Lelki terror? Mi a megoldás?
Meglehet, hogy ezzel a kérdéssel szakemberhez kellene fordulni és nem itt érdeklődni, de reménykedem abban, hátha van valakinek egy jó ötlete. Én már feladtam.
Régebben mesébe illő életünk volt, a családom egy harmonikus, boldog család volt. Ma már olyan mintha a pokolban élnék. A gondok-szerintem ott kezdődtek, amikor a legfiatalabb húgom szakított a barátjával. Azután fűvel-fával összejött és most a 3. pasijánál tart. (16 éves) Ezzel még gondom sem lenne, hiszen az ő élete. Ám most már nagyon zavar, mert az én életemet is érinti, sőt inkább úgy mondom, megkeseríti. Sosem megy be időben az iskolába, van, amikor be sem megy (csak azért, hogy a családi pótlékot megvonják), a jegyei katasztrofálisak (és most nem arról van szó, hogy csak 3-ast kap valamiből), mindig éjszaka közepén jön haza, hatalmas számlákat csinál és megkeseríti a családtagjai életét. Az iskolába már többször behívták a szüleinket, ahol persze egy pszichológust javasoltak, de apám nem engedélyezte mondván, mi is meg tudjuk beszélni. Hát nem. Hiába beszélt már mindenki vele, semmi haszna nem volt. Ha láttatok igazi zsarnokot a szappanoperákból, akkor itt a magyar verziója. A szüleim nem tesznek ellene semmi komolyabb lépést, csak veszekednek, ami sem a családnak, sem a környezetünknek nem jó. Egy 16 éves kislány dirigál egy egész családnak/rokonságnak és senki nem tesz semmit. Én egy egyszerű egyetemista vagyok, aki a rossz anyagi helyzetből adódóan még nem tud elköltözni (pedig már a húgom szívesen kirakna), de ebben az idegtépő állapotban még tanulni sem tud. Szeretnék előbbre jutni, szeretnék boldog lenni és nem hiszem, hogy nekem kellene menekülnöm/ gyógyszereznem magam, hogy „túléljek”. Egy család nem erről szól. Szerintetek mit tehetnék? Már nem sokáig bírom.
Köszönöm, hogy elolvastátok.
2 Mázlista vagy,hogy ilyen karakán családod van.
Kérdező,te vagy az idősebb,tehát te vagy a főnök.Keményíts be neki.De szerintem nem kell túlzottan aggódnod,ez a lázadó korszak hamarosan véget ér.Ilyen korban mindenkinek elmegy az esze.Majd az érettségire visszajön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!