Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak a szüleim nem...

Mit csináljak a szüleim nem foglalkoznak velem! Még iskolába se járhatok . Egy csöves lesz belőlem! (? )

Figyelt kérdés

18éves vagyok. lány.

Általános után egy 2-éves szakmás iskolába íratottbe anyám (mert ott kaptam 15ezer ösztön díjat)

(Elég rosszul álunk anyagilag ezt tudni kell)

Na és már lassan 1-éve leraktam az eladóit és tovább akartam tanulni de azt

mondták hogy mivel már van egy szakmám nem vagyok tanköteles :S

És csak fizetős iskolába mehetek.

Na és anyámék meg ere nem költenek...

Így már egy éve ithon ülők munkát seholse kapok ...

Anyámnak mindig könyörgök hogy segítsen valamit kezdeni magammal mert utálok ithon lenni egész nap.

Rengetegszer elkap a sírógörcs.

De senkise foglalkozik velem..

Nem tudom hogy mit tudnék magammal kezdeni.

Annyira rossz hogy már se egy barátom se semmim nincs.

Ez nem élet hogy egésznap ithon kell lennem már anyira nincs életkedvemse.

Valaki adjon már nekem tanácsot .

Mit kezdhetnék magammal?

2013. jan. 13. 16:21
1 2
 11/18 anonim válasza:
28%

"Budapesten nem találsz állást? "

hidd el van ilyen, ne a diplomás mérnöki munkákat nézegesd, hanem hogy neki milyen lehetőségei vannak. szakközép végzettséggel nincs sok esélye az embernek, még akkor is, ha a kormány azt kamuzza hogy arra van szükség.

2013. jan. 13. 17:33
 12/18 anonim ***** válasza:
85%
"Kapd össze magad" és hasonló rendkívül értelmes tanácsok. Istenem. Csodálkozom, hogy a "aki nagyon akar dolgozni, az talál munkát" kimaradt. Hihetetlen,h embereknek tényleg idáig terjed az intelligenciájuk.
2013. jan. 13. 17:34
 13/18 anonim ***** válasza:
Hát szerintem mindenképpen kell az éretségi. Az nem fizetős, viszont anélkül munkát nem kapsz. Leaglábbis jó munkát biztos nem.
2013. jan. 13. 17:34
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Én néha látom, hogy üzletekben ki van írva, hogy eladót keresnek. Ne csak neten nézz állást, hanem járj körbe pár plázát is, hátha.
2013. jan. 13. 18:24
 15/18 anonim ***** válasza:

Első, erre most tényleg nagy szükség volt, hogy beleköss a helyesírásába. Nevetséges vagy, helyesbített második kommenteddel együtt.

A kérdezőnek, nincs más rokonod, akitől segítséget kérhetnél (anyagi támogatást, vagy munkát)? Szerintem a gimnáziumot is megpróbálhatnád, egyszerűen nem hiszem el, hogy tehettek ilyet veled a szüleid. Ne add fel, menj vissza minden áron, mert érettségi nélkül sajnos többszörösen nehéz/lehetetlen munkát találni.

De azt tudnod kell, hogy magadnak kell intézned mindent, és csak akkor fog sikerülni, ha te akarod, tőlük ne várj semmiféle támogatást, de ne érdekeljen, te csak tedd azt, ami a te érdekedet szolgálja!

2013. jan. 13. 19:32
 16/18 anonim ***** válasza:

NE neten keress munkát, hanem menj terepre.

az eladói munkakörben igenis lehet állást találni. jó, ez nem feltétlen jelenti azt, hogy rögtön az első helyre fel is vesznek, de ezzel a végzettséggel máris sokkal jobban állsz egy csomó embernél! az én egyik barátnőm gimiben érettségizett, 0 munkatapasztalattal vették fel az egyik ruházati lánchoz részmunkaidős eladónak, másfél éve ott van. és nem ismer ott senkit, mielőtt ez az érv jönne.

járd körbe a plázákat (westend, aréna, mom, pólus, árkád stb.) asia centert, piacokat, forgalmasabb utcákat, tereket (váci utca, rákóczi út, körút stb.). nyomtasd ki a CV-det és add le mindenhol, ahol eladót keresnek. előbb-utóbb muszáj találnod valamit, a szakmai végzettségűeket úgyis jobban keresik. hajrá!

2013. jan. 13. 20:01
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem vagy eléggé talpraesett.Más ilyenkor már rég feltalálta volna magát.23 éves korodig mehetsz okj-s suliba ingyen,ott kapsz diákot,meg fizetik neked a cuccokat és így elmehetsz diákmunkára is.
2013. jan. 13. 22:43
 18/18 anonim ***** válasza:
Szerintem meg először sulit keress. Akár esti érettségiset. Vagy a helyi munkaügyi központban érdeklődj képzések felől. Én jártam olyanra, igaz az érettségire épülő volt de vannak olyanok, ahová 8 általános is elég.
2013. jan. 14. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!