Szégyell engem a férjem? Hogyan beszéljek vele?
2 éve vagyunk házasok, és a múlt évben petefészekrákot diagnosztizáltak nálam. Kemoterápiára járok, amire amikor csak tud, elkísér, ezenkívül mindenben tàmogat és nagyon megértő velem.
Sajnos a hajam, szemöldököm, szempilláim nagy része kihullott, és nagyon lesoványodtam a kezelésnek köszönhetően. Az utóbbi időben észrevettem, hogy a párom nem szívesen mutatkozik nyilvános helyen velem, ahol esetleg összefuthatunk a barátaival, ismerőseivel. Egyedül jár el szórakozni is, arra hivatkozva hogy nem akarja, hogy kifárasszam magam. Pedig én nagyon szívesen elmennék vele párszor találkozni a közös barátainkkal. Tudom, hogy így enyhén szólva nem a legkellemesebb látvány vagyok, de ez nagyon rosszul esik.
Lehet hogy szégyell. Nekem is volt rákos a családomban (apukám), nehéz dolog. Az élet legkegyetlenebb játéka.
De az is lehet, hogy meg akar kímélni a sok "jajj szegénykém" sajnálatoktól. Mert ez bizony hiábak edves gesztus, megterhelő tud lenni.
Egyébként teljesen igaza van. Akárhogyis jó esne, nagyon kimerülnél, és ha kimerülsz, akkor minden vírust benyalsz, aztán csak lesegetheted hogy rosszabbodsz. Lehet hogy nem mondja az orvos, hogy legyél otthon, relaxálj, pihenj, és csak kicsit tornázz, ami nem megerőltető, de mégis mozgás, akkor is így van. Az immunrendszered tropa, a rák ott van, és azzal kell kínlódnia, nem másoktól összeszedett vírussal.
Gondolom nem minden nap megy a férjed el. És meg lehet érteni, hogy van amikor mással szeretne elfoglalva lenni, nem a betegségeddel, ami amúgy is kikészíti, hogy mi lesz. Meg ha elmennél, mindenki erről kérdezne. Neked se lenne túl örömteli. De ettől még nem szégyell, csak jogosan úgy gondolja, hogy jobb neked otthon. És igaza van.
Benne lehet még az is, hogy néha szeretne nélküled is lenni. Ami nem azért van mert nem szeret, hanem mert normális igénye egy felnőtt embernek, hogy a másik nélkül legyen időnként. Én sem bírnám olyan pasi mellett, aki folyton minden hova jönni akar velem, amikor én egyedül akarnék lenni. Ez meg nem a betegséged miatt van, hanem mert ilyen az emberi természet, és ha egészséges lennél, akkor is menne nélküled.
Szóval nyugodj meg, pihenj és gyógyulgass :) Jobbulást!
Mondtad neki, hogy szeretnél menni?
Félt a baciktól, az emberek megjegyzésétől. Nem szégyell, csak nem tudja megfelelően kezelni. Amit meg kell mondani, mert magától nem fog rájönni.
Hasonló betegségem volt. Paróka alatt izzadt a fejem, annyira, hogy a megrajzolt szemöldököm is mindíg leizzadtam.
Napra kemóval nem lehet menni, fényérzékeny hatóanyagú.
Férjemmel megbeszéltük, menjünk el nyaralni. Kis faluban töltöttünk pár napot. Nem csodálkoztak az emberek, hogy hajnal 4 órakor járjuk az erdőt. Kisütött a nap, mentünk a hűs szobába. Csak ismerős környezetben levő emberek előtt voltam feszélyezett. (ami ragadós).
Volt, aki megkérdezte, miért van parókám. Eleinte mindíg a szomszéddal, barátnőmmel tettem ki a lábam, mert cikis (nekem) helyzetben "kimentetek".
Beszélgess a férjeddel, mond el neki.
Azért lehet, biztos, Te is érzékenyebb vagy most.
Velem is előfordult, sértést éreztem ott is, ahol nem volt. Realitásunk ilyenkor nagyon lecsökken!
Mielőbbi gyógyulást!
Mondd meg neki,hogy néha te is mennél vele és ne hagyd magad lebeszélni.Ha tényleg szeret,akkor a lelki egészségeddel is törődik.
Mielőbbi gyógyulást kívánok!
nyugodj meg, sztem csak a lesajnáló, szánakozó pillantásoktól próbál megkímélni.
a barátokkal való találkozást viszont mindenképp javaslom, hiszen ők tudják mi a helyzet, erőt önthetnek beléd! ezt mondd el a férjednek, meg fogja érteni :)
mielőbbi gyógyulást kívánok neked!
Szerintem félt téged. Ha az én páromnak lenne komoly betegsége, legszívesebben az ágyba vinnék neki mindent, gondoskodnék róla egész nap és nem engedném olyanok közé, akik esetleg bunkón nézik vagy megjegyzést tesznek.
Jobbulást kívánok!
Szerintem csak a helyzet kényelmetlen neki. Nem akarja, hogy mindenki tudomást szerezzen róla, milyen szituációban is vagytok épp. Egy betegség minden családnak a legbelsőbb magánügye, nem tartozik másra. Persze, ha lenne rajtad paróka, szemöldököt rajzolnál, akkor nem is tudná meg senki. Kellemetlenül érezheti magát, hogy olyanok is képben lesznek, ha nincs rajtad paróka, akiknek lehet, hogy soha el sem mondaná, hogy mi van veletek, mert nincs vele olyan bizalmas kapcsolatban. Nem jó, ha ilyen szinten belelát boldog-boldogtalan az életetekbe. Mert nincs közük hozzá.
Szóval ezt kéne megoldani, hogy ne látszódjon, amit nem akar másokkal tudatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!