Mi lehet a baj? Mit tegyek szeretnék változtatni de nem tudom hol kezdjem?
Az ilyen "váljelhagydottapitschába" című észosztás helyett én azt vallom, hogy ami elromlik, előbb javítjuk, nem eldobjuk.
Én megmondanám neki, hogy komolyan el kellene beszélgetni egy olyan pillanatban, amikor ő is hajlandó arra, hogy csak és kizárólag a kapcsolatotokról beszélgessetek.
És az egyenes nyílt őszinte beszédnél nincs jobb. El lehet mondani, hogy több törődésre vágysz, meg lehet kérdezni, hogy őt is mi nyomasztja, miért változott meg, stb.
De nagyon lényeges, hogy NE FELELŐSSÉGREVONÁS-nak élje meg, hanem inkább úgy közelíts, hogy segíteni akarsz neki, a kapcsolatotoknak stb.
Hidd el, így másképp állnak a pasik a dolgokhoz.
A számonkérés viszont lázadóvá tenné, még akkor is, ha neked van igazad tényszerűen.
Ha otthon van, lógj a nyakán: ha focit néz, ülj mellé és nézd te, ha filmet, akkor te is a filmet nézed, légy mindig mellette, intézd úgy a házimunkát. És a gyermeketeket is vidd oda magaddal, legyetek 3-asban egy helyiségben.
Majd amikor "kiakad", hogy nem tud tőletek nyugodtan tévézni, majd azok után (de ne a gyermek előtt) hozd fel, hogy a gyermeket, családot ő is akarta, akkor most vegye ki a részét ő is a családi életből. És azok után már talán lehetne vele beszélni arról, hogy az nem járja, hogy őneki mindig minden, neked viszont csak a robot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!