Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Működhet úgy egy kapcsolat...

Működhet úgy egy kapcsolat (majd házasság), ha a nő többet keres, és ez a férfit zavarja?

Figyelt kérdés
Megváltozhat a férfi véleménye, és nem csinál belőle hiúsági kérdést? A férfi "munkás" 150 ezret keres, a nő ennek akár többszörösét. Eltérőek az igényeik, vagy legalábbis a férfinak kevesebbre futja, abba sem megy bele, hogy a nő fedezze a lakhatási feltételeket neki pedig megmaradna a fizetése amiből már tudnának tervezni akár utazásokat, akár több étterembe járást stb.

2013. jan. 10. 09:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
39%

10:

Lenézi?! :D Ekkora baromságot!

Nem lenézi. A férfiak többek között attól érzik magukat férfinak,hogy elsősorban ők tartják el a családot vagy legalább ők keresnek többet,hogy a tenyerükön hordozhassák a hölgyet.

Ez pusztán arról szól,hogy nem érzik magukat férfinak,saját megítélésük szerint pedig a nő ebben az aspektusban "férfiasabb".

2013. jan. 10. 11:07
 12/18 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem nem működik hosszú távon egy ilyen kapcsolat. Jön a kompenzálás, akár megcsalásig is fajulhat a dolog, ahol a pasi egy nála kevesebbet "érő" hölggyel bújik szívesen ágyba, mert ezt érzi hozzá méltónak. Én nem mennék bele egy ilyen házasságba. Max ha a férfi képes túllépni a kérdésen.
2013. jan. 10. 11:18
 13/18 anonim ***** válasza:
83%
Ez is csak intelligencia kérdése.
2013. jan. 10. 11:21
 14/18 anonim ***** válasza:
29%

Nem, egész biztosan nem. Ha a férfit ez zavarja, akkor nyilván arról van szó, hogy ő úgy szocializálódott, hogy a férfinek kell a családfenntartónak lennie. És mivel ő erre képtelen, ráadásul munkásként a jövőben sem valószínű, hogy fél millát hazavigyen, örökké elégedetlen és frusztrált lesz emiatt.

Ha abból indulunk ki, hogy ez tuti nem fog így működni, akkor két dolgot tehettek: vagy segítesz neki, hogy többet keressen, például noszogatod, hogy elmenjen olyan tanfolyamra, ami kell az előrelépéséhez, vagy feladjátok és keresel egy olyan pasit, aki vagy többet keres nálad, vagy nem csinál problémát a kérdésből.

2013. jan. 10. 11:40
 15/18 anonim ***** válasza:
Ha két intelligens emberről van szó, akik nem fognak a helyzettel sohasem visszaélni, és egymás fejéhez vágni a dolgokat (én fizettem, te fizetted, stb. hasonló), akkor igen.
2013. jan. 10. 12:54
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nem valószínű, hogy működhet, és nem az eltérő jövedelem miatt, hanem az eltérő igényszintek okoznak inkább gondot, és főleg az, ha valamelyik fél a pénzből hiúsági kérdést csinál... nálunk évtizedig én (F) kerestem többet, aztán a válság betett a vállalkozásnak, a páromat viszont előléptették a munkahelyén, most egy éve Ő keres többet... na és akkor mi van? Örülünk, hogy a negatív mellett bejött egy pozitív is... Első perctől közös a kassza, soha nem számolgattuk, hogy ki mennyit tesz be oda, csak azt, hogy mennyi van benne, és mire kéne kivenni... a működő párkapcsolat egymás segítéséről szól, nem az egymással való rivalizálásról... amelyikben erősen jelen van az utóbbi, az nem fog működni.
2013. jan. 10. 13:17
 17/18 anonim ***** válasza:
66%
Nálunk kiegyenlítődik. Én több mint kétszeresét keresem, mint a párom, de neki magasabb tudományos fokozata van egy olyan területen, amit én is végeztem és szeretek, csak nem abban dolgozom.
2013. jan. 10. 14:03
 18/18 anonim ***** válasza:
42%

ismerek egy hasonló felállású családot. ott az a gond, h a férfi is legalább annyit gürizik mint a nő, élvezi, szereti a munkáját, sikeres is benne, de a nő olyan magas pozícióban van, h a férfi napi 16 óra melóval sem keresne annyit.

bármilyen ambivalensen is hangzik, a pasinak nagyon fontos a családja, imádja a gyerekeit, törődik velük rengeteget (talán többet is mint a karrierista asszonyka), mégis csak a lenézést kapja. persze burkoltan, mert a nő okos, de a fickó sem hüle, h ne érezze, h ő otthon "kevesebbet" ér.

szóval itt jön képbe a kettősség. drága emberünk még a kulcslyukkal is megcsalja a feleségét, mert így kompenzál.

amikor megismerkedtek, mindketten ugyanarra az egyetemi szakra jártak, elvégezték, de a nőci jobb helyre fúrta be magát. a figura meg nem az a törtető típus.

a nő sztem tud a félrelépésekről, de inkább elnézi, mert fontos neki a látszat, a neveltetése is ezt diktálja, illetve tudja, h a gyerekeknek mennyire fontos az apjuk.

működik, de nem tökéletesen.

nálunk az a felállás, h nekem elég jó "hozományom" volt, viszont nincs olyan magas képzettségem mint az uramnak :) tehát mindig ő fog többet keresni, ami nem is zavar, hiszen én is hozzáteszek a kasszához, csak kevesebbet. a páromnak talán az az 1 hibája van, h alacsony az önértékelése. bele sem gondolok mi lenne, ha ezt megfejelnénk azzal, h nekem meg magasabb a fizum :)

2013. jan. 10. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!