Működhet úgy egy kapcsolat (majd házasság), ha a nő többet keres, és ez a férfit zavarja?
10:
Lenézi?! :D Ekkora baromságot!
Nem lenézi. A férfiak többek között attól érzik magukat férfinak,hogy elsősorban ők tartják el a családot vagy legalább ők keresnek többet,hogy a tenyerükön hordozhassák a hölgyet.
Ez pusztán arról szól,hogy nem érzik magukat férfinak,saját megítélésük szerint pedig a nő ebben az aspektusban "férfiasabb".
Nem, egész biztosan nem. Ha a férfit ez zavarja, akkor nyilván arról van szó, hogy ő úgy szocializálódott, hogy a férfinek kell a családfenntartónak lennie. És mivel ő erre képtelen, ráadásul munkásként a jövőben sem valószínű, hogy fél millát hazavigyen, örökké elégedetlen és frusztrált lesz emiatt.
Ha abból indulunk ki, hogy ez tuti nem fog így működni, akkor két dolgot tehettek: vagy segítesz neki, hogy többet keressen, például noszogatod, hogy elmenjen olyan tanfolyamra, ami kell az előrelépéséhez, vagy feladjátok és keresel egy olyan pasit, aki vagy többet keres nálad, vagy nem csinál problémát a kérdésből.
ismerek egy hasonló felállású családot. ott az a gond, h a férfi is legalább annyit gürizik mint a nő, élvezi, szereti a munkáját, sikeres is benne, de a nő olyan magas pozícióban van, h a férfi napi 16 óra melóval sem keresne annyit.
bármilyen ambivalensen is hangzik, a pasinak nagyon fontos a családja, imádja a gyerekeit, törődik velük rengeteget (talán többet is mint a karrierista asszonyka), mégis csak a lenézést kapja. persze burkoltan, mert a nő okos, de a fickó sem hüle, h ne érezze, h ő otthon "kevesebbet" ér.
szóval itt jön képbe a kettősség. drága emberünk még a kulcslyukkal is megcsalja a feleségét, mert így kompenzál.
amikor megismerkedtek, mindketten ugyanarra az egyetemi szakra jártak, elvégezték, de a nőci jobb helyre fúrta be magát. a figura meg nem az a törtető típus.
a nő sztem tud a félrelépésekről, de inkább elnézi, mert fontos neki a látszat, a neveltetése is ezt diktálja, illetve tudja, h a gyerekeknek mennyire fontos az apjuk.
működik, de nem tökéletesen.
nálunk az a felállás, h nekem elég jó "hozományom" volt, viszont nincs olyan magas képzettségem mint az uramnak :) tehát mindig ő fog többet keresni, ami nem is zavar, hiszen én is hozzáteszek a kasszához, csak kevesebbet. a páromnak talán az az 1 hibája van, h alacsony az önértékelése. bele sem gondolok mi lenne, ha ezt megfejelnénk azzal, h nekem meg magasabb a fizum :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!