Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kötelesek vagyunk befogadni a...

Kötelesek vagyunk befogadni a férjem lányát?

Figyelt kérdés
A férjem lánya 17 éves (18 lesz 3 hónap múlva), az első házasságából született és sajnos kezelhetetlen. Ő az anyjával maradt és jó ideig sem az apjával sem a testvéreivel nem tartotta a kapcsolatot. Tavaly egy ideig nálunk lakott, de csak rossz hatással volt mindenkire, a testvéreit is bántotta, velünk is tiszteletlenül és erőszakosan viselkedett. Az anyjánál most elszakadt a cérna, mert a lány megint terhes és nem akarja elvetetni. Azt várja tőlünk, hogy befogadjuk. Mi szeretnénk neki segíteni, csak attól félünk, hogy így ennek soha nem lesz vége.
2013. jan. 11. 15:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%

Kötelesek nem vagytok, de normális feltételek mellett én befogadnám és az első megszegésnél repülne.

Csak hát ugye kérdés, hogy plusz két ember belefér a költségetekbe? Mert nem a munka hőse lehet az anyuka jelölt.

2013. jan. 11. 15:37
 2/11 anonim ***** válasza:
92%
18 sincs de már megint terhes,na az én nyakamra senki nem potyogtatna az biztos,úgyhogy be sem fogadnám,gyerekgyártás helyett inkább dolgozhatna
2013. jan. 11. 15:40
 3/11 anonim ***** válasza:
81%
Be ne fogadd, megbánod.
2013. jan. 11. 15:41
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Nem vagy köteles. Ha az anyjánál élt eddig, neki ítélte a Bíróság, akkor az anyja kötelessége 18 éves koráig eltartani.
2013. jan. 11. 15:52
 5/11 anonim ***** válasza:
92%
Én befogadnám, egy feltétellel: ugyan azokata szabályokat tartja be, amiket a család összes többi tagja, valamint ugyan azok a kötelességei is. Mondjuk nálunk ez elég evidens, egyik gyereknek sem jutott eszébe kilógni a sorból, pedig enyhén szólva patchwork család vagyunk: 4 házasság, 4 gyerek. De a család az család, úgy is kell működnie, nálunk ezek a szabályok, máshol mások.
2013. jan. 11. 15:59
 6/11 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, nem, nem vagy köteles, de a helyzet az, hogy 14 éves kor felett a fiatalkorú már jórészt maga dönt, hogy melyik szülőjével akar élni, bár ez titeket annyira most nem kell, hogy érdekeljen, mert 3 hónap alatt nem fut le egy gyermekelhelyezés megváltoztatása, onnantól meg már nagykorú lesz.

A terhesség megtartásáról/elvetetéséről természetesen a lány maga dönt, ebbe nincs senkinek érdemi beleszólása. A lányra ugye az vonatkozik, hogy 18 éves koráig vagy a nappali tanulmányai befejeztéig kötelesek vagytok eltartani, az ő gyerekét viszont nem, arról neki (meg az apának) kell gondoskodni. (bár nyilván elvárható, hogy a családban ki mennyit tud jó szívvel, annyit segít, de ebben a tekintetben kötelezettség nincs.)

2013. jan. 11. 16:23
 7/11 anonim ***** válasza:
93%
Fogadják be a gyereke apjáék.
2013. jan. 11. 16:39
 8/11 anonim ***** válasza:

A férjed be akarja fogadni? csak azért kérdezem mert ha ő se akkor nem kellene

Nem fogja betartani a szabályokat dolgozni nem fog..

2013. jan. 11. 16:56
 9/11 anonim ***** válasza:
Szomszédunk van hasonló helyzetben. Én nem szoktam gyerekre azt mondani, hogy kezelhetetlen vagy gonosz, de ez a kiscsaj már 12-13 évesen is kikészített, még engem is a szomszédban, annyit hisztizett, vagy átjött és ment össze-vissza, (a közös gyerekek az enyémekkel játszottak és jött ő is) Megmondtam a mostohaanyjának, hogy nekem semmi bajom sem velük, sem a gyerekeikkel, de míg a lány ott van függesszük fel az összejárást. Ő is ide-oda mászkál. Nem tudom milyen az anyja, az apjáék normálisak. Lehet félrenevelés is van benne, fogalmam sincs. De ha az én gyerekem csinálná azt amit ez a lány, akkor még őt sem fogadnám be. Mindent megteszek a gyerekeimért, de csak egy bizonyos határon belül.
2013. jan. 11. 17:22
 10/11 anonim ***** válasza:
55%
18 éves koráig befogadnám, a születésnapján pedig mehetne, ahova akar, ha ilyen elviselhetetlen. Gondolom szülni is már a születésnapja után fog. Ha annyira meg akarja tartani, akkor gondolkodjon el rajta, hogy 18 évesen, munka és lakás nélkül miből tartja majd el, hátha elmegy tőle a kedve.
2013. jan. 11. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!