Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok, ha az apátoknak...

Mit szólnátok, ha az apátoknak 5 gyereke lenne 3 nőtől? (kor+nem)

Figyelt kérdés
2013. jan. 14. 11:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
"mikor született"
2013. jan. 14. 12:10
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 9. akkor én kérdeznék, ha már írtad, hogy lehet. Szóval, nem rossz érzés hogy te csak a 4. leszel a sorban, hogy az egész babavárás már számára nem hoz semmi izgalmat? Én csak a 3. lennék, de már így is rossz, mert annyi időt vesz el a korábbi kapcsolatból való gyermekek gondozása, nevelése, hogy ránk alig marad idő, amit ugyan én választottam, de minőségileg érzem, hogy kevés. Illetve két anyukához már alkalmazkodni kell.
2013. jan. 14. 12:29
 13/21 anonim ***** válasza:
71%
Semmit, sok (fél)testvérem lenne ami a későbbiekben még előny is lehet.
2013. jan. 14. 12:31
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőm exférje: 20 év alatt 3 feleségtől 6 gyerek!

Most, közel 50 évesen válofélben a barátnőmtől (3 közös gyerek, a legkisebb 4 éves) huszonéves csajokat szédít, és a legdurvább, hogy van aki bedől neki. A gatyáját is gyerektartásra fizeti, én semmi pénzért nem kezdenék vele.

A kisebb gyerekeket nagyon felzaklatja minden alkalommal a vele való találkozás, barátnőm panaszkodik, hogy napokba telik, míg visszaéllítja őket a rendes kerékvágásba.

2013. jan. 14. 12:38
 15/21 anonim ***** válasza:
60%

Kedves 5-ös! Nyugodtan átmehetünk privibe diskurálni erről,ha gondolod,mert a környezetemben nem sok "ilyen" van és igazán megérteni csak az tud,aki ebben benne van...:)

Lenne pár javaslatom,hogy könnyebb legyen,egyébként csak felfogás kérdése az egész...

Csak nemtudom ez a része a Kérdezőt mennyire érdekli,mert azt gondolom,Ő a Gyerek lehet a történetben.

De azt tudd,hogy Belőled csak 1 van és Marika terhessége is biztos teljesen más volt,mint mondjuk Jucikáé,mint ahogy minden ember és gyermek és terhesség más és más,ezért nem szabad úgy érezned,ahogy érzel.:) Érted? Ebből remélem a Kérdező is ki tudja venni a pozitívumot. Egyébként 24/N vagyok,most látom,hogy írnom kellett volna.

2013. jan. 14. 12:47
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Én a női szemszögből tudok írni. Én voltam a 2. :) Mikor megismerkedtünk volt egy 1 éves kisfia, egy röpke kapcsolatból, nekünk is született egy 6 év múlva. 12 évet voltunk együtt, de válás lett belőle. Most nemrég született mindkettőnknek "új" gyereke. Szóval 3nőtől 3gyerek.

Én ennek ellenére jó apának tartom. Válás után is lehet valaki az.

Az hogy a gyerek milyennek látja az apját attól függ vele hogyan viselkedik, tölt e vele elég időt, vagy hogy mit hall, hogyan nevelkedik.

Nem egyszerű összeegyeztetni így a gyereknevelést az biztos. Míg együtt voltunk addig, csak a fia anyukájához kellett alkalmazkodnunk. Most neki két anyához, családhoz az újjal összhangban. Nem egyszerű megoldani, hogy a gyerekek legyenek eleget együtt, vagy akár külön-külön vele.

Ez meg ugyebár a szülőktől függ. Magamat nem akarom fényezni, de tényleg úgy látom, hogy ha az apa és az anyák kapcsolata jó, akkor nem lesz ebből semmi gond. Hálás vagyok a barátnőjének amiért szereti a fiam, és tényleg alkalmazkodik hozzánk, pedig tudom, hogy sokszor nem egyszerű. "Nálunk" ő volt az akinek nehéz volt beleszoknia a helyzetbe. Az exem első gyereke anyukájával nekem rögtön jó volt a kapcsolatom, az ő kapcsolatuk is baráti volt már, ott volt egy kisgyerek, rögtön megbízott bennem, ami sokat segített. Aztán jött az "új nő a két régihez" :) aki nem értette, hogy mi van, gyanakodva figyelte, hogy kvázi barátnők vagyunk mi ketten, a gyerekkel szervezünk közös programokat is, és valamelyikünk mindig hívja az új párját. A távolságtartás megmaradt, de azt már tudja, hogy ártalmatlanok vagyunk :) A gyerekeket pedig elfogadta. Ami mint írtam szerintem kulcsfontosságú.

A legnagyobb 16 éves, én kiegyensúlyozott, boldog fiatalnak látom. Szereti az apját. Remélem a közös is így lesz vele, most 9 éves, nagyon apás, szóval nem hiszem, hogy változni fog.

2013. jan. 14. 13:12
 17/21 A kérdező kommentje:

Eddig ez szinte csupa habostortás történet, meglepő...

Én a 2. gyerek vagyok az első anyától, apám elhagyott minket, aztán a 2. feleségének is csinált kettőt, azokat is elhagyta, aztán 50 körül a mostani, harmadik feleségnek csinált még egyet. Ez így már nem habostorta.

2013. jan. 14. 13:30
 18/21 anonim ***** válasza:
93%

17

Mint írtam az apán múlik nagyrészt. Ha téged elhagyott, akkor innentől kezdve nincs miről beszélni. Akár te lennél az egyetlen gyereke, akár 10 nőtől 20.

2013. jan. 14. 13:32
 19/21 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! A válaszadók többsége valóban pozitív példát írt annak igazolására, hogy működhet normálisan a dolog. Persze a családi kapcsolatok - még együtt élő családok esetén is - nagy egyénfüggők. Ha a szülők rá vannak hangolva a család összefogására, nagyon jól működik, ha csak saját magukkal törőknek, akkor semmi esély. Elvált szülők esetén ez különösen így van. Megértelek, hogy ez neked nagyon rossz és én már ma biztos vagyok abban, hogy te majd mindent meg fogsz tenni azért, hogy a te gyerekeid ne kerüljenek ilyen helyzetbe.
2013. jan. 14. 14:03
 20/21 anonim ***** válasza:
"Ez így már nem habostorta." Nem értem,a többi "habostortás" Válaszoló is ugyanilyen helyzetekről beszél,vagy miben látod a különbséget?
2013. jan. 14. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!