Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van lehetőség arra, hogy a...

Van lehetőség arra, hogy a nővéreméknek "adjam" a kisbabát?

Figyelt kérdés
Nővéremék évek óta próbálkoznak a babával, most ott tartanak, hogy el akarják indítani az örökbefogadást, de még nem tették meg. Én terhes vagyok, harmadik baba lenne, a kicsi még pár hónapos, nem akartunk több gyereket. Nem szeretném megtartani, de felvetődött bennünk, a férjem is beleegyezett, hogy örökbe adnánk a nővéreméknek. Van erre lehetőség? Nincsenek mér várólistán sem, és egyébként biztos hogy ők kapnák? (egyébként nem csinálnám végig a terhességet, mert nem tudnám másnak is odaadni a babát)

2013. jan. 11. 10:06
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem meg csodálatos gesztus! Nagyon értelmes vagy és érzelmileg is nagyon intelligensnek látszol, szerintem ez nem fog Nálad problémát okozni. Ahogy írod, a férjed is melletted van ilyen téren. Ti úgy tekintetek a terhességre, hogy 9 hónapig őrizgettek egy ajándékot és a végén egy csodálatos meglepetést fogtok átadni a nővéredéknek.

A nővéredéket ismered, tudod, hogy a legjobb helyen lesz a baba. Jogilag szerintem semmi akadálya nem lesz.

Ha időben és korának megfelelően elővezetve meg fogja tudni a gyermek, hogy milyen körülmények között született és nem hiszem, hogy arra gondolna, hogy miért nem kellett a vér szerinti szülőknek. Arra is gondolhat, hogy Őt mennyire akarták a szülei és hogy mennyi mindent elkövettek azért, hogy legyen! Talán arra is rájön egyszer, hogy az, hogy egyáltalán él kinek köszönhető. Bármi benne lehet a pakliban, de okos és gondos neveléssel szerintem semmilyen törést nem okoz majd. Tudtok olvasni, látjátok, hogy milyen rengeteg szomorú és sanyarú sorsú gyerek van "édes" "szülők" mellett.

Mi az, hogy "miért kellettem harmadikként a két testvérem mellé?" Miért nem: "de jó, hogy Anyukámék ennyire akartak engem és nem hagyták, hogy meg se szülessek...

Ez a baba vagy nem születik meg, vagy nagyon jó helyre kerül.

Nem kell ezt annyira túldramatizálni.

Kedves Kérdező! Ne vetesd el és ne is add másnak örökbe, mint a testvérednek. Mennyivel lenne jobb, ha egy ismeretlen, vadidegen gyereket fognak örökbe fogadni 1-2 év múlva? Kinek lenne jobb?

- Neked nem, mert elvetetnéd a babát.

- A testvéredéknek sem, mert teljesen lutri lenne az örökbefogadás.

- A gyereknek sem, mert még ha tökéletes körülmények között is él, előbb-utóbb akkor is meg kell tudnia, hogy örökbe fogadták és a tapasztalatok szerint a legtöbb elkezdi felkutatni a vér szerinti szüleit és a fél életük erre megy rá és a legtöbbször óriási csalódást élnek át, amikor megismerik az igazi szülőket. Ez mennyivel jobb, mint azt tudni, hogy a nagynéni hordott ki engem a szüleimnek. Itt legalább minden tiszta és minden a szeretetről szól.

2013. jan. 11. 22:44
 22/23 anonim ***** válasza:
46%

22:44, ez egy tök jó kis film lenne, de nem tudhatod, hogy mi lesz. Csak rá vagy izgulva valamiért egy idegen gyerekére. Nem tudhatod, hogy az a gyerek hogy fog érezni. Szerintem nem szabad kockáztatni azt, hogy tönkreteszik egy gyerek életét, csak mert a nővérének "jót" akar. Itt két felnőtt nő is van a sztoriban, és mindketten csak magukra gondolnak.

Az lenne az ideális, amit leírtál, és ha 100%-os garancia lenne rá, hogy úgy lesz, akkor hajrá. De nincs. Én ilyet nem tennék egy gyerekkel sem, szerintem aljas húzás.

2013. jan. 11. 22:55
 23/23 anonim ***** válasza:
Igen megoldható. ezt már sokan írták. Kedves kérdező, sok sikert hozzá, ez csodálatos. Mindegy, hogy később hogyan lesz, biztos nem lesz senkinek se könnyű és lesznek mindenkinek nehéz percei, órái még emiatt, de annyira jó, hogy te nem akarod elvetetni, hanem inkább ezt a megoldást választod. Kívánom, hogy sikerüljön!!!
2013. jan. 29. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!