerokkan az egész család egyetlen rohadt ember önzőségébe. A legtöbb alkesz agresszív, aki családban él, ezt még hozzátenném. Az apám ilyen. Legszívesebben kinyírnám, de még én bűnhődnék életem végéig a börtönben, mert védtem az Anyukám életét, és a sajátomét. Ellehetetleníti az egész életet, nem hagy se aludni, sem enni, sem létezni, sem tanulni. Egy pokol. Pénz nincs elmenekülni, rokon sincs, aki segíthetne. Tanulok, és mellette dolgozom is főállásban, de minden pénz elmegy piára. A lakás anyukámé is, fele-fele arányban, ezért nem akarjuk neki itthagyni, még ő járna jól. Sajnos én ezt tapasztalatból írom, ezért nem kell letámadni, én is egy ilyen szenvedő gyerek vagyok a sok közül, aki alkesz apa mellett nő fel. Tudom, sokan nem értenek meg, mert én se biztos, hogy megérteném, ha nem lennék benne....nem haragszom azokra, akik nem érzik át, és letámadnak....már megszoktam. De jól esett kiírni magamból, mert most is épp terrorizál. Köszönöm, hogy elolvastad.
2013. jan. 14. 13:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez így van, lehet rajta gondolkodni, de nincs rá magyarázat.

Apám is alkoholista, 70 éves, alig eszik, fagyoskodik, mert ugyebár elissza a pénzét. De szerintem engem is túlél. "Mostohaapám" 2 éve halt meg szívinfarktusban, mielőtt megszületett volna az unokája. Nem ivott soha.

Egyébként anyukám otthagyta anno, házzal mindennek együtt. Egy 3 éves gyerekkel. Igaz hazamehettünk a nagyszüleimhez. Örülök, hogy megtette. Éppen elég annyit látnom apámból, amikor a nagyszüleimhez mentem gyerekkoromban és jött megnézni (érdekes a szülei normális, értelmes emberek voltak, nagyon szerettem őket...) Most nagy ritkán látom, ha rokonlátogatásra megyünk, és látom, hogy ott megy az utcán. Ilyenkor én is elgondolkodok néha azon, hogy a lányom nem sokat érne vele, ha akár bemutatnám neki, míg lehetett volna két szerető nagypapája. A férjem apukája is meghalt még gyerekkorában.

2013. jan. 14. 13:20
 2/7 anonim ***** válasza:
95%

Az én apám is alkesz - mosz 50, de már 60-nak is hazudhatná magát, mert úgy néz ki. Alig bír menni, tiszta vörös fej, bamba arckifejezés...

Alkoholizmus rohadtul nem vicces - mint ahogy igyekeznek előadni...

2013. jan. 14. 13:29
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én sehol nem olvastam hogy vicces lenne. Nagyon nem az. Tönkreteszi családok, ártatlan gyerekek életét, mi lenne ezen vicces?
2013. jan. 14. 13:38
 4/7 anonim válasza:

Elösször is teljesen megértelek, és örülök, hogy leírtad ezt. Az élet hosszát nem években, hanem a megélt élményekben kell mérni. Egy alkoholista - bár években mérve lehet sokat él - sosem fog tudni boldog, teljes életet élni, így nincs okunk arra, hogy irigykedjünk rájuk. De ezt te is pontosan tudod.

Sose felejtsd el, hogy az életben minden egyensúlyra törekszik és (így vagy úgy), de mindenki visszakapja azt, amit ad. Talán nem fogsz egyetérteni vele, de a te legfontosabb feladatod az, hogy megbocsáss. Nem őérte, és nem azért, mert megérdemli, hanem magadért. A harag ugyanis - bár teljesen jogos - mitsem árt annak, aki iránt érzed, csakis saját magadnak. Ha - valaha is - meg tudod majd tenni magadnak azt a szívességet, hogy nem haragszol rá többé, boldogabb lehetsz.

A másik - amit szintén lehet, hogy most még nem látsz - hogy ettől is több leszel. Tanulhatsz az ő hibáiból, megtanulhatod, milyen anyukádat igazán szeretni, megtanulhatod, miyenek az emberek, és még sorolhatnám. Igázán boldog az lehet, aki már megjárta a poklot is.

Ha kettőtök jövedelme elég ahhoz, hogy elköltözzetek, ezt is fontolóra kell venni, még ha anyagilag rossz döntésnek is látszik. Megoldást nem tudok, de sok türelmet és a lehető legtöbb megértést kívánom neked ehhez a helyzethez.

2013. jan. 14. 17:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Csodálatosan fogalmaztál. Mintha a saját gondolataimat olvasnám. A férjem apja is ebbe halt bele. Majdnem tönkrement a családjuk. A testvére is olyan embert fogott ki, aki alkesz lett, de időben otthagyta.

A férjem gyermek volt, mikor meghalt az apja. Szereti, s soha rosszat nem mond róla.Talán azért, mert Őt konkrétan nem bántotta-fizikailag. Az anyósomtól tudom, hogy milyen pokoli életük volt. Gyűlölöm az alkoholt én is.

Sok erőt kívánok Neked.

2013. jan. 18. 13:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Csatlakozom. Apukám is ilyen volt. Tavaly temettük el tüdőrákkal. Ő cigarettázott is masszívan sajnos. Felépített egy teljesen más világot, ami mindenki számára idegen, mert a részeg agya szülte. Mikor józan volt teljesen más ember volt. Kreatív ezermester, ügyes, okos, mindenhez hozzá tudott szólni, ami nem függ össze az érzelmekkel. Szerethető volt, ahogy megfogta az unokáját, vagy csak szimplán nézte őt már betegen.
2013. jan. 18. 13:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én apám is teljesen ugyanilyen amikor iszik, mintha a mi életünket írtad volna le. Az a baj, hogy ha nem iszik, akkor látszik hogy milyen rendes ember, és milyen szép élete lehetett volna neki meg Anyának (aki már sajnos nem él), és igazából az ital miatt szenvedtünk rengeteget. Én sajnálom már érte, de tényleg igaz, hogy nem lehet őket megmenteni, akármennyire szeretnéd, csak magával ránt anyagilag és kikészít idegileg. Nekem a nyugalom mindennél többet ér már. Mindig azzal jön, hogy mennyit dolgozott, és igaz is, meg tehetséges is volt, de ennek mi nagyon kevés hasznát láttuk. Én gyerekkorom óta hallgattam az üvöltözést, láttam ahogy üti Anyát nem egyszer, elvitte az utolsó pénzünket is, amikor tudta h másnap még kenyérre se lesz pénzünk. Ha átjön valaki hozzánk, akkor is megy az ordítozás, nincs tekintettel senkire. Amikor Anya dolgozott két munkahelyen hogy el tudjon tartani minket, akkor ő elitta a családi pótlékot, szóval Anya feleslegesen dolgozott két helyen. Külső szemlélőknek lehet h úgy tűnhet h mi vagyunk a hálátlan gyerekek, ő meg a tehetséges ember aki kidolgozta a belét értünk, de teljesen más lehet kívülről megítélni egy ilyen helyzetet, mint benne lenni. Lassan két éve h meghalt Édesanyám, de rengetegszer hallgattam pl. h k..anyám stb. Fejemhez vágta h élősködök rajta (amikor pályakezdő lettem tényleg nem volt munkám, de már dolgozom és minden pénzem hazaadom, ő meg nem dolgozik már jó ideje). Igazából már nem is haragszom rá, hanem inkább sajnálom, de örülök h van munkám, és van lehetőségem normális életre. Így is kegyetlen nehéz a mai világban biztonságot teremteni, pláne ha még a maradék fizetésünket a kocsmába viszi, miközben gyűjtjük a pénzt h törlesszük a hiteleit. Viszont ha iszik, legalább feküdne le aludni vagy bánom is én, de agresszív, és ordítozik meg fenyegetőzik, aztán amikor józan akkor meg mindig azt hallgatjuk h fullad, meg fáj itt fáj ott, persze mi meg megsajnáljuk, mert úgy vagyunk vele h mégis csak az apánk.
2013. jan. 27. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!