Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szégyell engem a férjem?...

Szégyell engem a férjem? Hogyan beszéljek vele?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk házasok, és a múlt évben petefészekrákot diagnosztizáltak nálam. Kemoterápiára járok, amire amikor csak tud, elkísér, ezenkívül mindenben tàmogat és nagyon megértő velem.

Sajnos a hajam, szemöldököm, szempilláim nagy része kihullott, és nagyon lesoványodtam a kezelésnek köszönhetően. Az utóbbi időben észrevettem, hogy a párom nem szívesen mutatkozik nyilvános helyen velem, ahol esetleg összefuthatunk a barátaival, ismerőseivel. Egyedül jár el szórakozni is, arra hivatkozva hogy nem akarja, hogy kifárasszam magam. Pedig én nagyon szívesen elmennék vele párszor találkozni a közös barátainkkal. Tudom, hogy így enyhén szólva nem a legkellemesebb látvány vagyok, de ez nagyon rosszul esik.

2013. jan. 11. 23:29
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
94%
Nem hinném, hogy ez szégyen. Sokkal inkább azt akarja elkerülni, hogy a betegséged legyen a téma, vagy erre fókuszáljon mindenki.
2013. jan. 11. 23:31
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

En is csak remelem, hogy nem szegyen miatt.

Nagyon nehéz ez a helyzet mindkettőtoknek. Nem szeretnék találgatni, de ha te is menni akarsz, hát akkor menj el! Biztosan jot fog tenni!

Remélem hamar meggyógyulsz és boldogok lesztek!

2013. jan. 11. 23:35
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyessel egyetértek.
2013. jan. 11. 23:35
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, nem szégyell.

Tényleg csak óvni akar. Gyógyulj meg!

Ma elkaptam egy pillanatot egy anyum által nézett műsorból, épp egy nő beszélt arról, hogy a párja otthagyta, amikor kiderült, hogy petefészekrákja van! Na inkább az a szégyellnivaló, az a viselkedés.

2013. jan. 11. 23:41
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem védeni akar a kíváncsi tekintetektől, mert ugye, nekünk olyan liberális a társadalmunk, hogy abszolút konzervatív módon eldugja a beteg tagjait, és nem is beszél róluk, mintha nem is lennének. Valószínűleg azt sem akarja, hogy a betegségeden, állapotodon csámcsogjanak, vagy szánakozva nézzenek rátok, mert azért az emberek (sajnos) túlnyomó része mégiscsak ilyen.

Szerintem az a mérvadó, ahogy Veled viselkedik, amikor ketten vagytok, abból pedig az tűnik ki, nagyon szeret Téged és melletted áll.

Beszéld meg vele, hogy ha Téged nem zavarnának az ilyen pillantások, mégiscsak mozduljatok ki ketten. Lehet, hogy ha látja Rajtad, hogy tényleg nem zavar, akkor ő is másképp áll a dologhoz, megnyugszik, és ebben az esetben szerintem marha büszke is lenne Rád, ha már belátta, miért teszed.

Sok-sok erőt kívánok Nektek és mihamarabbi gyógyulást!

2013. jan. 12. 00:01
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is mihamarabbi gyógyulást kívánok!

A fent felsorolt indokokon kívül még lehet az is, hogy arra gondol a férjed, hogy ha ott lennél, akkor oda lenne a hangulat. Mert tapintatból az emberek komolyabbak lennének, nem lenne kedve senkinek viccelődni, bulizni, mindenki egy kicsit szomorú lenne.

2013. jan. 12. 00:37
 7/22 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, tényleg elég valószínűnek tűnnek, szóval remélem igazatok van. :)
2013. jan. 12. 00:39
 8/22 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem meg kicsit szégyell, mert különben azt tenné, amit te is szeretnél, és vinne magával, ha esetleg elfáradnál, akkor meg haza kísérne.

Én is átmentem hasonló dolgon, mint te, de a párommal mentünk közösen mindenhova, ahova tudtam és szerettem volna.

Talán nem is a szégyen a megfelelő kifejezés, hanem nem tudja kezelni a helyzetet.

Parókát lehet venni, szemöldököt is ehet festeni, tetováltatni, és van műszempilla is. Rögtön sokkal csinibben néznél ki.

2013. jan. 12. 00:56
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
ezt neki is mondd el, biztos vagyok benne, hogy meg fog nyugtatni a témát illetően :) mihamarabbi gyógyulást
2013. jan. 12. 01:00
 10/22 anonim ***** válasza:
25%
Lehet hogy szégyell, de nem szándékosan. Fontos, hogy ne hagyd el magad, és igen, hordj parókát, fesd magad! Légy bombázó!
2013. jan. 12. 08:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!