A férjem sokat van a régi lakásában, miért?
Mindkettőnknek volt saját lakása, enyémet eladtuk, és még közös pénzből vettünk egy nagy lakást. Most itt lakunk. Azonban a férjem szinte minden nap elmegy a régi lakásába tenni-venni. Van, hogy egy egész napot is ott tölt. Nem értem miért nem tud elszakadni, pedig nagyon szeret. Nem az a gond. Ha megkérdezem miért van ott, mindig talál rá magyarázatot, úgyhogy feladtam. Csak így nehéz élni, hogy fél lábbal a házasságunkban van, fél lábbal meg ott. Mit tegyek szerintetek?
Légyszives csak segítőkész emberek írjanak, és nem szeretnék elválni. Megoldást keresek.
"A padlás tele van az ígéretekkel, hogy változtatni fog."
Igen, mert ez az ember a múltban él és nem a jelenben, az egész ember egy álarc alatt él.
Csodálkozom, hogy nekem mint idegennek azonnal lejön, és neked mit aki együtt él vele-nem.
Most már megkérdezem: egyáltalán tudod kivel élsz egy fedél alatt?
A közös lakás kertes vagy társas? És a régi ahova jár?
Ezen kívül a kommentjeid és a válaszok olvasása közben leragadtam ott, hogy -Mikor megyek vele, akkor pedig jön az, hogy aludjunk ott.- Szerintem itt van a lényeg. Ebből látszik, hogy akár a fejed tetejére is állhatsz, ő ahhoz a lakáshoz fog ragaszkodni, minden bizonnyal ott szeretne élni. Hogy ennek mi az oka, nem tudom. Vagy ahogy már írták, az az első lakása, azért, vagy a közöst nem érzi igazi otthonának, nem tudja "belakni" vagy...Én is éltem olyan lakásban, ahonnan mindig mentem. Mindegy, hogy hova, de találtam célt, nem szerettem otthon lenni. Szó szerint nem az otthonomnak tekintettem/éreztem, csak egy helynek, ahol tudom tárolni a cuccaimat, és ahol tudok aludni. Ezzel szemben pedig a mostani lakásból, ahol most élek, alig lehet kirobbantani. Most tudom, mi az ,hogy Otthon. Imádok itthon lenni, nem vágyok sehova se el, sőt sokszor alig tudom magam elrugdosni ha valami elintézni való van.
Ha a férjednél is hasonlóról van szó, akkor részben gáz van, részben pedig pont hogy nincs nagy baj. Gáz, mert akkor valóban nem tudsz semmit sem tenni, és ő sem tud tenni ellene, és ha megpróbálja betartani, hogy ritkán jár oda, annak csak rossz vége lesz, mert menne, de miattad mégsem, így talán jön a feszültség, a veszekedés...Viszont nincs nagy baj, mert bár ott vannak a szülők, de annyi csak, hogy átköltöztök oda. Zár lecserél, és már nem is tudnak bejárni bármikor kulccsal. Akkor talán a szülők miatt lesznek gondok, de az majd az akkor problémája. Azért is lehet ilyen könnyedén venni, mint ahogy az utolsó mondatomban írtam, mert meg lesz ez a lakás, tehát vissza tudtok csinálni mindent. Akkor már lesz összehasonlítási alapotok, hogy melyik rossz a rosszabb. Ezen kívül pedig kiderül, hogy valóban a lakás vonzza-e a férjedet, vagy másról van szó talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!